tevelygo1

Regisztráció: 2020-08-20 16:49:18

Hozzászólások száma: 572

Utolsó hozzászólás: 2021-12-24 13:05


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2021. 12. 24. 13:05
Kicsit tisztázom az egyik mondatomat: "Mivel az oltás általánosságban 5-10x-esével csökkenti a megbetegedéssel járó különféle kockázatokat (jó esetben ennél még kicsit hatékonyabb)"
Ez természetesen beleveszi az oltás mellékhatásait is, amik sokszor hasonlóak a valódi betegség hatásaihoz. Ezért számoltam úgy, ahogyan.
Pl. a szívizomgyulladás előfordulása fiatal férfiaknál az oltás mellékhatásaként szintén kb. 5-10x kisebb, mint a covid esetében. (Meg talán enyhébb is ami előfordul, remélem)
Persze azt nem számoltam ki egészen pontosan, hogy milyen értéknek felelnek meg az oltás mellékhatásai plusz a betegség kockázatai ha oltás után mégis megbetegedünk.
Ezért az egész csak egy becslés. De a lényeg marad ugyanaz: nem lehet fiatalabb, egészséges, nem veszélyeztetett, nem extrém túlsúlyos stb embereknek beadni 3 havonta ismétlő, emlékeztető oltást a fentiek miatt.
Ezért írtam, hogy nemcsak felesleges de káros is elvárni, hogy az oltás a megfertőződéstől/tünetes enyhe betegségtől is magas hatékonysággal megvédjen. Nem éri meg a népesség egy igen nagy részének. Az arányokon lehet vitatkozni, de szerintem ez reális probléma lehet. Nem zárható ki semmiképpen, márpedig alapelvként az orvostudományban - is - nem avatkozunk be, ha nem egyértelmű, hogy nem lesz az úgy okozott kár nagyobb, mint a haszon.
Ugyanolyan ez, mint hogy nem érdemes átesni a betegségen se pusztán azért, hogy védettséget szerezzünk. :)
CoronaVirus 2021. 12. 24. 12:50
Más: úgy becsülték, hogy másfél évente fertőződhetünk meg mindig újra a vírussal oltás nélkül (vagy frissítő oltás nélkül). Mivel az oltás általánosságban 5-10x-esével csökkenti a megbetegedéssel járó különféle kockázatokat (jó esetben ennél még kicsit hatékonyabb), ezért aztmondanám, hogy 5 oltás másfél év alatt már sok és felesleges egy fiatalabb, egészséges embernek. Egy idősebb embernél biztosan jobban megéri, mert neki több vesztenivalója van alapból, de azért ott sem érdemes egy szintet átlépni az emlékeztetők számával. 1 évente 1 emlékeztető oltás valószínűleg még nagyon megéri az időseknek, de túlzásba nem kell vinni ott sem. Ennyi szerintem a lényeg.
Tehát ha az jön ki, hogy a vírus mindig velünk marad, és ha mindig legalább ugyanolyan veszélyes marad, mint az átlag influenzavírusok, akkor ez sztem reális. Plusz a jó gyógyszerek, amik már megérkeztek, és lehet még lesznek is a jövőben gyógyszerek, orrspray, mittomén. Egyéb más járványügyi intézkedést, ami NEM egészségügyi intézkedés, nem szabad fenntartani hosszú távon.
Hihetetetlennek tartom, hogy erről egyelőre még mindig nincsen konszenzus. Erre mondtam azt, hogy nem látom, hol a vége.
CoronaVirus 2021. 12. 24. 12:23
Hát 3x Moderna elég erős védelmet ad szintén :P
De sztem a többi is.
CoronaVirus 2021. 12. 24. 12:20
Ez egészen egyszerűen nem igaz. :)
Hacsak nem az az "elfogadható" számodra, hogy fertőzést meg enyhe tüneteket is megakadályozza az oltás.
De ez egészen egyszerűen képtelen elvárás és felesleges és káros is.
CoronaVirus 2021. 12. 23. 22:58
Erről megkérdezhetlek, hogy van egy rövid összefoglalód arról, mi alapján láttad úgy tavaly tavasztól, hogy évekig fog mindez húzódni?
Azzal együtt, hogy amikor elég sok veszélyeztetett ember be van frissen oltva, akkor is ugyanúgy menne minden tovább, mint az elején?
Azt lehetett tudni, hogy kell majd emlékeztető oltás, az rendben van. De az, hogy előre lezárunk ezt-azt (még ha nem is teljes lezárás) meg korlátozunk sok mindent mielőtt bármi rossz egyáltalán megtörtént volna, úgy, hogy eleve már sokkal nagyobb a társadalom védettsége, mint korábban, az más eset.
És mire számítottál, mikor jött volna az omikron, és mi alapján?
CoronaVirus 2021. 12. 23. 22:53
Ebben a topicban nagyon kevesen vannak, akik soha nem személyeskedtek, szerintem.
CoronaVirus 2021. 12. 23. 22:45
Ezt még le akartam írni. Miért van, hogy ennek a linknek a címében is benne van, hogy "szenarien" (forgatókönyvek)? :)
Briteknél az extrém pesszimista Sage scenario-k erőltetése már elég nagy felháborodást váltott ki :)
Twitteren írtak is erről, hogy pozitív scenario nem is készül, mert az nem hasznos a döntéshozásnak :) 
Lett is ebből felháborodás a kommentekben, hiába lett elkülönítve fogalmilag a modellezés és a forgatókönyvek készítése. Az sem segített, hogy Graham Medley ismételten nem válaszolt konkrét kérdésre a tisztázás céljából. Azon túl, hogy azt ugye viszont megjegyezte, hogy a pozitívabb kimenetel felvázolása nem hasznos a döntéshozás számára :)
(Itt: https://twitter.com/GrahamMedley/status/1472243230213394434
CoronaVirus 2021. 12. 23. 22:25
Ja, a lehető legjobbat meg a lehető legrosszabbat is bedobta lehetőségnek:)
CoronaVirus 2021. 12. 23. 21:01
Én is érzéketlen vagyok alapból rá:), de attól még rengeteg helyen belefutok a hatásaiba. És azokat már nem tudom leszarni sajnos.
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:59
Ja. Szerintem azt nem érted, hogy pl azon vagyok leginkább felháborodva, hogy a "JÓ" nevében csinálják mindezt a manipulációt és kényszerítést. Mondom, Robespierre.
Azon felül, hogy ráadásul azt se lehet tudni, mikor lesz vége, becsaptak minket azzal, hogy elfogadható lesz a (HÁROM, FRISS!) oltás által adott védelem.
Tehát ez a kettő háborít fel legjobban.
És igen, ez becsapás, ígéret be nem tartása, mivel még ha gáz is lenne az omikron, akkor is már mielőtt kiderült volna, hogy gáz, már előtte megtörtént a pálfordulás és elfelejtettek minden ígéretet, és minden haladásnak, fejlődésnek vége, ami eddig volt!
Értesz, most hogy kiemeltem mi a gond?
Persze lehet, hogy észhez térnek az emberkék ott "fent" az elefántcsonttoronyban a szcenárióik között, de jelenleg egyelőre EZ VAN!
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:52
Mondjuk sztem máskor is felesleges tesztelni a legtöbb esetben (főleg ha még kontaktkutatással és kontaktok karanténba rakásával tetézik) de hát ez már nagyon járványtagadó vélemény:))))
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:50
Sztem nem probléma, ha hullámban is oltanak. Inkább akkor mint a hullám után:)
Elvileg felesleges tesztelni oltás előtt.
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:45
Ja hát igen Kína az vállaltan diktatúra :) Ők legalább őszinték :)
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:40
Te, nyilván tudok ezekről is. De miért kéne messzire elugrani más témára, amikor egy konkrét problémáról van szó? Az nem fogja megoldani a felvetett problémát.
És nem szimpla nemtetszésről beszélek. Te érted mi a különbség aközött, amikor valami egy kis kellemetlenség és "nem tetszik" az embernek, és amikor komoly, krónikus stresszről, vagy explicit rombolás hatásairól van szó?
Ez itt nem elmélkedés a történelemről, ez a hús-vér valóság.
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:34
(Nem rakta be a fórummotor egyben)
Csak pár idézet."75 évet kellett várnia, hogy megérje: Üllőn a lakosság az orvosai ellen fordul."
"Hozzátette: nagyon nehéz ebben a vírusos helyzetben, egyre több óvodáscsoport van bezárva, iskolában több osztály karanténban, látja, hogy egyre türelmetlenebb a lakosság""Várakozás a hidegben, lehetetlen telefonok"
"Beszéltünk több üllői lakossal is, és valóban panaszkodtak arra, hogy sokszor a rendelő előtt kell várakozni (egy sátor alatt), akár mínuszokban, gyerekekkel, amit nehezen lehet elviselni"
"A várakozásról azt mondják, hogy a járványügyi szabályok miatt nem fér be mindenki a váróba, ha nagy sor van, muszáj kint állni a később érkezetteknek"
És mondhatnád, hogy ezek neked (?) "apróságok", de nem az. Van mentális, pszichés, érzelmi vetülete is a dolgoknak. Nemcsak anyagi vetületük van.
Tehát, ha folyamatosan értelmetlen, felesleges korlátozásokat és egyéb önkényes, felesleges szabályokat erőltetnek rád, ahol ráadásul folyamatosan érzelmileg és lelkileg is zsarolnak azzal, hogy te vagy a gáz, a rossz, a hülye, a felelőtlen, az idióta, ha nem tartod be, akkor abból idővel igencsak nagy stressz lesz. Többféle értelemben is.
És akkor a stressz ami visszajut mindebből az orvosoknak, azt a részét nem is fejtem ki, olvasd el a cikket és nézd meg a videót.
Ez is egyfajta kínzásmód. Embertelen mindenképpen.
Mert ha nem lenne felesleges és értelmetlen és nem zsarolnának, akkor persze, hogy csak sima kellemetlenség lenne, amiket idéztem. De így....
És amikor épp olyan idők járnak vagy épp olyan országban vagy, ahol nemcsak kisebb kellemetlenségek adódnak az "intézkedésekből", hát azt szerintem nem is kell tovább fejtegetnem.
És igen, tudom, hogy egy része annak amiről a cikk ír, az egészségügy leterheltségéből adódik de én most nem arról a részéről beszélek. Az is csak tovább rontja a helyzetet természetesen.
Érdekelt személyes tapasztalatom is? Nekem is elegem van már az extra plusz atrocitásokból, amikbe az intézkedések bevezetése óta bele kell futnom rendszeresen. Örülök neki, hogy személyesen ennél több gondom nem volt eddig. Mert persze lehetett volna rosszabb, munka elvesztése, stb. De ez is elég volt éppen. Azzal együtt, hogy nem lehet tudni, mikor lesz vége az egésznek!!!!!!!!
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:32
Épp ezt olvastam, csak random példának, mert ez Magyarországon van: https://telex.hu/koronavirus/2021/12/09/az-ulloi-haziorvosok-szerint-egyre-agresszivabbak-a-betegek-ellenuk-fordult-a-lakossag
Látszik, hogy azok akik kitalálták az intézkedéscsomagokat, azoknak fogalma sincs az emberekről, arról hogy ezek az "intézkedések" mennyire elszállt, barom elképzelések. Még akkor is, ha enyhébbek, hát még ha lezárnának mindent vagy sok mindent megint. Na az forradalom lenne! (Remélem)
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:19
Írtam hogy hálistennek Magyarország jelenleg laza. De miért kérdezel éppen erről?
Azt is észrevettem, hogy a "számodra" szót használod, nem lehet empátiám a társadalom, a bolygó többi részét illetően? Merthogy van. Nem vákuumban élek, nemcsak a saját kis életem számít itt. És engem, az én életemet is befolyásolja, ha másoknak rossz.
Igen, korábban is elégedetlen voltam, de ez végképp betett ami most folyik.
Hogy mire számítok a következő félévben? Imádkozom, hogy lázadjon már fel a társadalom, meg kellő számú politikus is, ahogy briteknél már elkezdett megtörténni :) Hogy befejezzék végre az egész Robespierre-i diktatúrát. Direkt rá hivatkozom, és nem más diktátorra. Neki voltak hasonlóan elszállt elképzelései, amiket másokra rá akart erőltetni, az erényesség, az erkölcsösség, a "jó" nevében, és teljesen embertelen lett az eredmény. Tök ugyanaz megy itt!
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:12
Igen, eddig is csak a veszélyeztetett rétegnek volt igazán fontos, a többieknek max annyi, hogy azért még megéri valamennyire, és nem akkora macera a dolog. De kb az a kategória, ahol a "megéri" nem annyira fontos, és lehetne egyéni megítélés kérdése, hogy valaki vállalja a kockázatot, de persze ez igaz pár más kötelező védőoltásra (gyerekeknél) is. Nekem viszont pusztán racionális alapon nézve nem lenne kifogásom a kötelezővé tétel ellen, ha nem csak a víruspánikot táplálná tovább, márpedig ahogy az omikronra akarnak reagálni sok helyen hát az alapján EGYÉRTELMŰ, hogy csak azt táplálja, szítja. Egyszerűen régóta nem racionális a hozzáállás, azért is nem kapunk mindenre kiterjedő, tényleg kimerítő, átlátható, ésszerű tájékoztatást, ahol nem marad fehér folt, és mindenről tényleg őszintén informálnak, nem pedig az ijesztgetés megy, hogy csakis a lehető legrosszabbra kell figyelni, csak mert még nem tudunk mindent.
CoronaVirus 2021. 12. 23. 20:05
Ja, szerencsére, de én egyelőre nem bízom abban, hogy ez meggyőzi a "tudományos tanácsadókat", akik a csodás szcenáriókat adják be a döntéshozóknak, meg a többit, aki szerint a legrosszabbra kell felkészülni és tényleges súlyos intézkedéseket kell hozni a legrosszabbra felkészülve, mielőtt bármiféle bizonyíték alátámasztaná, hogy tényleg az fog bekövetkezni. Na de majd kiderül, megváltozik-e bármi..........
Számomra mindenesetre ultranagy csalódás volt, hogy ami eredetileg működött, az oltás, már az sem elég ezeknek, akárkik is azok, akik igyekeznek az eseményeket így befolyásolni.
De ez is úgy külön ultradurva, hogy tényleg régóta igaz az, hogy aránytalanul korlátozzák embereket a jogaikban, sokszor súlyosan is!!
Én először nem akartam ezt elhinni, de aztán muszáj volt elhinnem már egy ideje.
Ebből még a kötelező oltás a legkevésbé problémás sztem, mert annak ritkán van igazi mellékhatása, kevésbé káros mint a betegség maga (nem is értem, hogy oltásoknál miért alakult ki ekkora feszültség, azért is szoktam kérdezni az oltatlanokat hogy miért vannak ennyire ellene), más intézkedéseknek, korlátozásoknak viszont rögtön van sok mellékhatása, bőven nagyon rosszak is, hát ezt nem kell fejtegetnem.
Amit idéztem, az pedig azért rendkívül problémás!!, mert manipuláció. Pszichológiai, mentális és érzelmi manipuláció a közvetlen kényszerítésen túl (utóbbit legalább nem lehet rejtegetni, letagadni). Amit igazolni próbálnak azzal, hogy csak jót akarnak, megvédeni az embereket, de nem lehet az ilyet igazolni!
Figyelted, hogy rögtön azzal kezdődik a szöveg, hogy SOKKHATÁST kell kiváltani az emberekben?
Egyszerűen durva, mekkora rombolás folyik a társadalomban azzal a jelszóval, hogy csak védeni akarják a társadalmat.
A legjobb esetben is nagyon fáj hogy mennyire rengeteg NEM hozzáértő "tudományos tanácsadó" és az általuk befolyásolt döntéshozók próbálja kontrollálni a társadalmat és fogalmuk sincs róla (vagy nem akarnak róla tudomást venni), hogyan hat ez az emberek TÖBBSÉGÉRE, legrosszabb esetben meg nemcsak jóindulatból befolyásolnak.....
Ez a tudomány megcsúfolása is.
Számomra ez az egész Robespierre-i szint már.
Lassan már annyira eléri az egész az ingerküszöböm, hogy kimegyek tüntetni, komolyan, pedig nem az a típus vagyok:)

friss hírek További hírek