Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2023. 03. 07. 21:50
Előzmény: #29667  Sehmet
#29680
Végre egy cikk, amit idézel és nagyjából egyetértek! Hurrá! Az mindenesetre nekem homályos itt is, hogy a gazdag emberek a kormányok fölé nőnek, a politikát maguk felé hajlítják, stb. Persze, lobbiznak, Amerikában ez meglehetősen szabályozottan történik, korrupció is előfordulhat, de a fenti megfogalmazás ennél jóval többet sejtet.
Nudli
Nudli 2023. 03. 07. 18:24
Előzmény: #29674  Shortelek
#29678
a veszteség számokról mindenki hazudik. 
Nudli
Nudli 2023. 03. 07. 18:22
Előzmény: #29676  Nudli
#29677
vs tratégiai nyugalom OV.
Nudli
Nudli 2023. 03. 07. 18:19
Előzmény: #29675  Nudli
#29676
Azért ez most kemény.
Kínaiak alapból nem konfrontatívak.
"Úgy tűnik, van egy láthatatlan kéz, amely a konfliktus elnyújtásán és eszkalációján dolgozik, és egy bizonyos geopolitikai terv érdekében használja az ukrajnai válságot-fogalmazott Csin Kang, aki szerint ” a konfliktus, a szankciók és a nyomásgyakorlás” nem fogja megoldani a problémát.Amire most szükség van, az a nyugalom, a józan ész és a párbeszéd-magyarázta a kínai külügyminiszter.Amint lehet, meg kell kezdeni a béketárgyalási folyamatot, és tiszteletben kell tartani minden fél legitim biztonsági aggodalmait"
eee Konfliktussal, konfrontációval, katasztrófával fenyegette meg Kína az Egyesült Államokat (nepszava.hu)aaa "Egy láthatatlan kéz a konfliktus elnyújtásán dolgozik" - Kína béketárgyalásokra szólított fel - PestiSrácok (pestisracok.hu)...eee
Nudli
Nudli 2023. 03. 07. 18:19
#29675

Robben 2023. 03. 07. 14:28
Előzmény: #29666  bigyula
#29673
pontosan így történt (az Usa következetesen a balliberális oldalt támogatta nálunk már 1990-től: amikor pl. Orbán Gripent vett és nem F16-ost, akkortól bosszúhadjáratot indított ellen a az amerikai nagykövetség és hazugságokat tkezdett róla terjeszteni nyugaton)! 
és a fidesz többször elismerte, mai is elismeri, hogy Soros érdemeket szerzett a kommunista rendszer lebontásában, de: azt is hozzátették, hogy -ellenőrizhető - hogy miután Mo. szuverén országgá vált, és miután kiderültek Soros rejtett, mögöttes befolyásszerzési céljai is, nos akkortól  Fidesz már nincs egy platformon egykori támogatójával - ezt megint csak azok nem értik, akik nem akarják. És ennél látványosabb törési pontnak bizonyult amikor 2015-től Soros nyíltan támogatja Európa illegális migránsokkal való elárasztását - ezért őt Orbán nyíltan és többször is bírálta, a nyílt társadalom ideológiája miatt szintén.
tehát hiába erőlködtök: senkit sem tudtok ma már megvezetni azzal a porhintő dumával, hogy Orbán egykor Soros ösztöndíjas volt - igen, az volt, de azóta főleg Soros szerepvállalása ment el olyan irányba, (és Orbán véleménye is változott sok dologban) ami a Fidesz szerint sok éve vállalhatatlan, ebbe a kategóriába tartozott az is hogy a Ceu privilegizált (lényegében törvénysértő) módon működhetett nálunk évtizedeken át
RangerHU 2023. 03. 07. 14:18
Előzmény: #29667  Sehmet
#29672
Szerencsére mi nem hagytuk magunkat és elsők között számoltunk le a hanyatló nyugat eme képmutatásával. El se kezdtük.
A NER oligarchákat és a többi járadékvadászt csak éppen meglegyintette a filantrópia szele, de nem fertőzte meg. 
Maradjunk inkább a magántőkealapoknál és a külföldre mentett pénzeknél.
Mennyivel magasabb a társadalmi haszna.
“Mindenki annyit ér amennyire van.”
Micsoda őszinte mondat.
Ennyivel is előbbre vagyunk.
Adelchi
Adelchi 2023. 03. 07. 14:00
Előzmény: #29665  Shortelek
#29671
 https://kyivindependent.com/national/ukrainian-soldiers-in-bakhmut-our-troops-are-not-being-protected     Mindkét fél összevissza hazudik. Az egyik fél vezetését sem érdekli, hogy halomra hullanak az emberek (sajátjaik is), akiknek egyébként semmi köze alapjában az egészhez. 
motoros 2023. 03. 07. 13:58
#29670

"A négytagú magyar delegációt a svéd házelnök, Andreas Norlén, valamint három képviselőtársa - köztük két ellenzéki szociáldemokrata - fogadta. "Világossá tettük, hogy a magyar kormány, a magyar köztársasági elnök, a miniszterelnök és a parlamenti képviselők nagy része támogatja Svédország NATO-tagságát" - közölte a találkozó után Hende"
Hende Csaba elégedett (444.hu)
WLM 2023. 03. 07. 13:44
Előzmény: #29665  Shortelek
#29668
Hi Sank! Azért olvasd el végig a cikket! Olyan, mintha egy szellemi fogyatékos írta volna, a többiek nem véletlen nem post-olták. Kissé zavaros és ellentmondásos.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 07. 13:29
Előzmény: #29666  bigyula
#29667
A Guardianon jelent meg egy jó hosszú, de érdekes cikk a filantrópokról, ami egy könyvnek a rövid kivonata. Az angolszász országokban nagy hagyománya van az adakozásnak, így a legtöbb gazdag ember jelentős összeget adakozik el a társadalom számára. Ezzel a társadalom vagyoni szétszakadását is lehet enyhíteni, ha a gazdagoktól a szegények felé áramlik a pénz. Hát nem éppen ez történik s pont erről szól a cikk. Ugyanis a gazdagok adakoznak, de legritkább esetben a szegények számára. Angliában tíz év alatt a milliárdosok által adott összeg kétharmada egyetemeknek ment, ennek fele is az Oxfordnak és a Cambridge-nek. A gazdagok nem a szegényeket támogatták, hanem megerősítették azokat az elit egyetemeket, ahová a gyerekeiket is járatni akarták, vagyis éppen hogy a társadalom szétszakadását konzerválták. Szintén jelentős pénz ment még művészetekre, sportcsapatok, színházak támogatására, ami megint csak a gazdagok szórakozásának fenntartását biztosítja, mintsem a társadalmi egyenlőtlenségek csökkenését. Mindeközben az eladakozott pénz adómentes, így a nagy jövedelmű személyek akár 45%-os adókulcstól is megszabadulnak az adakozás miatt. Csak Angliában közel 4 milliárd font adótól esik el az állam az adakozások adókedvezménye miatt, amit ténylegesen a szegények támogatására is tudna fordítani. Ezért egyre többen vannak, akik szerint meg kellene szüntetni az adakozás adómentességét, legalább egy bizonyos összeg felett. (Persze volt már rá próbálkozás, de akkor a filantrópok akkora balhét csaptak, hogy inkább visszakozott a kormány.) Közben a gazdagok komoly hatalomra is szert tesznek a vagyonuk által, régóta komoly gond, hogy sok gazdag embernek és cégnek nagyobb a hatalma, mint a nemzetállamok kormányainak. S amikor ezek az emberek adakoznak, komolyan befolyásolni tudják a dolgokat. Mivel önös érdekük miatt jobboldali beállítottságúak (keveset adózzanak a gazdagok és a cégek, ne támogassák a szegényeket, ne adóztassák a vagyont, stb.), így a pénzügyi hatalmuk a politikát is maguk felé hajlítja, így a társadalmi egyenlőtlenségeket tovább mélyítik a támogatásaikkal és nem csökkentik azokat. S ha nemes is cél (például a gyerekbénulás felszámolása Afrikában), gyakran olyan problémát akar megoldani, ami sokadrangú kérdés csak a helyieknek és egyébként is olyan feladatot tesznek meg, ami a helyi kormány dolga lenne. Így leértékelik a kormány megbecsülését a helyiek előtt és gyengítik a hatalmát, ami sok fejletlen országban egyébként is elég gyenge lábakon áll. Más jószándékú támogatók néhány embert felkarolnak, akiknek ugyan jobb lesz, de közben a többségen semmit nem segít az a néhány ember támogatása. Nem a problémák gyökereire koncentrálnak, csak néhány ágat szeretnének kivirágoztatni.
https://www.theguardian.com/society/2020/sep/08/how-philanthropy-benefits-the-super-rich
bigyula 2023. 03. 07. 13:16
Előzmény: #29663  Robben
#29666
Tehát Soros, meg a "nyugat" a saját befolyása alá akarta vonni Magyarországot, amikor 1990 előtt támogatta Orbánt, a fityeszt, meg az akkori ellenzéket. Szerintem nem tették rosszul, csak azóta Orbán megzakkant.
Shortelek 2023. 03. 07. 13:07
Előzmény: #29663  Robben
#29664
Köszönjük emese a muszka propagandát, ezt a linket te is szerftni fogod, fogynak s muszkák!!https://www.portfolio.hu/global/20230307/jelentett-a-nato-nagyon-sulyosak-a-vesztesegek-bahmutnal-601316
Robben 2023. 03. 07. 12:52
Előzmény: #29648  bigyula
#29663
gyermetgebbnél gyermetegebb baromságokat írsz te is, meg Istvan78 isaki ért a politkáhozti véleménybuborékbnan éltek melynek fala oylan vastag, hogy gépágyúval sem lehetne kb. szétlőni, ez van!
azt is mindenki tudja - rajtatok kívül - hogy 2014-ben még csak a majdnai "forradalmat" szervezte meg az Usa, és V. Nuland akkori külügyi államtitkáruk nem sokkal később egy beszédében elismerte, bevallotta, hogy erre 5 mrd dollárt költött az Usa - nincs ebben semmi meglepő, Mzp és a pártjaitok is épp így és ugyanezen célból kapták az amerikai júdáspénzt tavaly a választási kampányra, melyről utólag is csak  ahazudozásra futottarégi receptről van szó, amit - ismétlem - bárhol, bármikor, bármiylen színű hatalom egyformán alkalmazott eddig a történelemben: titkos csatornákon , álcázva pénzt küld az ügynökeinek abba az országba, amt befolyása alál akar vonni. ha sikerül megneyrnie a választást annak az erőnek, akkor - mivel hazaárulókról van szó - ezek a megvett zsoldosok, nem az adott ország, hanem a külföldi megbízójuk érdekében fog politizálni.i
lyen volt Kádár is pl. 1956-90-ig, de bizony, számtalan olyan ország van a világban, amelyet az Usa irányít pontosan uyganígy, ilyen volt sokáig Afganisztán, ilyen Mexikó is (mindig at támogatják érdekeik szerint ott akit éppen kell), stb.ti pedig, megvezetett birkák, elhiszitek a nyugati propagandát, aminek a valósághoz mam már csak nyomokban van köze..
Robben 2023. 03. 07. 12:39
#29662
Sojgu ororzs védelmi miniszter a moszkvai katonai tárca keddi tanácskozásán azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségei februárban meghaladták a 11 ezer főt, ami 40 százalékkal több a januári adatnál. Rámutatott, hogy a nyugati országok az amerikai stratégia jegyében, amely Oroszország fegyveres erővel való megtörését célozza, fokozták az Ukrajnába irányuló fegyver- és haditechnika-i eszközök szállítását, valamint az ukrán hadseregnek szánt képzési programokat.
  "Mindemellett a NATO-nak a kijevi rezsim számára nyújtott támogatása nem vezet az ukrán csapatok harctéri sikereihez. Éppen ellenkezőleg, az ukrán fegyveres erők veszteségei jelentősen megnőttek" - mondta a védelmi miniszter.
"Megdöbbentő a kijevi rezsimnek a saját népe iránt közömbössége, amely - hogy a nyugati megbízói kedvében járjon -, nem törődik a hatalmas emberveszteséggel. A magunk részéről továbbra is a személyi állományunk és a civilek életének és épségének megőrzését tekintjük prioritásnak" - tette hozzá. 
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 11:59
Előzmény: #29659  WLM
#29661
Maszkirovka, a szovjet hadsereg is tudatosan dezinformálta az ellenséget. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek