Ahogy utána gondoltam még inkább el tudom képzelni, hogy nem csupán "tiszta" pénzekkel játszanak a befektetők a zártkörű részvényjegyzések során. A pontos technikáját a kivitelezésnek nem ismerem, nem tudom leírni, de emlékeimből előjönnek Kunos, Töröcskei, Princz Gábor akik bankárok voltak és bizony elkövettek törvénysértő dolgokat. Szerintem alacsonyabb beosztásokban méginkább előfordulhat visszaélés. Tehát a törvények tiltása ellenére sokminden megtörténik. Aztán, hogy mikor, ki bukik le, ki nem, kire mit sikerül rábizonyítani az más kérdés. Mészáros Lőrinc is azért lett az ország leggazdagabb embere, mert ügyesebb és szorgalmasabb más magyar embereknél. Hatvan puszta sem Orbán Viktoré, nincs is ott más istállókon kívül, Schadl, Wölner is tisztességes, becsületes emberek, Tónit, Barbarát, Ádámot sem húzták ki semmiből, Polt sem ura az ügyészségnek, mert a törvények uralkodnak és még folytathatnám. A börtönökben ülők 99 százaléka ártatlan, jogkövető, törvénytisztelő. Ezek ellenére is azt gondolom előfordulhat visszaélés részvényekkel, előfordulhatott, hogy a Nap részvényt olyanok is adták 1200 alatt akik annyiért vették és ebből lehettek olyanok akiknek megérte. Erre egy lehetséges magyarázat az én teóriám. Bizonyítani viszont nem tudom.
Azert ez gondold at . Van neki legalis banki penze es fekete cash . Ha jegyez csak a banki penzbol tud jegyezni . Ezt eladja olcsobban akkor csokken a legalis penz . A fekete nem valtozott
Jegyez részvényt mondjuk 1200Ft-on. (Igazolja, hogy van pénze, hisz valóban van neki legálisan szerzett pénze is, csakhogy illegális úton szerzett pénze is van és természetesen azt forgatja be.) Aztán elszórja a részvényeket akár 1000Ft-on.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf