Volt még régebben a magyar tőzsdén egy igazi rabló cég, a KEG, aki behozta apportként a Visonka-t, persze volt vagy 90% közkéz, mindent rászórtak a kisbefektetőkre, ment is végül mindkettő a levesbe. Utóbbinál 1x beírt a fórumba az egyik vezető és talán az elején még részvényt is vett, ő legalább megpróbálta kimaxolni a befektetői kapcsolattartást.
Srácok, tudom itt a farkasfanok utálnak, de azért megosztani veletek a kövi hírt, ami főleg az erstésekhez szól: Az áprilisi, Jellinekék közleménye miatt történő nagy zakó legelején 5 percre lehalt az összes erstés netbroker felület, ami miatt járulékos kár ért. Ezt nem hagytam annyiban, panaszt tettem, amire nemrég kaptam meg a válaszukat: Először csomó pontot felsoroltak, mint pl. hogy internet megszakadása miatt nem lehet felelősségük, csak a sikeres bejelentkezések időpontját látják stb. Ezután jött a lényeg: az üzletszabályzatuk szerint a kereskedési idő 98%-ában kötelesek csak a rendszert fenntartani, tehát egy max 10 perces teljes leállás miatt még semmilyen felelősség nem terheli őket... így jelezték, hogy ők nem tartják magukat felelősségre vonhatóan, ugyanakkor a "jó viszony" megőrzése érdekében a lehetséges maximális károm közel felét jóváírással kárpótolták. A hosszú levelükben viszont egy szóval nem tagadták a rendszereik leállásának tényét... Gondoltam mindezt leírom nektek, utána azt kezdtek ezzel az infóval, amit szeretnétek :)
További emelkedés az ellenállás felé: A mai nap erősödése után a lendület holnap is kitarthat, és az árfolyam megcélozhatja a 780 Ft-os ellenállást. Az RSI túlvetté válása azonban figyelmeztető jel lehet.
Konszolidáció a jelenlegi szinteken: Az árfolyam a mai emelkedést követően holnap oldalazhat a 750-765 Ft közötti tartományban, mielőtt újabb irányt venne.
Korrekció megindulása: A magas RSI miatt egy korrekciós mozgás is bekövetkezhet a legközelebbi támaszok (752 Ft, majd 740 Ft) felé. Az RSI lefelé fordulása erősítheti ezt a forgatókönyvet.
Appeninn real