Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 16. 22:01
Előzmény: #77696  Murdoch
Nem segít.
A hülye is látja, hogy háború van.
Az a gyanúm, hogy az oroszok ezt a háborút a mesterségesen összetákolt Szovjetunió feltámasztásáért vívják.
https://www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=SQSNPC
"Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze. "
(Sir Winston Churchill)
Russia is a riddle wrapped in a mystery inside an enigma.
(Winston Churchill)
Murdoch 2025. 12. 16. 21:48
Előzmény: #77697  FeherTibi
Zűrzavaros uszítók.
https://www.gov.uk/government/speeches/chief-of-the-defence-staff-speech-15-december-2025
"Sons and daughters. Colleagues. Veterans. …will all have a part to play. To build. To serve. And if necessary, to fight. And more families will know what sacrifice for our nation means."
Ugye sokan jönnek itt az orosz hódítós sztorikkal, csak arra nem gondolnak, hogy a fenti tag is még abban az érában szocializálódott, hogy volt egy brit birodalom ahol soha nem ment le a nap. És most az angolok az oroszok ellen készülnek, hát fura logika egy szigetországtól, de mindegy. Angolról magyarra valszeg arról van szó, hogy Ukrajna igencsak angolszász érdekszféra (is). Ugyebár száz éves szerződést kötöttek a lókötő ukrán rezsimmel, ez afféle gyarmatosító mértékegység. 
Mondjuk a béke előtt mindig eszkalálódni szokott a helyzet, remélem ezt látjuk. A háborúhoz kellene usa, hát az meg nehéz ügy most, arra nem volt forgatókönyve szemlátomást a székébe kapaszkodó globalista elitnek, hogy mi van ha Trump nyer. Az utolsó pillanatban persze gyorsan lepénzezték erre a helyzetre a dolgot, de ez kevés. Provokációnak viszont jókora esélye van.
Placi82 2025. 12. 16. 21:46
Előzmény: #77696  Murdoch
A) verzió Ha Putyin már nem lenne, akkor valami drasztikus forró fejű Medvegyev vagy valami  katonai 3 csillagos heves vermersekletu tábornok lenne az Orosz elnöki székben. És akkor Oroszország és EU "meccsen" mert ezt kb sokan így fogják fel mint egy focimecset, akkor nagy tételt tennék orosz hadsereg győzelemre a tippmixen.
B) verzió, pénzel korrupcióval szervezessel, az orosz nép megvezetesevel egy új Borisz Jelcin kerül az elnöki székbe a ki a londoni és frankfurti és párizsi tokenek az Alrosatol, a Lukolilon át a Gazpromig, RUSAL tol a a Rosztynyeftig átadja bagoert a nagytokenek. 
Jön megint 1998 as válság és nyomor az orosz népnek, és ezután elzavarjak a nyugati tőke érdekeit kiszolgáló  liberális báb orosz elnokot, és életbe lép a fent ecsetelt " A"  scenario. 
Ergo mindenképpen háború. 
Visszasirtjatok ti meg ezt a halvérű, ravasz nyugodt Putyint majd..... A jövőben, mikor fekete kenyeret esztek, és petroleum lámpával vilagitotok majd  este. 
Nem ismeritek ti a történelmet, se azt amikor a Weimari Köztársaság nyomorban, mikor  105 évvel előtte  egyik legnagyobb gazdasag volt, de 5 évvel később a Német lányok 10 tojásért  adtak oda magukat, hogy legyen mit enni a családnak, munkanélküli férfiak 10.000 számra lettek öngyilkosok vagy a Búr háborúban a sok tízezer Búr /holland  gyerekek és nő halt éhen a London által letesiitett koncentrációs táborokban Dél Afrikában, hogy megszerezzek Az ottani arany és nyersanyag mezőket és Kimberly bányakat. 
Nem értitek ti az üzletet, és a legjobb üzlet az a  háború!!!! 
Na, igaz nem nekünk. 
De a  propagandistakat  nem értem, mit hisznek ők oly fontosak hogy majd megússzák ezt az egész mocskot???? . A nagy l.fszt. . Kis mókusok  ők is.  Senkik. Ugyanúgy szívni fognak ők is. 
Nem is értem mit gondolnak bizonyos emberek. 
FeherTibi 2025. 12. 16. 21:28
Előzmény: #77694  Placi82
Érdekes figyelni a helyzet eszkalálódását. Az ember átélheti, hogy sodródott a kontinens 2 világháborúba bele. Vajon most is bele sodródik ? Én még azt hiszem, hogy nem, és el fogják rántani a kormányt. A mondást, miszerint a 3. világháborút "senki nem éli túl" (ami nyilván nem igaz), mindenki ismeri, angol katonai vezetők, franciák, németek is. Ennyire ostobák nem lehetnek. Ha mégis kiprovokálnak egy háborút, akkor példáúl Londont is rakáta támadés érheti. 
Még az is lehet, hogy az USA Oroszországnak is fog fegyvert eladni...
Murdoch 2025. 12. 16. 21:21
Előzmény: #77695  Dehogynincs
Idézek, hátha segít, Putyin mondta vagy húsz éve.
"Akit nem fog el a szomorúság a Szovjetunió összeomlása miatt, annak nincs szíve, aki viszont a Szovjetunió feltámasztását szeretné, annak nincs esze."
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 16. 21:03
Aprócska kérdés:
Az oroszok háborúpártinak tekinthetők-e?
Placi82 2025. 12. 16. 20:54
Amúgy felesleges vergődni háború partiaknak.
Idáig azt hittem, hogy az EU vezetése a Von Leyen és a többi neolib politikai  vezető báb, csak úgymond cinkos osszekacsintassal izmoznak, azaz ilyen chicken gamet játszanak... Ki rántja el előbb a kormányt, Oroszországgal!! Természetes a  háttérben  a valós hatalmat és erőt adó a Londoni pénzügyi elit segítségével. 
De basszus tévedtem. 
 Ha a cselekmenykeket és a tetteket nézem, akkor kristálytisztan látszik, hogy bizony ebből harmadik világháborút akarnak kiharcolni. 
Hogy miért?  Az is kezd korvoonalazodni... 
Úgy hogy ebben Trump messze nem lesz benne max fegyvereket ad  majd jó pénzért az EU nak. 
Oroszoknak is ad majd Kína, jó pénzért. 
Én amondó vagyok, a Brüsszel vezető  adminisztráció miért ilyen politikai, és stratégiai, és makrogazdasági alkalmatlanok, analfabétak ezek, hogy nem látnak előre 1 lépést se előre a tetteiknek.
Elgurult a gyógyszer náluk? . Én 2017 ig nagy csodálja voltam a Nyugat  EU értékeknek. Most pedig  a gazdasagi és a társadalmi pokolra fognak jutni nem is oly sokára  szerintem. Na és ha a gazdasagi és társadalmi stressz törés (gazdasági válság, munkanélküliség, megszorítások, etc) miatt a gumik égnek az utcákon és barikadokat emelnek, akkor, lesz ujraepitkezes a régi keresztény Nyugat európai erkölcsök mentén alulról. 
Murdoch 2025. 12. 16. 19:19
Előzmény: #77690  Istvan78
Ilyenkor nem érzel szorítást halántéktájon, hogy máma igen nagyokat kell hazudnom, ajaj?https://www.files.ethz.ch/isn/57068/rp_37.pdf
"In contrast, the membership of Ukraine and Georgia (not the “if” but the “when”) is disputed"
vagy:
https://www.politico.eu/article/zelenskyy-calls-out-angela-merkel-nicolas-sarkozy-for-blocking-ukraines-nato-bid/
Szóval akkor a franciák, németek mit is blokkoltak, ha szó sem volt nato-ról, meg aggódásról?
Lódítás indul: 3-2-1...
Shortelek 2025. 12. 16. 19:07
https://www.portfolio.hu/global/20251216/az-eleteert-kuzd-az-orosz-hadsereg-a-kupjanszki-katlanban-lassan-de-biztosan-a-vegkifejlete-fele-halad-a-drama-806460
Nincs kegyelem a muszkáknak, ha nem adják meg magukat akkor a fübre fognak harapni, így járnak a betolakodók.
Argordon 2025. 12. 16. 19:01
Előzmény: #77680  Robben
Kuldom neked Maruzsatol az „I wanna fuck you slow with the lights on” orokbecsut. 😅🤣😂
https://streamable.com/pssrnd
Istvan78 2025. 12. 16. 17:39
Előzmény: #77687  Murdoch
Az hogy Putyin mit minek értelmez, egy dolog. Nyilván úgy értelmezi a dolgokat, ahogy érdekei, szándékai, vágyai diktálják. Vagyi az ő értelmezése nem az igazság, kivéve az oroszbarát trollok számára. Ő persze puccsnak mondja Janukovics bukását és a NATO erőtlen mondatait a meghívásról pedig hadüzenetnek. 
.
A "fél világ aggódott a NATO terjeszkedésén" én egy kitaláció részedről, semmi nem támasztja alá.
Ilyenek azok írnak, akik bambán tolják az oroszbarát hazugságokat.
andras-80 2025. 12. 16. 17:32
A svájci emigráns még mindig védi a putyinkáját. Szegény pára 🤪
Istvan78 2025. 12. 16. 17:30
Előzmény: #77680  Robben
Csak jelzem, 2017-ben már a Fidesz volt hatalmon, nem Gyurcsány és a Fidesz egy autokrácia, ahol kötelező idomulni felfelé.
Gyurcsány idejében ez nem volt igaz, Gyurcsánybak, ah jól gondolom, alig volt irányvonala, így nem is volt mihez.:) De egyébként se autokrácia volt.
Murdoch 2025. 12. 16. 17:29
Előzmény: #77684  Istvan78
Idenézz Pityu, de nagyon óvatosan nyisd meg, mert nem fogsz tudni aludni...
https://444.hu/2014/09/05/putyin-evekkel-ezelott-megmondta-hogy-inkabb-szetcseszi-ukrajnat-mint-hogy-atengedje-a-nyugatnak
"2008-ban a NATO bukaresti csúcstalálkozóján amerikai nyomásra mégis napirendre került Grúzia és Ukrajna felvétele a szövetségbe. A Bush-adminisztráció azt szerette volna elérni, hogy ténylegesen kezdődjön meg az államok felvétele, Németország és Franciaország vezetői viszont már ekkor azon aggódtak, hogy ezzel ellenlépést provokálhatnak ki Oroszországtól. Kompromisszumként végül nem kezdődött meg a felvétel, de a NATO kiadott egy közleményt, amiben támogatásukról biztosították az ukrán és grúz tagsági törekvéseket."
+
"Mert Moszkvában Viktor Janukovics, korábbi ukrán elnök elűzését egyértelműen amerikai támogatással végrehajtott puccsként értékelték, több okból is"
Stb. Tehát a fél világ aggódott a nato terjeszkedésen, míg Pityu az alvégről bambán tagad. Persze nincs más választásod, mert akkor bukik a hamis ruszofób narratívád, persze kit érdekel.
Istvan78 2025. 12. 16. 17:25
Előzmény: #77677  andras-80
Nem tudom mit remél PLaci, amikor dicsérgeti magát, azt hiszi bárkinek is pozitívabbra változik ettől a véleménye róla? Röhejes az az öntömjénezés, senki más nem csinálja. A magukban bizonytalan emberek szokták ezt csinálni.
Istvan78 2025. 12. 16. 17:22
Előzmény: #77674  keeper
Nem tudom, észrevetted-e már, hogy itt senki nem mentegeti vagy dicséri Trumpot és csapatát, sőt.Sajnos, az amerikai demokrácia sincs jó állapotban és egyre kevésbé van.
Istvan78 2025. 12. 16. 17:19
Előzmény: #77665  Robben
Milyen hülyeségeket beszélsz, amikor azt állítod, naív vagyok, mert nem tudom elképzelni, hogy egy MCC Geopolitikai Műhyelvezető nem a Fidesz szekerét tolja! Az egész Fidesz uralom egy autokrácia, egy központból vezérelt hadsereg, Demkónak is megvan a maga helye. Ha te nem így gondolod, épp te vagy a naív. Miért gondolod, hogy a katonai hírszerzés felé ugyanazt írta, amit te olvastál. Naív vagy "picinyem", a végtelenségig.
Te csak ne fölényeskedj, állandóan ugyanazt a gyenge lemezt forgatod, hülyeségeket tolsz.
Nehét elhet megemészteni, hogy Ukrajna NATO tagsága, rakétákkal felszereltsége sehol se tartott, az egséz rettegés a NATO-tól egy ürügy arra, hogy Ukrajnát ne engedje át a nyugati szférába és itt nem katonai szempontról beszélek. 
Izrael azért teszi ezt a megelőző csapást, mert Irán alkotmányában rögzítve van, hogy el kell pusztítani Izraelt.
.
Felesleges emlegetni az USA nemzetközi jogsértését, azokban az időkben mindkét oldal megsértette a nemzetközi jogot folyamatosan, sőt háborúztak egymással.
.
A tudományt és az egyetemet te ne emlegesd, mert olyan messze vagy ezektől a dolgoktól, mint Makó Jeruzsálemtól.
Inkább nem kellene ide írogatnom, még Murdochoz vagy SBobhoz képest is gyenge vagy.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 16. 17:13
GUITAR-PRO pretended to be A HOMELESS GUITARIST and SHOCKED PEOPLE part 3 | PRANK
https://www.youtube.com/watch?v=jgFYSWSF84M
Ilyen oroszok is vannak. A gitáros és a háttércsapata.
Szinte Just for laughs szintű kandi kamera.
Istvan78 2025. 12. 16. 17:04
Előzmény: #77662  tom122
A 2. VH után a hidegháború hosszú időszaka alatt, amikor az ideológiai ellentétek nagyon komolyak voltak, mondhatni élet-halál harc volt, a két rendszer számtalan helyen folytatott egymással háborút, Korea, Vietnám, stb., mégse volt atomháború. Most jóval kisebb az ideológiai, geopolitikai nekifeszülés, neverséges atomháborúval foglalkozni, elrettentésre van és ennyi.
.
Az USA Nato tagsága? Mikorra ilyesmi eszébe jutna Trumpnak, meggyengül a jövő évi képviselői választás miatt, egyébként is a republikánus képviselők és szenátorok nem támogatnának ilyet. Emellett az EU-nak mindenképpen tanácsos önálló védelmi szervezetet létrehozni, ami az 5. cikkelynél pontosabban meghatározza, kötelezővé teszi a katonai segítségnyújtást.
Placi82 2025. 12. 16. 17:03
Előzmény: #77677  andras-80
Nem szorgalom, nem dicsőség,nem tehetseg. Olyan mint a zöld szem. Ezt dobta a gép nekem. Vagy mivel istenhívő vagyok, az Isten, bár nem tudom miért pazarolta ilyen szegény  parasztgyerekre anno.. :) Mikor adhata  volna valami, jó elit  családból származónak  is...:). De azért nagyon köszönöm Neki!!
 Mert gyerekoromban dolgoztam a földön és a háztájiban  minden nap a családdal együtt és nem tudtam volna, onnan kitorni és diplomákat szerezni. Ez van. 
Off.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek