" viszont az eszközök, források között (2023.06.30.) nincs közel
sem ilyen különbség a két cég tekintetében, bizonyos kategóriákban
majdnem hogy megegyeznek a számok (az App-nál 385 Ft-os EUR árfolyammal
számoltam, mivel ennél a cégnél ezer EUR-val vannak közzétéve a számok)". amit írtál, az is felhajtóerő lehet az app számára
Lehet, hogy volt ilyen annál a cégnél, de amit most látsz az adatoknál, azt kell értékelni. Jelenlegi részvényszám, jelenlegi árfolyam érték, jelenlegi pénzügyi, számviteli adatok. A BIF-nél 287.024.440 db részvény van, ami 470,-Ft-os részvény árfolyam esetében közel 137 milliárdos kapitalizációt jelent. Az Appeninnél 47.371.419 db részvény van, ami 415,-Ft-os részvény árfolyam estében közel 20 milliárdos kapitalizációt jelent. A BIF-nél közel 73 milliárd Ft a befektetett eszközök értéke, itt a jelenlegi árfolyamon (MNB) majdnem 70 milliárd Ft a befektetett eszközök értéke (+ itt van még némi apró befektetett pénzügyi eszköz is: majdnem 3 milliárd Ft) . Szóval itt ugyanaz kb. a két cég esetében. Saját tőke esetében BIF-nél 49 milliárd Ft, App-nál 35 milliárd Ft, a kötelezettségek (rövid+hosszú) a BIF-nél majdnem 25 milliárd , az App-nál 43 milliárd, itt azért jobb a BIF, de közel sem 6x. A jelenlegi eredménytermelő képességben lehet a fentieknél még nagyobb előny a BIF-nél, de az sem hinném, hogy 6x-os. Persze, ez még nem feltétlenül határozza meg a részvények árazását (sok egyéb szempont is fontos), de azért ad némi támpontot az arányokat illetően.
lehet, van még valami, ami hajtja felfelé , és amit még nem tudunk 260-tól sok időt töltött 360-380 körül, most talán van remény egy méltóbb árfolyamra de nem szólok többet itt , ennyit akartam írni
Magad szempontjából igazad van . Én meg úgy nézem volt egy jó köröm benne és jobb ha hétfőn kiszállok.. rossz előérzetem van . Tudom hogy spekák mennyit huztak rajta ..
Én befektetőként nézem a dolgokat, nem igazán érdekelnek a hullám lovaglások. A két cég stratégiai gondolkodása, attitűdje, életpályája között biztos van bőven különbség vagy legalább is időbeli fázis különbség, más-más szakaszban tartanak. Amennyiben olcsóbb lesz valamiért az árfolyam a jövőben a spekulatív dobálás miatt, de a cég számai nem lesznek jelentősebben rosszabbak, sem a világban zajló egyéb folyamatok hatásai, az nekem nem rossz, mert akkor biztos, hogy fogok még venni, ha lesz hozzá szabad jövedelmem.
ha tényleg jól emlékszem, hogy a bif-et 8-al splitelték, akkor azt jelenti, hogy 3800-4000 az ára átszámítva az appeninnt nem splitelték sosem, jól emlékszem? akkor most 415 az ára
Abból indultai ki az összehasonítási számaim, amit most a BET honlapján látni. Gondolom ezek a jelenlegi hivatalos adatok (2023.06.30-i számok). Ott 136 milliárdos a jelenlegi kapitalizáció, itt meg épp 20 alatt van (ezek ugyebár mai adatok), viszont az eszközök, források között (2023.06.30.) nincs közel sem ilyen különbség a két cég tekintetében, bizonyos kategóriákban majdnem hogy megegyeznek a számok (az App-nál 385 Ft-os EUR árfolyammal számoltam, mivel ennél a cégnél ezer EUR-val vannak közzétéve a számok).
Ez szépen hangzik csak ugye a fránya tények.. 7 évre 700 fillér osztalék... Nem gondolom hogy most a piac hirtelen megvilágosodik, annál kegyetlenebb... lásd opus 376 körül... A SZiT rövid távon árfolyam-emelkedést okoz/ nem lesz 700 Ft / de .... ha nem lesz oszti hajitják is ki ... Na most lehet játszani a szamokkal..
370 alá nem várom ez volt a szöveg,de a záró nem volt ott. pár napja még az eladáson gondolkodtál mert,hogy nem fog menni,minek álljon benne a pénz. igaz fél óra múlva egy másik topikban már mást a tartásra buzdítottál mert jön a kgy és mehet. csak a szokásos,mondjunk mindent az tuti nem tévedünk:) eddig pont a hirtelen felhúzásoknak örültél és állítólag ugrottál egyikből a másikba,hogy pénzt keress:) de most is kamu felhúzás ami után csoroghat aztán írod,hogy kgy környéken emelkedik,valamelyik csak be jöhet. szerintem te nem ma adtad ezt el:))
Matek? A matek az, hogy a jelenlegi kapitalizációja (egy ekkora emelkedés után is) a cégnek a saját tőke 50 % környékén mozog, az összes kötelezettsége is alig haladja meg a saját tőkét, miközben a befektetett eszközök (főként ingatlanok) értéke közel duplája a kötelezettségeknek. Azt nem értettem, mindenki ennyire hülye, hogy 200 alatt, sőt 150 környékén tudott ez a részvény ennyi ideig dagonyázni, de megjegyzem, még a mostani árazás is igen alacsony a meglévő (szabad) vagyonhoz képest, csak már elmúltak a totál bolond órák. Az, hogy még akár SZIT vagy valami nagyobb projekt, esetleges tőke bevonás és azzal egy új dimenzió is jöhet, még rárak egy lapáttal a dolgokra, de a véleményem szerint még ezek nélkül is alulértékelt a jelenlegi árfolyamon a cég, legalább is azokból az információkból leszűrve, amik nyilvánosan rendelkezésre állnak. Megnéztem, a BIF-nek kb. ugyanekkora a befektetett eszköz állománya, csak ott 6x annyi részvény van, mint itt és mégis valamivel magasabb a jelenlegi árfolyama. Lehet, hogy ügyesebbek, szebbek, értékesebbek, még jobb az eladósodottsági arányuk és a saját tőkéjük, de az egész biztos, hogy nem jelent 6x-os különbséget.
a reptér már itt van felszállópályán az appeninn "kamura felhúztátok az appot"---- ki és milyen kamura? " ez a mai bohóckodás" ---- ja, nem ment ma 300 forintot?
Ha visszakeresed én azt írtam: 370 alatti zárót nem várok. Illetve 370-420 as sávba fog mozogni.. bingo. Ott is van . Gondolkodom eladom az összes részvényemet és januártól külföldi tőzsdék.. Ez a mai bohóckodás , forintozás ami wallisba is pl ment...nekem nem jön be .. Most kamura felhúztátok az appot..Utána ugyanaz lehet mint Akkonál szépen csorog le.. igaz elvileg kgy környékén emelkedik.. Nálam a matek 430-440 ..re jön ki.. reptér vagy lesz vagy nem ...
Appeninn real