Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vigkrisz 2021. 12. 23. 19:19
Előzmény: #57057  bluefrog
#57059
mert ez nem mihazánk topik :-)
tevelygo1 2021. 12. 23. 19:19
Előzmény: #57055  tevelygo1
#57058
"A kívánt sokkhatás elérése érdekében világossá kell tenni a fertőzésnek az emberi társadalomra gyakorolt konkrét hatásait:
1) Sok súlyos beteg embert hozzátartozói kórházba visznek, de elküldik őket, és otthon, levegőért kapkodva, gyötrelmesen meghalnak. A fulladás vagy a levegőhiány minden ember számára ősi félelem. Az a helyzet, amikor semmit sem lehet tenni a hozzátartozók megsegítésére, akiknek az élete veszélyben van, szintén egy ősi félelem. Az Olaszországból származó képek nyugtalanítóak.
2) "A gyerekek aligha fognak szenvedni a járványtól": Hamis. A gyerekek könnyen elkapják, még akkor is, ha van takarodó, pl. a szomszéd gyerekekkel. Ha ezután megfertőzik aa szülők, és az egyikük kínok között meghal otthon, és úgy érzik, hogy ők a hibásak ezért.mert elfelejtettek kezet mosni játék után, például, ez a legszörnyűbb dolog.ez a legszörnyűbb dolog, amit egy gyermek valaha is átélhet.
3) Következményes károk: Bár eddig csak egyedi esetekről vannak beszámolóink, ezek festik felriasztó kép. Még azok is, akik egy enyhe kúra után gyógyultnak tűnnek.bármikor kiújulhat, majd hirtelen halálos kimenetelű szívroham vagy tüdőelégtelenség következtében, mivel a vírus észrevétlenül utat talált a tüdőbe vagy a szívbe.szív. Lehet, hogy ezek elszigetelt esetek, de folyamatosan Damoklész kardjaként lebegnek majd a fejünk felett.lóg a fertőzöttek felett. Sokkal gyakoribb következmény a fáradtság és a tüdőkapacitás csökkenése, amely hónapokig, sőt valószínűleg évekig tart, ahogyan arról a SARS-túlélők gyakran beszámoltak.ahogyan arról a SARS-túlélők gyakran beszámoltak, és ahogyan most a COVID-19 esetében is.bár természetesen az időtartamot még nem lehet megbecsülni.
Továbbá történelmileg is érvelni kell (...)
Elég csak a fenti számokat megnézni, hogy lássuk a feltételezett halálozási arányt (több mint 1% optimális egészségügyi ellátás mellett, azaz jóval több mint 3% atúlterhelés a fertőzés esetén), szemben a spanyolnátha esetében mért 2%-kal, és tekintettel a várhatógazdasági válság várható, ha a fékezés kudarcot vall, akkor ez a képlet mindenki számára értelmes lesz."
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 23. 19:17
Előzmény: #57053  vigkrisz
#57057
és mégse tetted be a linket.... :)) vajon miért...?
kexelo
kexelo 2021. 12. 23. 19:17
Előzmény: #57054  kexelo
#57056
Előzőnel PF fórum motor hiba, betette a pontos vesszőt, de ez ne tántorítson el... De van pl omikronos is, csak h topiktudatos maradjak: 
(Nézd csak a forrást itt is) ;)   https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211129/osszezuzza-a-tozsdeket-az-omikron-vagy-semmi-ok-a-panikra-513338
tevelygo1 2021. 12. 23. 19:16
Előzmény: #57048  tevelygo1
#57055
Tehát ezzel kapcsolatosan még, hogy nem kerek amit kommunikálnak nekünk, és nincs meg a teljes kép, és hogy vajon mi hiányzik belőle, de valószínűleg pl ezek hiányoznak:
- 1. A tudományos tanácsadóknak, kutatóorvosoknak, más orvosoknak is megvan a saját szubjektív preferenciáik, amik befolyásolják elképzelésüket a dolgokról, és a szakterületükön túli dolgokhoz, társadalmi kérdésekhez, politikához, gazdasághoz, pénzügyekhez, szervezési kérdésekhez, pszichológiához, érzelmi jóllét kérdéseihez stb általában nem értenek. Így sokszor egyoldalú az elképzelésük is, a saját szakterületük fontosságát túlhangsúlyozva, amikor valójában már társadalmi szintű kérdésről van szó.
-  2. Az előző ponthoz kapcsolódva, ami "fentről" jön. Az előbb beleolvastam abba a pubmedes cikkbe is, amit linkeltek itt az 56984-ben.
Érdekes, már láttam korábban, de most jobban belenéztem, bár még nem olvastam végig, mert itt megálltam egyelőre, hihetetlenül felháborító volt, amit olvastam, bár nem tudom mennyire kéne meglepjen (fordítóprogrammal másolom be):
"Ötödször, az állam aktívan félelmet akarhat kelteni a lakosságban, hozzájárulva ezzel a tömeghisztéria kialakulásához. Ezt jól illusztrálja a német belügyminisztérium egyik belső dokumentumának kiszivárgása a COVID-19 válság első heteiben [101]. A dokumentumban az állami szakértők azt javasolták a kormánynak, hogy keltsen félelmet a német lakosságban. A félelem terjesztése érdekében a dokumentum három kommunikációs stratégiát támogatott. Először is, az állami hatóságoknak hangsúlyozniuk kell a COVID-19-es betegek légzési problémáit, mivel az emberekben ősi félelem él a fulladásos haláltól [102,103], ami könnyen pánikot válthat ki [104]. Másodszor, a szakértők hangsúlyozták, hogy a gyermekekben is félelmet kell kelteni, még akkor is, ha a gyermekek saját egészségét szinte semmi sem veszélyezteti. A gyerekek azonban könnyen megfertőződhetnek, ha más gyerekekkel találkoznak és játszanak. A jelentés szerint a gyerekeknek el kellene mondani, hogy ha ők viszont megfertőzik a szüleiket és nagyszüleiket, akkor otthon kínkeserves halált szenvedhetnek. Ez a kommunikációs tanács a szorongás és a bűntudat érzésének előidézésére irányul. A bűntudat ébresztése egy másik intézkedés, amelyet a kormányok alkalmaznak, hogy a lakosságot támogatóbbá tegyék [105]. Az ajánlott üzenet félelmet ébreszt, hogy felelősek lesznek mások megfertőzéséért, akik kínos halált halnak. Harmadszor, a német kormánynak azt tanácsolták, hogy említse meg a SARS-CoV-2 fertőzés által okozott ismeretlen hosszú távú, visszafordíthatatlan egészségkárosodás lehetőségét, valamint a fertőzöttek hirtelen és váratlan halálának lehetőségét. Mindezen kommunikációs ajánlások célja az volt, hogy növeljék a lakosság félelmét."
Megnéztem a hivatkozott német dokumentumot, valóban ezek vannak benne. Idézem még a köv. hozzászólásban azt is.
kexelo
kexelo 2021. 12. 23. 19:09
Előzmény: #57001  vigkrisz
#57054
Ajánlom figyelmedbe pl. ezt: https://www.portfolio.hu/uzlet/20211209/egyre-durvabb-dolgok-tortennek-a-metaverzumban-most-vettek-egy-virtualis-ingatlant-14-milliard-forintert-515222 ;
(Nézd csak meg honnan vették át... És ez csak 1 közeli példa a sok közül) ;)
vigkrisz 2021. 12. 23. 19:06
Előzmény: #57052  Alberto
#57053
már akkor láttam ezt a videót, amikor aktuális volt :-)
Alberto 2021. 12. 23. 18:48
Előzmény: #56926  vigkrisz
#57052

Belekötött Toroczkai Lászlóba.
Nem kellett volna.
https://www.youtube.com/watch?v=v-JwFFtoHBs
vigkrisz 2021. 12. 23. 18:17
Előzmény: #57048  tevelygo1
#57051
egyelőre téged igazolnak a grafikonok, magas fertőzöttség mellett lényegesen kevésbé emelkedő halálozást mutatnak, ha egy hónap múlva is így lesz, akkor az végre jó hír mindenkinek
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 23. 18:12
#57050
m1 híradó, kb. 8 éves kislány:
"ha a szüleim is megkapták, és én is megkapom, akkor mindenhova elmehetek velük."
fiúk, lányok, úgy néz ki mégis a zsarolás miatt, és nem a betegség ellen veszik fel az emberek az oltást... már a propaganda se csinál titkot belőle... 
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 23. 18:08
Előzmény: #57044  tevelygo1
#57049
félreérted, nem a twitterről beszéltem, hanem arról az oldalról, ahol a ZH-ről szóló cikk megjelent, ők írták a laborelméletről tavaly tavasszal, hogy "hamis koronavírus-összeesküvés".
egyébként, a twittert nem tudom, de a FB.-ról tudom, hogy Trump alatt ott a laborelmélet fake volt, aztán jött biden, kinyilatkozta, h a laborelméletnek lehet alapja, utána már nem volt fake...
tevelygo1 2021. 12. 23. 18:02
Előzmény: #57041  vigkrisz
#57048
Értem, köszi az őszinte válaszod.
Ezeket amúgy én is olvastam már, de nekem nem áll össze ebből a kép hogy hogyan indokolná ebből bármi is a durvább intézkedéseket. Azt pluszban figyelembe véve, hogy azoknak milyen rossz hatása lenne/lesz, gazdasági-pénzügyitől kezdve az egészségügyi-mentális problémákig.
Tehát pl amiket te is leírtál most és egyéb hasonló érvek, amiről olvashatunk, ezek mind részinformációk és könnyű ellentmondani nekik további tények hozzáadásával.
Például az hogy 3x gyorsabban terjed, senkit nem érdekel:), ha megnézzük hogy ez csak annyit jelent, hogy Dél-Afrikában hamarabb felfutott a járvány, mint korábban. A tetőzése alig (!) volt magasabban, mint korábbi járványhullámok esetében. Direkt megnéztem, nem voltak nagyon szigorú korlátozások sem (idejük sem lett volna bevezetni őket :) ). Ja, és csak 25%-30%os az átoltottság ott. Stb....
Vagy elég csak annyit mondanom, hogy ha 3x több a fertőzött, és fele olyan erős, mint az eddigi variánsok, hát van még bőven mozgástér, hiszen annyi embert beoltottak már és azóta harmadik oltást is tolják már. Az immunrendszerünk is egyébként is egyre jobban megismerkedett már a vírussal, oltás ide vagy oda.
Meg lehet nézni a grafikonokat is mindenhonnan, ahol magas az átoltottság, hogy eddig milyen jó eredményeket értünk el az oltásokkal (és igen, az első 2 oltás átlagban még mindig jól véd a komolyabb betegség stb ellen, akinél meg kicsit kevésbé véd már, azokból már sokan megkapták a harmadik oltást az ebben élen járó országokban). Egy ilyen remek alapra építve mégis mitől kellene félni?
Szóval én nagyon nem érzem az eddig közzétett és terjesztett érveket teljesnek arról, hogy miért indokolnák közvetlenül mindezek a szigorúbb korlátozásokat. Ha van teljes érvelés, kép, akkor azt még mindig nem találtam sehol. És valószínűleg nincs is ilyen, különben miért ne lenne publikus. De mondom, ha van, én nagyon szívesen meghallgatom a szakértőktől vagy bárkitől aki tud ezekről
UI: Írok mindjárt még többet a témában
Sony123 2021. 12. 23. 18:01
#57047
Mindenkinek BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT kívánok, és ne veszekedjen senkivel, továbbá legyen a következő év sikeresebb, mint a mostani.
Én legalább ezt remélem a következő évtől, és ezért megteszek mindent, azonban mindig létezni fognak olyan negatív tényezők, amelyben az ember csalódik. Ezektől a csalódásoktól szeretnék menekülni, de inkább leépíteni, és remélem, hogy sikerülni fog!
Üdv, és békesség mindenkinek! 
vigkrisz 2021. 12. 23. 17:49
Előzmény: #57045  tevelygo1
#57046
sokszor az izraeliek is úgy húzzák csőbe a beszervezett ügynökeiket, hogy elhitetik vele, hogy egy másik országnak dolgoznak vagy, hogy valami társadalmilag hasznos tevékenységet fognak majd végezni a megbízás keretében, ez egy alapvető húzás a hírszerző szervezetek részéről, így megy ez feléjük :-)
tevelygo1 2021. 12. 23. 17:45
Előzmény: #57043  vigkrisz
#57045
A vicc, hogy nem is biztos, hogy az oroszok közvetlenül támogatják az oldalt. Lehet h totál közvetett a háttérből a befolyásuk, és az oldal közvetlen üzemeltetőit csak az anyagi haszonszerzés motiválja :) és nem tudják vagy nem is érdekli őket, hogy az oroszok mit csinálnak
De ja, rengeteg ilyen oldal van manapság
tevelygo1 2021. 12. 23. 17:43
Előzmény: #57040  bluefrog
#57044
Nem tudom, hogy a twitter fake news-ként kezelte-e a laborelméletet akkoriban, de ha igen akkor arra ez a cikk NEM bizonyíték. Csak ennyit akartam elmondani róla.
(Olvastam én is arról h mi szólhat a laborelmélet mellett, abszolút nem zárom ki én se, amennyiben az eddig kiszivárgott tények jelzik, hogy akár igaz is lehet)
Amúgy ha tudni akarod a véleményemet a témában általánosságban:
Persze tudja mindenki, hogy mindenben ott van a politika és az anyagi és egyéb személyes érdekek. Úgyhogy a mainstream cikkeket olvasva is csak a fejemet csóválom néha:)) És nagyon nem szimpi, hogyha szubjektív témákban felülről akarják meghatározni, hogy mi a "helyes elképzelés" meg mi nem helyes.
Majd eldöntöm én magamnak, hogy milyen ideológiában akarok hinni, ha a szubjektívról van szó.
Ha pedig objektív témáról van szó, akkor meg eldöntöm, hogy milyen magyarázatokat tartok elég értelmesnek és átláthatónak, ahol láthatom, hogy tényleg semmit nem rejtegetnek és őszinték, és nem kerülik meg a választ a kérdésekre, ha ellentmondásokra mutatnak rá mások, hanem tényekkel válaszolnak. A tények a legfontosabbak, és az alapvető józan ész, nem az, hogy milyen "polkorrekt" "helyes elképzelést" kellene követnem.
De ettől függetlenül, én azt hívom fake news-nak, ha akár már józan paraszti ésszel is tök egyértelmű h extrém kamukat raknak bele a szövegbe (elég ha 1 ilyet látok, akkor tovább sem kell már olvasnom), és/vagy ha az érvelés totál képtelenség, amennyiben alapvető tudományos eredményeket szem előtt tartunk. Vagy azért képtelenség, mert tele van alapvető logikai hibával, logikai ugrásokkal. Vagy ha egyértelmű h fringe összeesküvéselmélet az egész és csak pár random kétes oldal hozza le.
És ha az ilyesmibe századszorra is belefutok, az már nagyon unalmas. És ijesztő is, amikor kicsit kifinomultabb verzióba futok bele, amit elsőre majdnem elhiszek, aztán ha jobban megnézem akkor kiderül h nem is igaz. Van, h az embernek nagyon tájékozott kell legyen a témában, hogy rögtön lássa, hogy kamu az ilyen, és sajnos nem lehetünk mindig mindenben mélyen tájékozottak, úgyhogy az ilyet tényleg veszélyesnek tartom. Mondjuk sokszor azért ott a megérzés bennem, hogy valami nem stimmel. :) De akkor is, ez nem tetszik, enyhén szólva. De hát ez az internet......full szabályozatlanul.
A végére hagyom de pont ugyanolyan fontos ez is:)) hogy ne feledjük el azt se hogy általában ezeket a fake news-okat is a haszonszerzés reményében terjesztik. Az idézett oldal (zero hedge) üzemeltőinek fő érdeke szintén a pénzszerzés (több millió dollár folyik be nekik belőle évente). Úgyhogy pluszban elég ironikus a dolog.
vigkrisz 2021. 12. 23. 17:39
Előzmény: #57040  bluefrog
#57043
a lényeg az, hogy a zerohedge nem egy tudományos lap, mint a jama vagy a lancet, hanem egy összeesküvés elméletekre és politikai szarkavarásra specializálódott, a gyanú szerint az oroszok által támogatott, vélhetően dezinformációs célokra létrehozott oldal és mint ilyen, a koronavírussal kapcsolatos tudományos tájékozódásra alkalmatlan
nem kell ezen csodálkoznunk, volt már ehhez hasonlóból magyar oldal is, ismételten csak ajánlani tudom Krékó könyvét, alaposan kitér az ilyesmire, különös tekintettel az oroszokra
Törölt felhasználó 2021. 12. 23. 17:36
#57042
Hölgyek/Urak! Oltottak és oltatlanok, védettek és védtelenek, szóval mindenki!
Boldog Karácsonyt!🌲
vigkrisz 2021. 12. 23. 17:25
Előzmény: #57038  tevelygo1
#57041
ezt tőlük kellene megkérdezni, mert én még nem látom tisztán ezt az új, "omikron" helyzetet
szerintem vizsgálják még az omikront (és főleg az omikronnal fertőzötteket) és várják az eredményeket, hogy valóban ártalmatlanabb -e minden korosztályban, rizikófaktorok esetén is
az oltások omikron elleni hatékonyság csökkenése is a korlátozásokat hozhatja előtérbe
igazából el is mondták már, hogy lehet, hogy ártalmatlanabb, de háromszor annyi fertőzöttből a fele olyan ártalmatlan variáns is több embert be tud juttatni a kórházba, mint az eddigi variáns
látod, még a sokszor idézett "laza" és "profi járványkezelő" svédek is mától szigorúbb korlátozásokat vezettek be, mint ami nálunk van, vélhetően a fentiek miatt, szerintem 1-2 hónapon belül kiderül, hogy tényleg szükséges volt -e
sok most a kérdés mindenkiben, rögtön a legelső, hogy egyáltalán honnan jött ez a variáns :-)

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek