Koszonom, tisztaban vagyok az idoeltolodassal, viszont en a pillanatnyi arat irtam, nem zarot, megis kulonbozik. Lehet csak szimplan a kisebb/illikvidebb piac?
Több oka is lehet: - Egyrészt mert más piac. Ez olyan, mintha mondjuk egy üveg coca-colát akarnál venni. Az egyik magyar boltban mondjuk 500Ft, addig a másikban 520Ft, míg egy harmadikban pedig 475Ft. De ha felfelé/lefelé megy az ár, akkor mindhárom boltban felfelé /lefelé indul el, de ettől még továbbra is lesznek különbségek. - Másodszor azért mert Londonban fontban mérik a változást, míg Pesten forintban. Azaz a GBP/HUF árfolyam bezavar. - Harmadszor pedig azért is lehet különbség, mert a tegnapi záróár is lehet, hogy némileg eltért a két piacon. Azaz a bázisérték, amihez a változást mérik is lehet, hogy más volt. R:1426 GBp
Most látom, hogy az árjegyző (Erste) szopat rendesen. Vételi és eladási ajánlat között 75 forint a különbség. Ez múlt héten még csak 50 forint volt. Elég szemét húzás az Erste részéről.
Emiatt nem is azt kell közvetlenül nézni! Jelenleg azt érdemes vizslatni, hogy emelik vagy sem, illetve mennyi az elmozdulás a korábbi értékhez képest. R: 1359 GBp Próbálkozik az áttöréssel.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.