Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 09:52
Előzmény: #79737  wgl
A tisza hazugság lesz neked a megfelelő. 
Istvan78 csütörtök, 09:36
Előzmény: #79738  SBob
égis miért nem hibásak Murdoch állításai? Én leírtam, miért igen. Te jössz.
SBob csütörtök, 09:34
Előzmény: #79735  Istvan78
István!
Mamikor  te nem tudsz értelmezni valami, számodra nyilván "logikai hiba". Pedig nem az, mindenki érti, hogy Murdoch miről írt és semmiféle ellentmondás nem volt benne. 
wgl csütörtök, 09:32
Előzmény: #79735  Istvan78
Fidesz agybemosttól mit vársz. 
Én már átlépem őket csak a fideszhazugságoz szajkózzák, vagy azt habosítják, nem érdekel.
Istvan78 csütörtök, 09:28
Előzmény: #79734  SBob
Nem ment félre, nem követted le az  előzményeket...de annyit nem ér meg nekem, hogy most ezzel még foglalkozzak..
Istvan78 csütörtök, 09:27
Előzmény: #79733  Murdoch
"Netán ha atomfegyverrel támad egy ország, akkor is ez lesz a statisztika? "
.
Ennyire nagy a baj nálad? Vagy ennyire nagy az elkeseredés?
.
Hasznos lenne, ha emlékeznél egy napra vissza, mit írtál.
"A tüzérséggel lenulláznak mindent is. Ezért is top secret az ukrán veszteségek,.."
Itt még úgy tudtad, hogy a hagyományos háború zajlik és  nagyobb tűzerő nagyobb emberveszteséget okoz. 
Ma meg már...
"  régi háborús statisztikákat a hajadra kenheted. "
.
" ukránok sosem támadtak, mondjuk Kurszknál se"
Az elmúlt négy évben legfeljebb félév, amikor egy-egy frontszakaszon támadtak, az idők és a frontszakasz 90%-ban az oroszok támadtak... 
Egyetlen kommentben ennyi súlyos logikai vagy propaganda hibát ejteni...
SBob csütörtök, 09:02
Előzmény: #79727  Istvan78
István!
Ez megint félrement részedről. Én nem szóltam hozzá az orosz, vagy ukrán veszteségek kérdéséhez. ( az AI sem egységes egyébként egy probléma megoldások tekintetében. Még ugyanaz a cég is nagyon eltérő választ ad attól függően, hogy ingyenesen használó, vagy fizetős felhasználó vagy. Hírek keresése pedig nem elsődleges célja az AI fejlesztésnek, nem erre szánják. Persze nagyon hasznos tud lenni, de csak "hozott anyagból" dolgozik. )
Murdoch csütörtök, 08:49
Előzmény: #79732  wgl
Netán ha atomfegyverrel támad egy ország, akkor is ez lesz a statisztika? Merthogy most már átment drónhadviselésbe a történet, annak van előnye, aki többet gyárt, a régi háborús statisztikákat a hajadra kenheted. 
Meg ugye a jelek szerint akkor az ukránok sosem támadtak, mondjuk Kurszknál se, vagy a tavaszi ellentámadásnál. De ha mégis, akkor ott viszont más a matek, akkor nyilván végtelen orosz veszteségek voltak, mert így kívánja a propaganda. 
wgl csütörtök, 06:30
Előzmény: #79731  Shortelek
Háborús statisztikák szerint a TÁMADÓNAK  mindig 2x 3x annyi sérült, halott emberáldozata van mint a védőknek. 
Ha 500 ezer az ukrán veszteség akkor az orosz 1,2-1,5 milla körül lehet és kb ennyit is mondanak.
..
Oroszoknál komoly számú zsoldosok is vannak, régi szovjet tagországokból, Északkoreából.
Shortelek csütörtök, 05:32
Előzmény: #79730  Murdoch
Muszka  troll, az orosz mennyi lehet 500ezer vagy lehet több is?
Murdoch szerda, 22:29
Előzmény: #79727  Istvan78
Persze:
https://www.portfolio.hu/global/20221201/elszolta-magat-von-der-leyen-ennyi-ukran-katona-halt-meg-eddig-a-haboruban-582564
Majd 4 év múlva Zé meg 55 ezret mond, hagyjuk már. Még az ukránok részéről megértem a lódítást, nyugaton viszont a háborús lobbit kell pörgetni, nagy veszteségek mellett ezt nem nyelné be a jónép.
Murdoch szerda, 22:23
Előzmény: #79726  Dehogynincs
Erősebb választ szeretnél? Azt majd az usa intézi a rezsimmel, itt csak szóltak a két országnak, hogy indítsák a bemelegítést, szvsz. Ha már az Eu max elbőgi magát, ha Zé csúnyán néz.
Istvan78 szerda, 21:26
Előzmény: #79708  Placi82
Ki akarja, hogy az orosz olajkitermelés nulla legyen? Viccnek nagyon gyenge...
Azt honnan veszed, hogy ötszörösére emelkedne az olajár, ha Oo. nem exportálna? A hasadra ütöttél? A szakértők se tudnak határozott választ adni, ki ilyet mond,, ki olyat.
Istvan78 szerda, 20:57
Előzmény: #79683  SBob
Amikor azt mondtam, hogy nem feltételnül hiszek az AI.-nak, az csak arra a témára vonatkozott: ukrán veszteség vs orosz veszteség.
Amúgy az AI ezt mondja erről, később rákerestem és most már ebben a témában is jobban hiszek az AI-nek:
.
"A szakértők és elemzők több különböző, egymást kiegészítő forrásból igyekeznek megbecsülni az ukrajnai háború veszteségeit, mivel a hadviselő felek hivatalos adatai gyakran torzítottak vagy hiányosak. Wikipedia +1A legfontosabb források és módszerek a következők:
  • Nyílt forrású hírszerzés (OSINT): Az olyan csoportok, mint az Oryx, kizárólag fényképpel vagy videóval vizuálisan megerősített eszközveszteségeket (tankok, repülők, tüzérség) rögzítenek. Ez egy abszolút minimum bázist jelent, a valós számok ennél biztosan magasabbak.
  • Közösségi média és gyászjelentések: Független orosz médiumok (pl. Mediazona és BBC Russian Service) önkéntesek segítségével figyelik a helyi híreket, a közösségi médiában megjelenő búcsúztatókat és a temetőkben megjelenő új sírokat, hogy név szerint azonosítsák az elesett katonákat.
  • Statisztikai modellezés: Kutatók az adatbázisok (pl. orosz örökösödési nyilvántartások vagy többlethalálozási adatok) elemzésével próbálják megbecsülni a teljes veszteséget, beleértve azokat is, akikről nem készült nyilvános jelentés.
  • Műholdas felvételek: Magas felbontású műholdképek segítségével figyelik a katonai temetők bővülését és a harctéri roncsok koncentrációját.
  • Hivatalos kormányzati közlések: A szakértők követik az ukrán és orosz védelmi minisztériumok napi jelentéseit, de ezeket általában fenntartásokkal kezelik, mivel mindkét fél hajlamos túlozni az ellenség veszteségeit és kicsinyíteni a sajátjait a morál fenntartása érdekében.
  • Nemzetközi szervezetek: Az ENSZ (UN) és emberi jogi csoportok kórházi adatok, rendőrségi jelentések és szemtanúk alapján dokumentálják elsősorban a civil áldozatokat, bár megjegyzik, hogy a megerősített számok elmaradnak a valóságtól a harcok sújtotta övezetekben.
    ..................
    Szóval, amikor az AI kihoz valamilyen erdeményt a veszteségeket illetően, akkor a szakértők a fenti információkból összeállított anyagaiból merít.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 20:32
Politikailag kemény üzenet, de csak átmeneti kellemetlenség lehet Ukrajnának, hogy a magyar kormány leállítja a dízelexportot
https://hvg.hu/360/20260218_dizel-export-ukrajna-szijjarto-kovetkezmenyek
Nemcsak tőlünk vásárol Kijev üzemanyagot, hanem több szomszédos országtól is, ahonnan növelhetik a beszerzési mennyiséget a kieső magyar szállítmányok ellensúlyozására. Partnert alighanem könnyen találnak, mert Ukrajnába dízelt eladni a háború miatt jó üzlet. Ráadásul a magyar mennyiségek egyáltalán nem jelentősek az országgal alapból sokkal jobb kapcsolatot ápoló többi partner szállítmányaihoz képest. ...
_________ ha pofán vágsz ___________
Ez aztán a fenyegetés!
Ha pofán vágsz, akkor térden sújtalak az orrommal!
Phylaxa szerda, 20:17
Előzmény: #79724  GrizzlyG
Egyre nagyobb a büntetés. Naponta egy milla euróban? Szürreális ami folyik.
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 20:06
Előzmény: #79723  Phylaxa
Hihetetlen, deportálnak, táboroznak. Mint a régi szép időkben. Mi meg száz milliárdokat fizetünk egy kerítés szakaszért :)))) 
Phylaxa szerda, 20:02
Előzmény: #79716  signal2
Afrikában hozna létre táborokat az EU. Ennyit arról, hogy majd hazamennek. Rég volt 2015.
Shortelek szerda, 18:00
Phylaxa szerda, 17:14
Előzmény: #79719  Shortelek
Ne találgass! A két északkeleti már egy éve így megy.    

https://fgsz.hu/

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek