Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 16. 03:08

silver&gold  

szerettel varunk mindenkit akinek a forum temajaval kapcsolatban van velemenye...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2016. 02. 23. 21:26
gáz viszont újabb aljat ütött, a vola az átlagosnál picit magasabb.
Elkezdtem NGJ6 és K6-ban PUT-okat kiírni.
Egyelőre kevés még a pozícióm benne.
J6-ban 1.4-től, K6-ban 1.25-től.
link
;)
Tazsomaru
Tazsomaru 2016. 02. 23. 21:16
Előzmény: #3730  Tazsomaru
olaj nem csinál semmit. szépen beoldalazott, ami nem is baj a kiírt opcióimra nézve.
CLJ6 és K6-ban is 1-2 centen forognak a kiírt pozik. Már nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ezek közül valamelyiket vissza kellene vennem.
Újabbakat csak akkor fogok kiírni, ha kitör a sávból valamelyik irányba.
link
;)
pomperj
pomperj 2016. 02. 23. 09:20
Előzmény: #3756  Cosinusrider
Ez tenyleg az idiotizmus gyonyoru csucspontja. Es fontos dolgot jelez masban is.
Cash is king.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 08:57
Előzmény: #3756  Cosinusrider
lehet hogy high flying flag lesz belole...
;)
(bar az ilyen technikai megnevezesek nem sokat segitenek, mert a talalati aranyod marad hosszutavon 50-50%)
penzt azzal keres az ember (trendkoveto stratiknal) hogy hagyja futni a nyero pozikat es vagja a veszteseget....

az viszont igaz hogy lehet veluk villogni azok elott akik nem ismerik,de sokra nem megy vele az ember (mar ha nem okorkodni akar hanem penzt keresni az ember)...

ugyan ez igaz a grafikonokra, a legtobb jo kereskedo (profi, fel-profi) grafkonja nagyon tiszta eppen csak 1-2 dolog van rajta, ha egyaltalan megnyitjak a grafikont...
( a magyarazat pedig nagyon egyszeru, az emberek azt kepzelnek bele a grafikonba amire affinitasuk van)

link

nezz csak ra a forgo tancosnore!!!
;)

fel-profi, profi kereskedok vedik a tokejuket, a munkaeszkozuket meg sajat maguktol is!!!

Amit erzekelunk, latunk, hiszunk ill. amirol meg vagyunk gyozodve az nem az abszolut igazsag, csak az addigi elettapasztalatunk es az eppen szamunkra rendelkezo informaciokbol levont kovetkeztetesek eredmenye...
ami lehet igaz hamis es akar mindketto...

Tegnap telihold volt es szerintem meg ma is hatassal lesz a piacra...
Ha valaki elonyre akar szert tenni a piacon akkor inkabb olyan muveket olvason mint Szinkronitas (mert lehet hogy statisztikailag tobb elonyre tehet szert mint nehany technikai elnevezessel (doji, fules csesze stb.stb.)

kb. olyan mint 1 forma 1-es autonal a visszapillanto tukore fokuszalni, mikozben a motorral problemak vannak...

Lehet hogy nem veletlenul volt am a hatterben az egyik legnepszerubb sorozatban...(persze ez is csak 1 felteves).
Cosinusrider 2016. 02. 23. 08:23
Előzmény: #3755  offshort
Oké. Azért írtam kérdőjelesen. Nem nagyon értek hozzá.

Más:

Mindig is sejtettem, hogy Ben Bernanke egy idióta és most tessék. Itt a bizonyíték.
link

Csak most esett le.
És akkor mondja azt valaki, hogy normális világban élünk.
offshort
offshort 2016. 02. 22. 15:22
Előzmény: #3752  Cosinusrider
amugy igen ,
de sztem még ne célárazd az alakzat szerint, nem teljesen kész az a fül' :)
offshort
offshort 2016. 02. 22. 15:02
jajj , ilyeneket ne írjál itt, mert azt hiszi a kisvuk hogy meghívtad egy csésze kávéra , aztán ha elmagyarázod neki hogy nem épp arra gondoltál, akkor meg mindenféle szélhámosnak nevez majd ! :))
Törölt felhasználó 2016. 02. 22. 14:51
3-6 honapos savozas nem artana az arfolyamnak, annal erosebb lenne a trend ha felfele megy...
persze, hogy eppen korrekcioban vagyunk ill. hogy milyen szinten es milyen savba fog az arfolyam mozogni azt senki nem tudja mindenki csak tippelget...
Ugy nezz ki pomperj-nek igaza lesz mert az indexek meg mindig emelkednek ( az en olvasatomban 1920-40 koze ill. fole nem szabadna mennie); de ugye rekord alacsonyak a kamatok a shortok tartasa pedig jelenleg koltseggel jar....
ugy nezz ki a piac megnyugodott, hogy a FED nem emel kamatot...
( persze erre a FED kamatemelessel fog valaszolni vagy marciusban, bar szerintem nyaron a kevesbe likvid idoszakban fogjak megtenni mint a decemberi kamatemelesnel)...
arra konyebben tudnak reagalni ha valami nem a tervek szerint alakulna...

Nem vagyok biztos benne; de szerintem folyamatosan tamogatjak a rv piacokat a kulonbozo jegybankok....

Minnel kesobb borul a bili annal nagyobb lesz a felfordulas, mar most 2-3,5-szer nagyobb a problema mint a GFC-nel....
A negativ kamatok pedig nem fognak mindent megoldani barmenyire erre jatszanak, sokkal inkabb bedontik a bankokat {bar lehet hogy ez a cel}....

Kisbuffiket meg szepen beultetik a hintaba, sokan vartak 1 normalisabb korrekciora es most ugy gondoljak remek alkalom beszallni a rv piacokon, persze ha sejtenek, hogy minden arhullam elott visszahuzodik a vizszint mielott mindent elsopor az ar...

Az ero legyen veled!
;)
Cosinusrider 2016. 02. 22. 14:31
1/ A füles csésze a csökkenő trend alján szokott kialakulni.

2/ a trend emelkedőre váltását jelzi számunkra.

3/ Az íves fordulót követően, amely magát a csészét alkotja, rendszerint kicsit korrigál az árfolyam a további emelkedés előtt. Ez a korrekciós szakasz alakítja ki a csésze fülét.

4/ Az alakzat kialakulása rendszerint 1-2 hónapot vesz igénybe

5/ a csésze fül része rendszerint két héten belül kialakul.

6/A füles csészéket rendszerint napi grafikonon azonosítják a befektetők.

link
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 21:36
Előzmény: #3750  eurocent
"fureszfogas" lesz...
bar azt nem tudom milyen hosszan fog elnyulni,de mint irtam 60-63%-os valoszinuseggel (cegektol fuggoen) iden uj csucsra megyunk...
(es akkor meg a rv piacon levo bizonytalansagrol nem is beszeltunk)....

az igaz, hogy kezdenek a kedelyek csillapodni, es mar nehanyan uj csucsokat vizionalnak...
sem a nyersanyagok,sem a tengeri szallitas es az olaj arfolyama sem mutat semmi biztatot, itt au-ban is piciket mar nott a munkanelkuliseg es a novekedes szepen lassul...

a sovereign wealth fund-ok sem fognak vasarolni, sot valoszinuleg hogy csokkentsek az orszagban felepo koltsegvetesi hianyt, valoszinuleg adni fognak a kozel jovoben is...
Szoval nem kell vegleg bucsut inteni a maci-tol...
Lesznek meg a kozel jovoben szep elmozdulasok!!!
eurocent 2016. 02. 20. 15:06
Előzmény: #3748  pomperj
"Mindket esetben a kovetkezo 1.5-3 ev GLD bull piacot hoz, es legalabb 3 hullamos, a-b-c forma lesz. Es az elso 5 subhullamos (a) szakasznak a (iv) subhullamaban, annak a vege tajan jarunk most."

Arany 1W: link

Az előbbiekre hetes charton CCI közel 100%-os biztonsággal választ adhat.
1. Ha 100-as szint alá esve "fűrészfogas" lesz CCI és közben az árfolyam 1260,8 főlé emelkedik, akkor bull ciklus indult.
2. Amennyiben CCI úgy esik 100 alá, hogy nem lesz benne fűrészfog, és/vagy az árfolyam nem emelkedik 1260,8 fölé, akkor arany nagy valószínűséggel új aljat üt.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 11:11
Előzmény: #3748  pomperj
Köszi. Mindkét időtáv érdekel.
Hosszútávon nagyobb adaggal, rövidtávon kisebb adaggal működöm.
pomperj
pomperj 2016. 02. 20. 09:49
Előzmény: #3740  Törölt felhasználó
Masodszor megnezve rajottem, hogy a kerdesed idotavja nem a kovekezo par het, en meg arra valaszoltam.

Ahogy kisvuk irja, nagyobb idotavban sokkal feljebbre varom en is.
Ket alternate van, itt a charton.

link

1)Ha a kek szinu szamozas ervenyes (az Bob Prechter szamozasa, es a vilag 80%a ebben ot koveti),
nos, akkor a target nagy valoszinuseggel 1480 USD sav.
Egyreszt, mert ott megy a Fibo 50% vonal, masresz az esesben a (iv of 3) hullam csucsa is, ami Elliott theory szerint a szokasos korrekcios top. A ketto ott egybevag.

Ha eros lenne a korrekcio es 62%-ig is feelmegy, az 1580 koruli target, a wave (1) alja.

2)Ha a zold szamozas ervenyes (nekem valahogy az nez ki jobbnak),
akkor meg 5 ev alatt keszen van a GLD korrekcio egeszen. Es akkor uj bull ciklus indult, es uj ATH csucsra megy.

Mindket esetben a kovetkezo 1.5-3 ev GLD bull piacot hoz, es legalabb 3 hullamos, a-b-c forma lesz. Es az elso 5 subhullamos (a) szakasznak a (iv) subhullamaban, annak a vege tajan jarunk most.
seri2 2016. 02. 20. 06:20
Előzmény: #3745  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2016. 02. 19. 23:06
Előzmény: #3743  pomperj

A ma közölt adatok alapján az éves infláció:
0.7 -> 1.4 (CPI)
2.1 -> 2.2 (mag)

Ha jól értelmezem, amit írtál, akkor ez egy újabb érv a kamatemelés ellen?
Nekem az infláció növekedése pont a kamatemelés esélyét növelné...

Nagyon furcsa játékot játszik a FED.
Törölt felhasználó 2016. 02. 19. 22:41
Előzmény: #3743  pomperj
Szia pomperj,

Van valami informaciod a CoCo Bond-okrol???

Legyen szep hetveged!
Törölt felhasználó 2016. 02. 19. 22:35
Az idotav megint csak erdekes lehet....
azt nem tudom megmondani, hogy hogyan fog valtozni az arany ara ill. az ezuste a kovetkezo 20-30 kereskedesi napban...
Amire viszont eleg jo statisztikaim vannak, hogy a kovetkezo evben az eszak-amerikai aranybanyasz szektor joval fejlebb lesz mint jelenleg (erre picivel tobb mint 60% esely van)
Ha tippelnem kellene akkor azt mondanam, hogy a kovetkezo 2-3 evben 20-30%-os hozam/ev konyen benne van az egyes cegekben...
persze lesz nehany ceg ami kepes lesz 100-300%-ot is emelkedni 2-3 ev alatt es nagy valoszinuseggel nehany ceg akar ennel is tobbet...

Tovabbra is fenntartom, hogy hosszutavon az ezust kepes lesz felulteljesiteni az arany teljesitmenyet...
Leegyszerusitve Azsiaban van 3-4 milliard ember, raadasul demografiailag ez a terseg novekedni fog a kovetkezo 20-30 evben...
Szerintem eleg egyszeru belatni, hogy ezekben az orszagokban a gazdasagi novekedes az elet szinvonal novekedesevel fog jarni...
az pedig az egeszsegugy es technologia fejlodesevel jar amihez ezustre lesz szukseg...
most a megujulo erroforrasokrol es napelemekrol meg szo sem esett.

Nem tudom megmondani mikor lesz az ezust ara 3 szamjegyu, es nincsenek irrealis elkepzeleseim 1000$-os ezust arrol...,de 2025-2030-ig nagy valoszinuseggel meglatogatjuk a 60-150$-os arat (ezust), ha pedig a jegybankaraink tovabb jatszak a jatekaikat akkor akar 5 evvel korabban is elofordulhat ez.(bar eleg valoszinu, hogy akar sokkal hamarabb is).

Atlagosan 10-15%-os ar novekedest varok az ezusttol a kovetkezo 5-15 evben...

Most extrem esetekkel nem foglalkozunk (lasd hasonlo vagy nagysagrendekkel nagyobb gazdasagi valsag mint a GFC, nagyobb haboruk stb.stb.)

Gondolom rajtam kivul jo nehany embernek feltunt, hogy az elmult nehany napban az azsiai es europai kereskedesi idoben a nemesfemek arai gyengelkedtek, mig az amerikai piacok nyitva tartasa alatt kovetkezett be az emelkedes nagy resze...
pomperj
pomperj 2016. 02. 19. 20:48
Előzmény: #3741  pomperj
Bullard a FEDtol epp tartott egy beszedet. Fontosat.

Azt mondta, hogy a FED kamatemelesi dontese decmberben nehany feltetelezesen alapult, de abbol ketto tenyezo megvaltozott.

Az egyik, hogy az inflacio meg tovabb csokkent. A masik az, hogy az eszkozokben mutatkozo buborek riziko jelentosen csokkent.

Mi van?
Mert nem nagyon valtozott egyik se. Az inflacio max. tized szazalekkal valtozott, az eszkozokben meg mi is van?
Nincs buborek-valtozas a treasuryben, Junk bondban, corporates mufajban se, es a commodity arak se nagyon valtoztak 2 honap honap alatt.

Aha, tan a reszvenypiac?

Hat, az esett 6-8% mertekben. Es persze, tul van ertekelva kb. 30% mertekben az atlaghoz kepest.
Az eves sebessegnek a -6% a 2 honap alatt persze sokra jon ki, eves szinten. Hat akkor ez aggasztja, es gondolja ugy, hogy fel kell fuggeszteni a kamatok emeleset?

Ha 8 ev zero kamat es a turelem allando hangoztatasa utan, a FED a kamatemelesi dontese utan 2 honappal maris valtozatatja a politikat, akkor az olyasmi, mintha FED daytradel.
A sajat idotavjaban aktivan es kapkodoan dont.

Szoval: meg akarjak allitani a piacok eseset, es legalabbis stabilizalni akarjak egy ideig. A bankok ertenek a szobol, minden kis rezdulest lekereskednek.

Szoval, lehet, hogy az a beszed uzenet, es arrol szol, hogy SPY rallyzhat felfele tovabb, egyenesen a FED aldasaval?

Ha nincs kamat emeles, akkor viszont...a GLD rally tarthat tovabb, mert nem aramlik a penz kamatozo eszkozokbe.
Törölt felhasználó 2016. 02. 19. 19:41
Előzmény: #3741  pomperj
Egy kis csomaggal megjátszom ezt a mozgást is. 1300 környékén eladok egy keveset, 1200 alatt pedig veszek egy keveset.
pomperj
pomperj 2016. 02. 19. 18:59
1) Szerintem GLD egy oldalazo haromszogben, (4) hullamban mozog most, fel-le hullamzik.
Meg egy lendulet felfele varhato, 1300-1350 USD a target.
Ez meg csak az (1) vagy (a) hullama az emelkedesnek.

link

De utana eros korrekcio lesz, talan egeszen 1140 szintig

2)Egyertelmuen ugy gondolom, ha a bull piac 1-3 evig tart, ahogy varhato,
akkor az elejen a GLD, a masodik feleben (amikortol az ipari alkalmazas es mas femek ara is megerosodik),
akkortol SIL lesz a jobb valasztas.

Topik gazda

Kisvuk
Kisvuk
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek