Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 03. 13. 00:10
Előzmény: #68691  Istvan78
Na Pista!Ezt neked írom. . Félre ne értsd, de aki ebből nem ovassa ki a sorok között hogy ez csak egy színészkedés, USA meggyozesere hogy az Oroszok a nem lehet megbízni aza cél, az olvassa el még kétszer.   https://karpathir.com/2025/03/12/zelenszkij-eros-lepeseket-var-az-egyesult-allamoktol-ha-oroszorszag-elutasitja-a-tuzszunetet/
1) Továbbra is kér biztonsági garanciakat USA tol, amitől a 7 perces osszevagott  ovális irodai videóból pont véletlenül kimaradt. De balhénak és az uvoltozeanek  az alapja volt..... Trump és Vance felfogta hogy Z a Harmadik világháborút kockautatja avval a típusú USA garanciával.... Akit érdekel nézze meg a vágatlan kb 50perces videót és akkor megertik.. Attól durrant el a Trumpika feje vörösre, hogy "nem erről volt szó Z"
 2) Tuzszunet, úgy hogy talán még mindig él a tűzszünetről való tárgyalást tiltó Z által aláirt elnöki  rendelet, ami kimondja hogy Tilos az Oroszokkal tárgyalni amíg Putyin az elnök. ? Hmm? Ergo érvényes  így bármi ?. Csak kérdezem mert Putyin az Orosz  elnök meg mindig. 
3) 1994 és hatarokhoz ragaszkodik, és határozott vörös vonalnak nevez bármilyen kicsi terület engedményt, magyarán az Oroszok vonuljanak ki Donyeckbol, Luhanszkbol és Krimbol....?!?! :) És akkor majd Putyint szidják a mainstreamban   és nem szavahiheto?  Z ezt akarja szintén bebizonyitani. Szerintem most az végre az Amcsik is és az  természetesen Oroszok is bambán, dermedten maguk elé meredten ülnek, hogy ATYA-ÚR-ISTEN. Mit nyomott ez be? Ha egyszer véget ér háború és megvalasztanak  egy  echte nacionalista Ukrán népet szereto elnököt,  és béke lesz mondjuk egy nacionalista katona tisztet. szerintem akkor  sok érdekes dolgok bukik majd ki.... Cifra lesz... 
4) Hruscaov húzta meg a semmit se jelentő közigazgatási határt, és adta oda a krimet is az Ukránoknak aminek akkoriban semmi jelentősége se volt mert mind azt hitték hogy a Szovjetunio örök és megbonthatalan. 
Kb annyi jelentősége volt akkoriban mintha most Nyíregyházat Borsod megyehez  csatolnak kozigazgatasilag.  Szóval ez is megerne egy egy tortenelmi szösszenetet, hogy miért nem vették figyelembe semmilyen etnikai, és egyéb kerdest akkoriban 1954 ben. 
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 12. 23:35
Előzmény: #68697  Placi82
Saját badájával PAJZST ÁLLÍT FEL 
  "ŐNKÉTES KOALLICIÓ"" Lájtos néven!!
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 12. 23:31
Előzmény: #68694  Placi82
Nevetséges Zelika badájával akarja FENNTARTANI A BÉKÉT.Másik FÉL (legyen a volt harcollő orosz haderő, Békefenntartó képvisele, na annak kuss legen) 
 Másik Fél = Ellenség
Placi82 2025. 03. 12. 23:21
Előzmény: #68692  Fsociety
Keverés nálad van. De nagyon. Olyan szinten hogy te se nem egy Berlini se nem egy István78  típus vagy.Érdekes....... 
Na akkor. Mégegyszer a portfóliós cikkből, de van gazdasági  angolszász is csak az elofizetős. De hát itt an magyarul. Tessék elolvasni 3 szor.. Ha így se érted a problémát és az abszurditasat Z nek, és a totális ellentmondást, hogy akkor mia bubanatos francnak tuzszunet? Hogy addig megwrkwzzenek az angol font, és euró milliárdok, és fegyverszallitmanyok és a fehér furgonos  srácokat annyira gyorsan mikepezek, hogy a husdaraloba a gepkarabelyt legalább kiboztisitani tudja? Jaj istenem ez a Z egy igazi Ukrán embereket védő hazafi....... KhmmmmmmNa mesélj még!!!!  Hajrá!! 
"" Nem fogjuk elismerni az elfoglalt területeket Oroszország részeként. Ez a legfontosabb vörös vonal. Nem hagyjuk, hogy bárki is elfelejtse ezt a bűntényt Ukrajna ellen- jelentette ki az újságíróknak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.A nyilatkozat egy nappal azután hangzott el, hogy Kijev beleegyezett az Egyesült Államok által javasolt 30 napos tűzszünetbe a szaúd-arábiai tárgyalások során."" 
Magyarázd el kérlek, és ne csak eltunjetek és minuszoljatok, hanem. Ezt magyarázatok el..... WTF?
https://www.portfolio.hu/global/20250312/bejelentette-zelenszkij-van-egy-voros-vonal-amelyet-semmilyen-bekeert-nem-hajlando-atlepni-747299
HPeter76
HPeter76 2025. 03. 12. 23:21
Na ez az okosság. https://www.portfolio.hu/global/20250312/kimondta-putyin-egykori-tanacsadoja-minden-europai-bekefenntartot-meg-fognak-olni-747313
Placi82 2025. 03. 12. 23:10
Előzmény: #68683  Fsociety
Kerülöd a témát te küldtél a különleges hadmuveletben resztvevo fel egyik fővárosba azaz Moszkvában. 
Mernek ott élni,? igen. Oké én megyek. De  csak akkor ha te mégy  akkor Kijevbe. És ott élsz. Mint állampolgár, abban a demokráciaban ami ott van.. Na mersz?  Magyarországnak nincs konfliktusa Oroszországgal, ergo, irrevelans az érvelésed hogy itt maradnál.... .  Konfliktusban részt vevő ország közül, választani kellene akkor kukdhwtsz csak Moszvaba,  ha te Kijevbe. Mert ha te nem megy akkor én Maldívra szeretnek menni. 🤣
2)Offshortka is azt mondja hogy Ausztriába menekulnek, ha felvennek Ukrajnát az EU ba. Persze. Es??Hisz ha jól tudom az EU nak is van kölcsönös megvedesi cikkeje.. Azaz mi is a konfliktus részesei lennénk. Hát csak nem vagyok hülye, hogy keleten beleszaladjak a frontba. Van annyi eszem mint a (régi) neoliberálisoknak a történelem folyamán annyiszor, hogy ők csak uszitanak, de a frontszolgálatot messze elkerulik.🤣 Hadiszallitas az már inkább fekszik nekik😉Amúgy Svájcba mennek, Ausztriából tovább.... 
3)Ahogy olvasom ,Kurszki katlan elesik. Sajnálom az Ukrán besorozott tizezres áldozatokat. Őszinten, sajnálom. Taktikailag értelmetlen volt, PR fogasnak jó volt, csak én nem.áldoztam volna fel az Ukrán nacionalista hős elit dandarokat , sem peddig a  furgonos  jobb sorsra érdemes civil besorozottakat. De hát a haborupartiak  ezt megertik, majd elmagyarazak nekem . 60.000 ukrán  katona volt ott összesen ??? Tudom hogy először csak 10K de utána jött folyamatos utánpótlás....  Most ha jól olvasom a Kurszki kaland a végéhez közeledik..  Szörnyű áldozat volt. 
Amugy hogy lesz így béke? Mire valo  30 napos tuzszunet, ha ragaszkodik Z a 2014 és hatarokhoz.??? Putyin sorsára hagyja a sok tízezer  Donyecki regularis haderot? Kötve hiszem, hogy megtenné..... 
Istvan78 2025. 03. 12. 23:09
Előzmény: #68692  Fsociety
A Portfólió cikkében az van, hogy egy (majdani) békemegállapodásbban nem fog elismerni terület veszteséget. Akkor, amikor az oroszok még a tűzszünetbe se akarnak bbelemenni és éppen csak újraindult az amcsi támogatás, érthetetlen ilyet előre kikötni. 
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 12. 22:56
Előzmény: #68691  Istvan78
Ukrajna készségét fejezte ki, hogy elfogadja az Egyesült Államok javaslatát az azonnali, harmincnapos ideiglenes tűzszünetre. Erről a köztársasági elnöki hivatal honlapja számolt be.-- keveres van, a beket a tuzszunettel. 
Istvan78 2025. 03. 12. 22:50
Ezt én se értem, vörös vonalnak nevezni előre valami olyat, ami nyilvánvalóan nem fog megfelelni a másik oldalnak, azok után, hogy azt állította, hogy készen áll a békére.
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 12. 22:49
Előzmény: #68688  Placi82
Nincs haboru.
Istvan78 2025. 03. 12. 22:47
Előzmény: #68687  Inquisitor
Érdekes fogalomhasználat:
- A háború nekik különleges katonai hadművelet
- Az ukrán hadsrege katonái terroristák, de az orosz katonák Ukrajnában nem azok?
- Az ukrán katonák nem zsoldosok, ellenben az oroszok többsége az
- A zsoldosok is hadifoglyok, de egyébként akkor az orosz zsoldosokat nem védi a hadifogoly státusz?
.
Ennyi hülyeséget egy kommentben, nem semmi.
Placi82 2025. 03. 12. 22:40
https://www.portfolio.hu/global/20250312/bejelentette-zelenszkij-van-egy-voros-vonal-amelyet-semmilyen-bekeert-nem-hajlando-atlepni-747299
Ennyit erről.. És nem értettem. Miért megy egyenesen fel az égbe ma az Gold ETF a tuzszunet híre ellenére..... Nem lesz ebből semmi se, béke se. Ha itt vége a háborúnak olyan csontvázak buknak ki,hogy a fal adja a másikat.. Addig is háborús jogrend van Ukrajnában és addig szabad kéz 
Inquisitor 2025. 03. 12. 22:25

Putyin mester:
"Az Orosz Föderáció törvényei szerint terroristának minősül minden olyan személy, aki a Kurszk régióban tartózkodik és polgári lakosság ellen bűncselekményt követ el, vagy szembeszáll fegyveres erőinkkel, rendfenntartó szerveinkkel vagy biztonsági szolgálatainkkal.  Így kezeli tetteiket az orosz főügyészség, és konkrétan terrorizmus elleni nyomozásról van szó, amelyet az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága indított ezek ellen az emberek ellen.   
🔹Szeretném azt is megismételni, hogy a külföldi zsoldosokat nem védi a hadifoglyokkal való bánásmódról szóló 1949-es genfi ​​egyezmény."
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 12. 22:06
Előzmény: #68685  the_outsider
Szerintem jó fejek, meg kell bízni bennük. 
the_outsider 2025. 03. 12. 22:03
Előzmény: #68681  Fsociety
"..., Markov kinevette az ötletet. Állítása szerint a brit és francia csapatok már most is "részei a háborúnak", míg a valódi békefenntartók általában semleges országokból érkeznek."   

Ezt érdekes összehasonlítani a 2022. febr. 22-ei hírekkel:    
"Tegnap elismerte Vlagyimir Putyin a kelet-ukrajnai szakadár területek szuverenitását és „békefenntartókat” küldött a régióba. Előtte viszont egy kifejezetten háborús hangvételű beszédet tartott, melyben több utalást is tett arra, hogy nem biztos, hogy megáll az orosz haderő a szakadár területek határán, hanem Ukrajna teljes bekebelezését tervezi. ..."   

https://www.portfolio.hu/global/20220222/3-ok-amiert-putyin-egesz-ukrajna-lerohanasat-fontolgatja-528089
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 12. 21:45
Előzmény: #68683  Fsociety
háburó=háború,mielőtt előjön belőled a nyelvtan náci.
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 12. 21:44
Előzmény: #68682  Placi82
Egyrészt ne használd a háburó szót,mert különleges hadművelet van (Moszkvában ezért elvisznek,csak szólok)
. Másrészt, marhára lényegtelen, hogy  te most hogy próbálod tematizálni Kijevet, ha egyszer nem erről volt szó,olvasd vissza. Arról volt szó, hogy nyugatra mész melózni/nyaralni/élni, vagy mész keletre, az általad preferált Moszkvába (dolgoztál ott valaha,éltél ott egy percet is?)Tehát nem Kijevről beszéltünk,innentől nincs is mire válaszolnom. 
 A következő, hogy egy szóval sem mondtam, hogy csodálom az ukrán demokráciát(?), nem tudom mit szedsz,de idézd ezt vissza valamelyik írásomból pontosan. Ha nem megy,akkor kár ilyen hosszú kommenteket írnod.
Placi82 2025. 03. 12. 21:37
Előzmény: #68678  Fsociety
Orosz - Ukrán háború van. Ha te az egyik harcoló feléhez küldesz annak  fővárosaba,(mert ezt jelentetted ki) akkor te mennel másik általad preferált harcoló fél fővárosaba, férfiként?
Hát te nem választhatod  se Párizst se Budapestet se Maldív szigeteket. Hisz Oroszoknak nincs frontvonala se Magyarországgal se Franciaorszaggal se Maldív szigetekkel. 
Érted? 
Szóval válaszolj, mennél az általad csodált Z felé minta demokráciaban, aki védi az Orosz orkoktol Európát.? Ahogy ti fogalmaztok. De a háború előtt se ajánlottam volna, Neked jó szívvel...... Sőt az ellenségemnek se, meg a háború előtt se... Nem ok nélkül, dolgoztak itt Magyarországon Spanyolországban, sőt Oroszországban! az Ukrán férfiak, epitoiparban és egyéb iparban, mert az Oligarchak szegyen bért adtak nekik otthon, Hrivnyaban  a gyárakban, erdeszetekben, mezőgazdaságban.  
Én már akkor is sajnáltam az Ukrán átlag nép nyomorát mikor Ti meg 1.percet se foglalkoztatok az Ukrán néppel. 
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 12. 21:30
https://www.portfolio.hu/global/20250312/kimondta-putyin-egykori-tanacsadoja-minden-europai-bekefenntartot-meg-fognak-olni-747313
Pedig hogy nyomták, hogy rajtuk kívűl csak Trump a békepárti,meg Orbán. Ez az igazi békére törekvő hozzállás. Mindenképpen megbíznék bennük,és törekednék megint arra, hogy sikerüljön a szankciók feloldása után anyagilag rendbejönniük,mert tuti nem támadnak meg senkit ezekután. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek