Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BellaVita vasárnap, 20:52
Előzmény: #104299  Zorro
mesélj... mégis kikerülnek az országból a felújított / megépített utak, kórházak, informatikai- technológiai fejlesztések?
vagy mire gondolsz pontosan???
Azzal miért járt jobban az ország és benne minden honpolgár, hogy a többszörösen túlárazott közbeszerzések haszna - többek közt - 67méteres yacht formájában ringatózik az Adrián????
Zorro vasárnap, 20:41
Előzmény: #104298  BellaVita
Ez az elmélet. De a gyakorlatban sokkal másképpen  működik
BellaVita vasárnap, 20:13
Előzmény: #104293  tschi-
Ez a vészjósló elmélet sajnos több ponton is komoly sebből vérzik, és teljesen figyelmen kívül hagyja a modern gazdaság alapvető működését.
A fizikai valóságot nem lehet külföldre vinni: Kezdjük a legfontosabbal: az uniós forrásokból utak, iskolák, kórházak és energetikai hálózatok épülnek. Ezeket a kézzelfogható fejlesztéseket – a munka gyümölcsét – nem lehet vonatra tenni és kivinni az országból. Itt maradnak, a magyar lakosság és a hazai gazdaság fejlődését szolgálják.
A munkát valójában hazai vállalkozások végzik: Még ha a fővállalkozó egy külföldi nagyvállalat is, a tényleges kivitelezést, a fizikai és mérnöki munkát szinte minden esetben hazai kkv-k (kis- és középvállalkozások), magyar szakemberek és alvállalkozók végzik el. A beszerzett alapanyagok jelentős része és a kifizetett munkabérek mind a magyar gazdaságban maradnak, növelve a hazai fogyasztást és az adóbevételeket.
A verseny letöri az árakat: Az oligarchikus, verseny nélküli közbeszerzések rendszere helyett a valódi, nyitott piaci verseny éppen hogy védi a magyar adófizetők pénzét. Ha egy külföldi multi olcsóbban és jobb minőségben vállal el egy munkát, azzal az állam – vagyis mindannyian – pénzt spórol meg, amit más hasznos célra lehet fordítani.
A profit és a támogatás nem ugyanaz: Óriási gazdasági tévedés azt hinni, hogy a támogatás 80%-a „kivándorol”. Egy projekt költségvetésének döntő többsége a közvetlen költségekre (anyag, munkabér, gépek) megy el, ami helyben hasznosul. A külföldi anyavállalathoz legfeljebb a minimális haszonkulcs (profit) kerülhet vissza – de még ezt is gyakran visszaforgatják helyi fejlesztésekbe a piaci pozíciójuk megerősítése érdekében.
Az adófizetés nem büntetés, hanem közteherviselés: Az adórendszer igazságosabbá tétele (például a luxusvagyonok adóztatása) nem a keményen dolgozó magyar vállalkozók büntetése, hanem a társadalmi igazságosság alapja. Különös aggodalomra ad okot, ha valaki a normális adófizetéstől jobban retteg, mint attól, hogy a közpénzek ellenőrizetlenül vándoroljanak egy szűk elit zsebébe.
Összességében tehát a források nem „lecsapódnak” a multiknál, hanem átfolynak a gazdaságon, miközben a valódi érték és a munka ellenértéke itthon marad. A valódi kérdés csupán az, hogy a támogatások hatékonyan, a teljes magyar társadalom javát szolgálva hasznosulnak-e, vagy újra csak néhány kiválasztott milliárdos gazdagodását segítik elő.
BellaVita vasárnap, 20:06
Előzmény: #104296  DrWatson
az előző kormánynak egyébként mi volt "szent"?
csak kérdem...
Értem én ,hogy frusztrált vagy, de elnézve, nagyon féloldalasan nézed a valóságot... és így nehéz reális konzevenciákat levonni.
Tényleg nem védeni akarom a Tiszát, vagy MP-t; csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az objektivitás talaján maradjunk egy hangyafasznyit
DrWatson vasárnap, 19:55
Előzmény: #104292  tschi-
Az a nagy kérdés, hogy ki meddig bírja? Elnézve ezt a kormányt ezeknek semmi sem szent.  Mi meg szívunk.
Zorro vasárnap, 19:54
Előzmény: #104294  asphalt
Tudom hogy megy. Multinál dolgozom.
asphalt
asphalt vasárnap, 19:40
Előzmény: #104283  Zsolesz2017
Hogyan lehet “lefelé nyomni az árfolyamot”? Hogyan lehet nagyobb tételben shortolni a 4iG-et? Technikailag érdekelne. Hogyan tudnak Jászaiék “nagyon figyelni a kereskedésre” és “  és a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek azért, hogy a Vályi-féle támadások ne tudják indokolatlanul befolyásolni az árfolyamot”  ezt hogyan kell elképzelni egy tőzsdén kereskedett részvény esetében? Mi a hivatalos útja, módja? 
tschi- vasárnap, 19:36
Előzmény: #104289  Zorro
Nem tudják. Az érkező uniós források 75-80%-a is német és osztrák multiknál fog lecsapódni, magyar vállalkozásoknak nem sok babér fog teremni. Viszont azok a magyar vállalkozók, akik hosszú évek alatt építették fel magukat, fizethetik majd a vagyonadót... És a többi adót. A multik kiviszik majd a kapott támogatások 80%-át, a magyar vállalkozások legjobb esetben pedig majd aprópénzért alvállalkozhatnak.
tschi- vasárnap, 19:02
Előzmény: #104285  DrWatson
Vályi-Nagy 2014-ig volt államtitkár, a következő 12 év kormanyzati ügyeibe valószínűleg közvetlenül nem látott bele. A kormányzati és beszállítói körben dolgozó ismerősöktől hallott ilyen-olyan dolgok itt kevesek lesznek. Viszont az ismerősök biztosan örülnek, hogy sikerült őket bírósági perekbe belehúzni.
Nekem az egész nem tűnik hitelesnek, valószínűleg előretolták, hogy lássák, mit reagál a cég (ő is egy lakmusz papír :)
Ecpec
Ecpec vasárnap, 18:06
Előzmény: #104286  MD43
Majd a lineárisan romló gazdasági adatok alapján csak kénytelenek lesznek revidiálni ezen álláspontjukat! Még pár hónap és teljesen más lesz a gyermek fekvése.
Ecpec
Ecpec vasárnap, 18:04
Előzmény: #104289  Zorro
A mai divatos szófordulattal élve:- Nem hinném...
Zorro vasárnap, 16:46
Előzmény: #104288  Zorro
Tőlük is visszaveszik a vagyont?
Zorro vasárnap, 16:38
Előzmény: #104287  scalad2
A túlárazásokról csak annyit., hogy összes osztrák útépítő cég 20 éve kartellezik magyarországon. Többszörös áron dolgoznak
scalad2 vasárnap, 15:45
Előzmény: #104286  MD43
Így igaz. Sajnos.
MD43 vasárnap, 15:28
Tudomásul kell venni,hogy a mostani kormányt nem érdekli a gazdasági veszteség,elsőbbséget élvez a leszámolás minden áron.Pedig hatalmas előnyt jelentene az országnak egy nemzeti multinacionális vállalat létrejötte.
DrWatson vasárnap, 15:26
Előzmény: #104282  scalad2
Szerintem meg eddig azért nem pereltek be senkit, mert a korábbi, kormány nyilatkozatok, hogy beszántjuk, visszavesszük, tekintsék semmisnek, ...úgymond csak üres szavak, jogilag nincs rajta fogás. Ha mégis megtörténne, akkor lehet pl szerződés szegésért perelni. Viszont a mostani interjuban konkrét nevek számok,  elhangzanak, aminek már jogalapja. 
Amúgy elég kamu szaga van ennek a Vályi féle coming outnak. De ami még érdekesebb számomra, hogy kinek éri meg ekkora cirkuszt csinálni a cég körül, hogy még egy pereskedésbe is belemegy?
Szerintem ebben a sztoriban ez a Vályi csak egy eszköz. Nem a lelkiismerete miatt vállalta el.
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 15:01
Előzmény: #104188  Kamilla_szerint
Nem akarok kéretlen bele szólni 
De
https://hirtv.origo.hu/video/orban-viktort-dicserte-a-v4-csucson-a-cseh-miniszterelnok
Külföld: V4
Sok a 4 mostanában ))
Zsolesz2017 vasárnap, 14:53
Előzmény: #104280  feel
Ugyanezt gondolom én is. Simán benne van, hogy vannak, akik a bizonytalanságot kihasználva próbálják lefelé nyomni az árfolyamot, hogy olcsóbban tudjanak venni vagy shortolni. Hogy pontosan kik állnak mögötte, azt persze nem tudjuk. Viszont a 4iG közleményében világisan leírták, hogy az olyan valótlan állítások kihatnak a társaság megítélésére és a részvény árfolyamára is. Ez szerintem már egyértelmű jelzés a részükről, hogy eddig és ne tovább. Ha holnap tényleg komolyabb támadás éri a részvényt, engem az is érdekelne, milyen további rendkívüli tájékoztatással vagy más konkrét lépéssel reagál erre a cég. Azt azért ne gondolja senki, hogy a nagyobb tulajdonosok ami eddig is történt azt jó szemmel nézték. Szerintem most már nem az a helyzet, amikor érdemes lenne csendben tűrni. Abban bízom, hogy Jászaiék nagyon figyelnek a kereskedésre, és a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek azért, hogy a Vályi-féle támadások ne tudják indokolatlanul befolyásolni az árfolyamot. Én mindenesetre nem dobálnám a részvényeimet.
scalad2 vasárnap, 14:49
Előzmény: #104188  Kamilla_szerint
Lehet igazság a logikádban :). Azon gondolkoztam, hogy ebben a partizán interjúban az ezt megelőző időszaki sajtó megjelenésekhez képest mi a másabb? 
Semmi. Ha a cég kormányzat felőli megítélését nézem, semmi. Újabb támadás, a korábbiakhoz hasonló módon és stílusban. 
A változás a cég reakciójában van.  Végre beleálltak az ügybe. 
Ha becsületből tették, magukat, a befektetőket és a kisbefektetőket védve, - mellé lőttek. M.P. be fogja őket darálni: nem érdekli az állam vesztesége és annak mértéke, hiába reménykednek sokan, hogy ez visszatartja majd, - nem fogja. Neki teljesen más a politikai logikája. "Minden áron" viszi keresztül az elképzelését.
Csak remélni merem, hogy az általad megérzett gazdasági érőtér-növekedés áll a háttérben. Hogy ez teremti meg a határozott fellépés alapját. És jól mérték fel, hogy sikerrel vonulhatnak a csatába.
Zno vasárnap, 11:23
Előzmény: #104280  feel
Ugyanezt gondoltam szóról szóra mikor benéztem a fórumra. Még azt hozzá tenném egyik sem különb a másiktól. 
Bízom benne holnap Jászaiék odafigyelnek a kereskedésre és mindent megtesznek azért, hogy ne érjék el a céljukat a Vályi féléket mozgatók.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek