Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
-Töretlen az optimizmus, egy év múlva akár 345-ön válthatunk eurótAz elmúlt napokban megtorpant a hazai deviza erősödése, egy év múlva viszont a jelenleginél jóval alacsonyabb szintre kerülhet az euró-forint keresztárfolyam.-Az ING szerint ugyanakkor számos dolog továbbra is a forint erősödése mellett szól:
A közgáz egyetemen legtöbbször a végtelen racionális döntéseket tanítják meg, hogy mi lenne az elméletben jó megoldás... a gyarkolatban meg sokszor az érzelmek, politika ezt felülírja gyakrabban mint nem.
A gazdaságpolitika egyik fele csak a gazdaság, a másik tisztán a politika. A közgazdasági egyetemen tökéletesen megtanítják, hogy ilyen esetekben a Bokros-csomag az optimális megoldás, de a politikai vetület modellezését már nem.
Javaslom Pogit pénzügyminiszternek! Hátha igaza van és adók nélkül is tud működni az ország. Azzal már úgyis tele a f@szom, hogy amit befizetek,azt vagy ellopják a tetves politikusok vagy odaadják valamilyen külföldi multinak,hogy rajtuk keresztül jövedelmet biztosítsanak a tirpákoknak. Nézem az embereket. Apuék még teknőt vájtak,a gyerek meg arcfelismeréses mobillal fizet a gyorsétteremben,miközben a gyerek h*lyébb apunál is,mert egy teknőt sem tudna kivájni.
Az a baj hogy ez soha nem működik... ami fixen van arra az ember nem is gondol, ha egyszer meghúzták a nadrágszíjjat és az úgy marad azt megszokják az emberek és "úgy marad".. de ha 3 havonta különbefizetések kellenek, mert eredetileg "túl laza volt" akkor bizony azt nagyon is észreveszik és természetessen tiltakoznak is ellene... Amúgy persze egyet értünk, csak ez a valóságban nem (így) működik.
Van ott még, ahonnan ez jött. Ilyen fasza volt tavaly februárban a helyzet: "Ez egyébként egybe is vág azzal a tapasztalásommal, hogy van kb 7 mio ember, akik szarásig vannak pénzzel és van kb 2.5 mio, akik meg valóban szegények."
"Kíváncsi vagyok a piac meddig tűri a magyar kormány tétlenségét." Orbán alatt elég volt az EU megtartó ereje vagy mi,most meg naponta több bejelentés is születik, hogy milyen irányba indulunk, mégis kevés!? Nem értem hogy van az, hogy amíg egyeseknek évekig (16 évig) megfelelt,hogy nem történt semmi, pontosabban hogy szétlopták,nullára amortizálták az országot,most két hét után valami földindulás szerű csodát várnak.
Nem izgulok. Kettőnk között az a különbség, hogy én kritizálni fogom MP-t is, míg te végig beszoptad a Fidesz propagandát mindenféle érdemi kritika nélkül.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)