Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zzzoltan ma, 13:55
Előzmény: #81561  Miner
Legjobb módszer nincs, így amit javaslok, nem biztos, hogy Nektek is jó lesz. Több évtizeddel ezelőtt - számos könyvet elolvasva (André Kostolany, Jesse Livermore, mostaniak közük: Bence Balázs stb.) kezdtem a tőzsdézést. Kisebb összegekkel, általában napíztam. Váltakozó sikerrel ment is a dolog, talán elégedett is voltam. Ha buktam, - miután kis összeg volt - nem fájt. Aztán rájöttem, hogy a kisösszegű kereskedéssel nem lehet igazán pénzt keresni, emeltem a tétet. Buktam is sokat. Ennek okát abban láttam, - írtam is erről más témában egy könyvet -  hogy szabadon dönteni csak félelem nélkül lehet. Tehát, amikor nagyobb összegekkel kereskedtem, a félelem sokszor megakadályozott abban, hogy a gondolt jó döntést meghozzam.
A Demo -val történő kereskedésnél éppen a legfontosabb tényező marad ki: a félelemérzet, így igazán nem fog tudni jól megtanulni kereskedni.
Ha szabad én azt javaslom, hogy kis összeggel kereskedjen, érezze a döntésének súlyát! Amikor úgy látja, hogy bizonyos dolgokat megismert pl. a short - és long kereskedés lényege ezek kapcsolata, stb. akkor emelheti a tétet, csak nagyon óvatosan, mert tuti a tőzsdén nincs! 
Sok sikert kívánok ismeretlenül is Nektek!
Miner
Miner ma, 13:14
A lányom kezd érdeklődni a tőzsde itánt. Elég fiatal még hozzá, a kedvét elvenni nem akarom és kíváncsi is vagyok, van-e hozzá affinitása. Tud valaki olyan felületet, ahol lehet demó számlát nyitni? Előny lenne, ha BÉT papírokkal is lehetne kereskedni.
BT55
BT55 ma, 11:28
Előzmény: #81553  tomspice
Szerintem sokan így gondoljuk. 
zzzoltan ma, 09:24

Az elmúlt időszakban sikerült a Mol, a Rchter, még korábban az OTP alját megállapítani nem kis vitát generálva.
Hol lehet a 4iG támasza, alja? 
Ez a részvény az elmúlt félévben a kb. 2500Ft-ról 4965Ft -ra emelkedett. Az emelkedés olyan dinamikusan zajlott le, hogy ebben a szakaszban nem épült ki még gyenge támasz sem. Ezt követő eső "trend" - átlagban- már kevésbé volt dinamikus, így a 4000-4200Ft környékén némi oldalazás létrejött. Ez a szint azonban  még nem lehet erős támasz, mert sokan vannak, akik ez alatt is tudnak eladni veszteség nélküli, így az eladás feltétele adott.  Remélem nem így lesz!
Mi a helyzet a napokban bejelentett dolgozói részvény (MRT) vásárlással. Miután ez tőzsdén kívüli ügylet lesz, így mondhatjuk, hogy ennek nincs közvetlenül hatása a részvény árfolyamra. 
De: érdemes megvizsgálni, hogy az akciónak közvetetten lehet-e hatása mégis a jelenlegi 4200Ft -os árfolyamra?
A dolgozók a részvényt 878,94Ft értékben fogják - "motiválásként" - megvásárolni.  Miután a vállalati szabályozás szerint a 4iG Informatikai Zrt. -ismereteim szerint - a 180 napos átlag árfolyamon vásárolja vissza, így ez az árfolyam jelenleg 3395,61Ft. A két érték különbségéből következik, hogy a "jutalmazott"  dolgozók részvényenként ~2517Ft nyereséget tudnának realizálni. Feltételezhető, hogy valószínű lesznek olyanok, akik ezzel élni is fognak.
Nézzük meg, mi történik akkor, amennyiben minden dolgozó eladná zárt körben az említett Zrt-nek a 2.055.000 db részvényt. A Zrt. ezt követően elméletileg közvetlenül piacra önthetné ezeket a részvényeket, így ennek lenne árfolyam csökkentő hatása, amelynek alja akár a vételi ár, azaz a ~3396Ft is lehetne. Ennek bekövetkezésének esélye szerintem konvergál a 0-hoz azért, mert a Zrt. haszna részvényenként a jelenlegi árszintből kiindulva 804Ft lenne. A teljes dolgozói részvénynek a tőzsdére öntésekor a maximális nyereség elméletileg is 1,6 milliárd Ft lehetne. Ez az összeg - szerintem - a vállalkozás anyagi helyzetéhez viszonyítva elenyésző, így ezért az összegért nem lenne logikus kockáztatni a cég jó hírnevét a jelenlegi részvény árfolyam esetleges beesése miatt.
Tehát, azt gondolom, hogy a részvénytársasági tranzakciónak közvetetten sem lesz hatása a 4iG tőzsdei árfolyamára.
Ez csupán elmélkedés a részemről, így nem minősül semmilyen üzleti ajánlatnak, cselekedjen Mindenki a saját belátása szerint!
zzzoltan péntek, 16:26
Előzmény: #81556  jofej
ok, így jobb, köszi!
jofej péntek, 16:23
Előzmény: #81555  zzzoltan
Tessék itt a forrás:   https://www.portfolio.hu/uzlet/20251225/nem-kell-kulfoldre-vinni-a-penzt-degeszre-keresheted-magad-a-magyar-tozsden-top10-sztori-7-807474
zzzoltan péntek, 15:17
Előzmény: #81554  jofej

Ez az anyag a Chat GPT által készített, számos összefoglaló közül az egyik.
A mostani közzététel annyiban korrekt, hogy idézőjelek között szerepel, csak a forrás megjelölése hiányzik.
Ezt a megjegyzést a dislike miatt tettem, ami azért nem érthető, mert az összefoglaló szerintem tényeket tartalmaz, így azzal nem egyetérteni nem értelmezhető...
jofej csütörtök, 14:53
Egy kis összefoglaló: "2025-ben a 4iG körül egymást érték azok a bejelentések, amelyek végül az egyik legnagyobb hazai részvénysztorivá tették a papírt. A befektetői narratíva eleinte arról szólt, hogy a cég a távközlési és technológiai alapokra építve egyre határozottabban lép be az űr- és védelmi iparba, majd ez a stratégia hónapról hónapra konkrét megállapodásokban is testet öltött. Nyár végén komoly árfolyamugrást hozott az Eutelsattal kötött együttműködés bejelentése, amelyet a piac úgy értelmezett, hogy a 4iG globális szinten is látható szereplővé válhat a műholdas és távközlési piacon. Az év vége felé felgyorsultak az események. December elején stratégiai megállapodásokat kötöttek török partnerekkel a védelmi ipar és a járműgyártás területén, majd a társaság bejelentette az ACE Network teljes felvásárlását, tovább erősítve informatikai és hálózati pozícióit. December közepén új lendületet adott az árfolyamnak, hogy a cég vezetése Washingtonban folytatott magas szintű tárgyalásokat, amelyek egyértelműen az amerikai űr- és védelmi ipari együttműködések irányába mutattak. Ezt rövid időn belül előzetes megállapodások követték a Lockheed Martinnal és a Northrop Grummannal, az iparág legnagyobb szereplőivel. Az év egyik legnagyobb horderejű lépése az volt, amikor a 4iG jelentős befektetést vállalt az amerikai Axiom Space-ben, ami mérföldkőnek számít a magyar űripar nemzetközi integrációjában. Ezek az egymásra épülő bejelentések magyarázzák, miért vált a 4iG idén kiemelkedő részvénysztorivá. A befektetők nem egyetlen hírre reagáltak, hanem arra a folyamatra, amelyben a vállalat lépésről lépésre nemzetközi jelentőségű szereplővé kezdett válni a távközlési, védelmi és űripari térben."
tomspice csütörtök, 10:16
Előzmény: #81534  BT55
Attól tartok, tovább is
Miner
Miner szerda, 13:50
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek aki szereti! Aki meg nem, annak meg kitartást.
Jövő évre pedig, hogy kapjatok meg mindent amit szeretnétek és szabaduljatok meg mindentől, amit nem. 
JampiJampi szerda, 13:13
Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
tomi21 szerda, 09:31
Boldog karacsonyt mindenkinek!🎄🎄🎄🎄
Falevel szerda, 06:23
Előzmény: #81546  Ahham
Teljesen egyetértek
Falevel szerda, 06:23
Előzmény: #81544  Csomi1977
Hogy mi hova merre viszi az rv árfolyamot az mostanában érthetetlen. Akkor amikor már pozitív amerikai hírekre is esik azt nem tudom értelmezni
Ahham kedd, 22:14
Előzmény: #81543  Falevel
Egy nesze semmi fogd meg jól cikk... egy átlag fórumozó bővebb információk birtokában van. :D
Persze a megosztást köszönjük, csak többre számítottam a cikket olvasva
zzzoltan kedd, 22:04
Előzmény: #81528  stefi82
Miután ez tőzsdén kívüli ügylet, így nem érinti a részvény tőzsdei árfolyamát.
Békés ünnepeket Mindenkinek!
Csomi1977 kedd, 21:23
Előzmény: #81543  Falevel
Hülye kérdés . Ez a cikk nem lefelé fogja majd nyomni az árfolyamot ? Vagy inkább az író túl pesszimista ?
bedross kedd, 20:24
Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinet :) !

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek