Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tihamer
tihamer 2025. 07. 23. 18:53
Előzmény: #250759  Freszelés
"és ontopic legyek: pont ezért töprengek ezen a 3%-os hitelen, mert neki nincs papiron semmije, szóval az adófizetők megtámogathatnák egy kislakáskával."
.
Ez az adófizetői megtámogatás havonta plusz 100.000,- forint (50 milkánál) .
Mindenképp használjátok ki ezt a nagyszerű lehetőséget .
Freszelés 2025. 07. 23. 18:46
Előzmény: #250778  tihamer
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300005.tv
4:220. § [A továbbtanuló nagykorú gyermek tartásra való jogosultsága]
...(5) A szülő a huszonötödik életévét betöltött, továbbtanuló gyermekének tartására rendkívül indokolt esetben kötelezhető.
Szóval ha apa nem akar, akkor nem kell fizetnie már kb 2 éve... itt már csak apa jóindulatán múlik a dolog.
tihamer
tihamer 2025. 07. 23. 18:38
Előzmény: #250751  Bolton01
"Ha válunk, a ház az enyém, vagyis a gyerekekkel együtt maradunk, apa törleszt tovább, amúgy is fejni fogjuk még 15 évig legalább. 
Hát melyik férfinek ne tetszene ez ... "
.
A mostani élettársam és a válásom között volt pár kapcsolatom. Az egyik nőci (banki ügyfeles) szintén elvált volt. Mikor osszejottunk akkor volt 18 éves a lánya, ép akkor érettségizett . A lányát nem vették fel a főiskolára , így beiratta OKJ- s képzésre . A mai napig járatja a lányát mindenfajta nappali OKJ-s képzésekre , hogy tovább fejjék a volt férjet gyerektartás formájában .
Most lehet kb 27 éves a lánya . Már csak egy jó felvétel kellene valamelyik főiskolára .😁
Bolton01 2025. 07. 23. 18:37
Előzmény: #250770  Törölt felhasználó

Nem szeretnélek megbántani, de szerintem azt Te se gondolod komolyan, hogy attól hogy senki nem mondott semmit (Neked), nem beszéltek ki a hátad mögött egy olyan kis településen ... 
Az anyós részt nem tudom értelmezni, csak arra tudok gondolni, hogy mindenki reménykedett, hogy visszatérsz gyerekeid édesanyjához ... 
Zanza2 2025. 07. 23. 18:29
Előzmény: #250740  J0hnnyEnglish
Ez így van, de a végéhez annyit azért hozzáfűznék, ha valakinek a munkája és az üzlet a hobbija, akkor azt a szabadidejében végzi,  így Taleb mondása is igaz.
Definíció kérdése.
tihamer
tihamer 2025. 07. 23. 18:27
Előzmény: #250747  Bolton01
"én is rengeteg példát látok, és sajnos kevés a kivétel. Tihamér írása is ezt boncolgatja, nem egyedi jelenség ez sajnos."
.
Plusz überelhető a soha semmi nem elég női faktor azzal, ha pl a két gyermek klonja lesz az édesanyjuknak penzkoltesi szokásokat illetően . Mivel a családfő nem tudja nevelni a gyerekeket  a sok munkaidő miatt, ezért szinte csak  aludni jár haza. Az asszonyt pedig a rendszer neveli (reklámok , barátnői szokások, nem lemaradni a szomszédtól, testvértől, kollegsnőtől, stb) E szituáció miatt a feleség szokásait veszik át gyermekkorban a gyerekek ( főleg ha lányok ). Tisztelet a kivételnek.
Na , ebben az esetben garantált a válás.
A férj pedig kifacsarva albérletbe megy és fizeti tovább a gyermek tartást + a további igényeket . Nem egy bérlőm , rokonom , kollégám, szomszédom  volt , van ilyen helyzetben .
tihamer
tihamer 2025. 07. 23. 18:16
Előzmény: #250746  Freszelés
"Mi az a jó jel? Ha a talicska nem ürül le hóvégére, mert az asszonykának nem probléma a lehetőségek alatt élni."
.
Főnyeremény az ilyen asszony.
.
Első randin egy kávéházban ismerkedik a pár. Férfi rendel a pincértől egy üveg  finom félédes Cabernet Sauvignont.
Erre a hölgy egyből szól , hogy inkább ezt vegyük meg a Spárban és igyuk meg valamelyikünknél , így olcsóbb .
Erre férfi: - papot , 2 tanút és jegygyűrűket kérek! Te vagy az igazi !
☝️😂👆
Freszelés 2025. 07. 23. 18:15
Előzmény: #250771  Pistike12
Gondolom újlengyelben az ingatlanárak emiatt fokozottan fognak rakétázni.
z0li23
z0li23 2025. 07. 23. 18:04
Előzmény: #250742  slash
Igen, kihagytad az ötödik kategóriát illetve még van egy hatodik is. Amit felsoroltál az első 4 az az átlag férfi kb. 
Pistike12 2025. 07. 23. 18:00
Előzmény: #250769  Pistike12
3. § (1) Újlengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önazonosság védelmében az alábbi jogvédelmi eszközöket vezeti be:
a) Elővásárlási jog (dologi jogvédelmi eszköz)
b) Lakcímlétesítési tilalom (személyi jogvédelmi eszköz)
c) Lakcímlétesítési engedély (dologi jogvédelmi eszköz)
(2) A Képviselő-testület fenntartja azon jogát, hogy méltányossági alapon jelen rendelkezéseitől eltérő döntést hozzon.
A (2) bekezdés különösen finom egy orszagon belüli offshore paradicsomban🙂🙂🙂
Lesz itt feltetel szopas, baszas, kola es zseton is... 
Törölt felhasználó 2025. 07. 23. 17:56
Előzmény: #250762  Bolton01

én nagyon szeretem az okos nőket, a legtöbb  barátnőm okosabb volt nálam, és mivel ikrek vagyok félre is dugtam szinte mindegyik mellől, szintén okosakkal mert ők is általában kedveltek engem
volt idő, kicsit több mint két év amikor a gyerekeimnek két "anyja" volt
akkor egy kb 1200 fős faluban laktunk a kisebbik gyerekem ovis volt a nagyobbik már isis, az egész falu szeme láttára zajlott az egész, soha senki nem tett semmiféle megjegyzést
sem az oviban sem a napköziben senki nem lepődött meg ha nem ugyan az a nő ment el néha a gyerekért, tudták ki
az anyósom is tudta,és mind a két sógornőm is, ők sem mondtak soha semmit
.
az anyám is nagyon tehetséges nő volt, és az ő édesanyja meg különösen,
nekem az okos nő a természetes közegen, valószínűleg nem is veszem észre a többit és ők sem nagyon engem
.
okos nőnek lenni nem könnyű sors, erős az elvárás feléjük hogy legyenek kicsit butábbak, de nem szokott kedvük lenni hozzá
Pistike12 2025. 07. 23. 17:55
Elindult az agyloves. Ujlengyel is korlatozta a bekoltozest. Sot meghallgatast tart a kepviselotestulet a koltozni kivanoval.
Nincs is ilyen a torvenyben🙂🙂🙂🙂
Adj a kis embernek hatalmat es betart ahol csak betarthat. 
Beszaras. Kozben 3%os hitel hazakra. 
Vmi itt nagyon felrement. Nagyon. 
Bolton01 2025. 07. 23. 17:47
Előzmény: #250763  slash

Nálunk szerencsére úgy alakult, hogy közösen át szoktuk beszélni az egyes barátok/barátnők párkapcsolati probálkozásait (a nem házasokét).
Eleinte picit bunkónak tartott, amikor már néha hangosan röhögtem, annyira közhelyes volt 1-1 sztori, de már egy ideje együtt mosolygunk ... Hogy milyen szerelmes lett valamelyik barátnő a személyi edzőbe/BMW-s paliba/nős de gazdag vállalkozóba/jóképű de 10 évvel fiatalabb srácba / a sor folytatható...
A vége persze mindig ugyanaz, ahogy az is mindig egyezik, hogy tuti nem egy burkolóval, ruhabolti eladóval vagy "valami átlaggyerekkel, egy 10éves Opel-el" jönnek össze ... 
Zedisdead 2025. 07. 23. 17:41
Na megindult már a proliroham. Voltam ma nézni, már ott voltam a sarkamba négyen, kopasz kövér apuka, anyu, kövér lányuk, meg bézbólsapkás bamba vej. Kérdem tőlük 3%os hitel? "Nem nyilatkozunk" mondja az asszonyka nagy fontoskodva.
Bassza meg a kurva anyját Orbán. 2006 óta rá szavazok, de innentől vége. Nem elég már, hova a gecibe hajtják még az ingatlanárakat? Nem mehetnek ezek a tetvek elég gyorsan a vérbe.
slash
slash 2025. 07. 23. 17:39
Előzmény: #250756  tihamer
Ez hogy volt pontosan a Miklóssal? Megnosult es kellett egy haz?
Bolton01 2025. 07. 23. 17:36
Előzmény: #250754  tihamer
Részvétem
slash
slash 2025. 07. 23. 17:34
Előzmény: #250754  tihamer
Részvétem es nagyon sajnálom. Mindent a valast is. De jól osszeszedted magad. Gratula
slash
slash 2025. 07. 23. 17:32
Előzmény: #250752  Bolton01
Így van.asszony egész nap otthon, ribanc barátnő szerencsére nincs de nézi a YT-on a sok elvalt büszke nőt es ez karos nagyon.  Sokat kell tűrni neki. 
Bolton01 2025. 07. 23. 17:28
Előzmény: #250753  Törölt felhasználó

Jó volt olvasni az írásod, én is tervezem majd valamennyire összeszedni majd a családi "történelmünket"
Ami régen volt, ma már sokszor nem, vagy nem úgy érvényes. Sokat olvasgatok, gondolkodom a témán. Ami az egyik fő "game changer" volt a nőknél, az a fogamzásgátló megjelenése, ez alapjaiban írta át (így utólag) a viselkedésüket.
Van fiam és lányom is, egyiknek se szurkolok kevésbé az életben, hogy boldoguljon, boldog legyen.
Ezt a női okosságot nem vitatva, azért zárójelben hozzátenném, hogy a legtöbb szingli pont az okos (vagy csak okoskodó?) hölgyek közül kerül ki manapság. A tengernyi okosságukra többnyire egy kutyus vagy cica kiváncsi úgy 40 után ...
Freszelés 2025. 07. 23. 17:28
Előzmény: #250759  Freszelés
+mondom ezt úgy hogy utcára nem tenném. belnyúlnék a zsebbe, megkapná a kismásfelest 1 hónap múlva, mégis a gyerekem anyja.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek