Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kisvasutas
kisvasutas ma, 13:11
Előzmény: #98697  uhljar
Szerintem nem topiktéma.....
slash2 ma, 13:06
Előzmény: #98697  uhljar
Ne állj le velük! Válts most! Sistereg a Revóm egész nap!  Emberek állnak a körúton a váltók előtt, most láttam 10 perce. 
kkv14 ma, 12:57
Előzmény: #98696  kisvasutas
uhljar
uhljar ma, 12:57
Előzmény: #98696  kisvasutas
Ezt én is hallottam, de nekem ez tűnik megbízható még "pletykának" sem. Te hiszel ebben? Gazdaságilag mivel lehet alátámasztani a Tisza győzelmet és a Ft erősödést? Mi van ha nem a Tisza nyer, szarban leszünk a gyengülő Ft-al? az gáz lenne
kisvasutas
kisvasutas ma, 12:53
Előzmény: #98691  uhljar
Árazza a piac a kormányváltást. 
Cicamisi ma, 12:51
Előzmény: #98694  uhljar
Nem csodálom, néha betévedek de mindig megbánom :(
uhljar
uhljar ma, 12:46
Előzmény: #98693  kkv14
Elment a kedvem a csoporttól. Régen ez arról szólt, hogy megbeszéltük ki mit gondol az árfolyamról, a tőzsdéről, voltak segítő hozzászólások. Mára ez mind elveszett ebből a csoportból. Kár az időt rászánni, és inkább más csoportokban vagyok jelen, ahol egymást segítjük. 
Egyeseknek csak annyi okoz örömet, ha gyengül a HUF.  Amikor erősödik eltűnnek, és csak akkor kerülnek elő, ha vészmadárkodni kell. 
kkv14 ma, 12:25
Előzmény: #98690  uhljar
Te viszont ritkán írsz, pedig tanulhatunk tőled!
kkv14 ma, 12:24
Előzmény: #98690  uhljar
Nem a politika írányit, utálom is. Sokat olvasok , figyelek, kizárólag a tények érdekelnek. Mindig a miértet keresem.
 Sokszor megkapom, te mindenben szerencsés vagy...  Ezek szerint a szerencse a titka!
uhljar
uhljar ma, 12:10
Előzmény: #98685  kisvasutas
Mire gondolsz pontosan? (pontosabban) Nem követem ezeket annyira, de hátha tanulhatok belőle. Köszi
uhljar
uhljar ma, 12:09
Előzmény: #98684  kkv14
Te honnan az ördögből tudod ezeket, de komolyan? Azt figyelem sokmindent leírsz előre és úgy lesz!
Bennfentes vagy? :D
gyula1971
gyula1971 ma, 10:49
Előzmény: #98688  gyula1971
gyula1971
gyula1971 ma, 10:49
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-Még mindig csökkenő trendben, továbbra sem látni fordulós mintára utaló mozgást. A három hete látható kis két hullámos emelkedés nem fordulós mintának számít még. Még nem tudhatjuk, hogy valóban megvolt e már a lokális alj, de a 375-ös zóna elméletileg erős támaszként kellene funkcionáljon. A jegyzés továbbra is a csökkenő trendben mozog, és még hetekbe telhet, mire az árfolyam megközelíti a csökkenő trendvonalat. A forinttal szemben kereskedni továbbra sem tűnik jó ötletnek. A csökkenő trendvonal jelenleg a 386,7-es szintnél húzódik, ez számít a long és a short irány közötti vízválasztónak. Fordulós jelzés tehát továbbra is várat magára.
Ellenállások: 390,6; 406,25; 410,1; 414,06.
Támaszok: 375; 371,8; 367,2.
Boby
Boby kedd, 20:20
https://youtu.be/966ZrapP_vQ?si=xbvHrOA37aHnadTl
Baka F. Zoltán elemző szerepben. Szerintem nagyon jó! Nagyon egyetértek. Objektív,független megközelítés. Jobb,szakmaibb több általam elismert elemzőnél.
kkv14 kedd, 15:59
Előzmény: #98685  kisvasutas
Okos vagy!  Gratulálok!
kisvasutas
kisvasutas kedd, 14:46
Előzmény: #98684  kkv14
Erős a Tisza hatás ezt (majdnem) mindenki tudja....
kkv14 kedd, 14:26
Előzmény: #98683  N0MAD
Ugye nem csodálkozunk? Azon sem , hogy a HUF nem esik? 
N0MAD kedd, 14:12
-0,25%
Boby
Boby kedd, 10:30
Előzmény: #98681  slash2
"Csak idő kérdése volt, hogy valakinek megremegjen a keze, és akciózásba kezdjen, látva a gyenge keresletet. "
Eddig úgy tudtuk, hogy veszik a tizenmillás kocsikat mint a cukrot. Most meg kiderült,hogy nem is.
slash2 kedd, 08:57
Előzmény: #98680  Láma
Várkonyi Gábor autópiaci szakértő mai írása: 
"Most érdemes Nem túl hosszan, de szeretném összefoglalni a pillanatnyi autópiaci helyzetetet azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy vegyenek, vagy várjanak. Árfolyamfaktor: Az elmúlt hónapokban jelentős árkorrekció zajlott a használt valamint az új autók frontján is. Ennek elsősorban árfolyammal kapcsolatos okai vannak. Ez két oldalról is jelentősen befolyásolja a helyzetet. Az egyik: 410 körüli euró árfolyammal volt számolva az importőrök jelentős részénél az árlista. Tartósan 380 körül vagyunk. Csak idő kérdése volt, hogy valakinek megremegjen a keze, és akciózásba kezdjen, látva a gyenge keresletet. A tavalyi év üzleti eredményeiben nem csekély szerepet játszott sok cégnél az árfolyam hatás, ez idén értelemszerűen nem tud megismétlődni. Ha "csak" ennyivel megússzuk, akkor még örülünk is. Az árfolyam hatásnak van azonban egy mélyebb "rétege", ami átlag autóvásárló számára kevésbé érthető, hiszen nem az autókereskedelemben dolgozik. Ez a hatás ugyanakkor további áresésekhez vezethet még, és ez vevői oldalon jó hír. A re-export kiesésről van szó. Az árfolyam ügynek csak az egyik fele az, hogy mennyiért tudja a magyar piacra kínálni egy importőr az autóit. A másik fele az, hogy mennyire attraktív az új autók exportja 410 helyett 380 körüli euró árfolyamon. A jelentősen erősebb forint ezt a business-t értelemszerűen nem jól érinti, még úgy sem, hogy egyébként a magyar nettó árak továbbra is igen versenyképesek EU-s szinten.Vannak márkák, amelyeknél a re-export a fő értékesítési csatorna, -és akkor nagyon finoman fejeztem ki magam-. Közben a nyugat-európai piacokon továbbra is lanyha a kereslet. Eredmény: felhalmozódó új autó készeletek egyes márkáknál, -messze nem mindenki érintett ebben a buliban, de a többség valamilyen formában azért igen-, készletnyomás, ami akciókhoz vezet. Nagy leárazások, piaci alapú finanszírozáshoz képest olcsóbb ajánlatok, megnövekedő "önforgalomba helyezés". Most ez van napirenden. A maradványértékek nyomás alatt vannak, miközben a használtautó értékbecslő programok szokás szerint negyed-fél év lemaradásban vannak. Az árfolyam megsaccolhatatlan, de akinek vehetnékje van, az szerintem most nézzen körül. Tele van a piac jó dealekkel, használt és új fronton is. Új "jövevények" faktora: A kínai márkák megérkezése a piacra egyértelműen hatással van mindenki árazására is. A konkurens új autós és a teljes használt piac is adaptálódik az új helyzethez, és úgy tűnik, ez sokáig velünk lesz. Jelenleg nincs egyensúly a piacon, bár ezt az elmúlt 5 évben szinte folyamatosan el lehetett mondani valami kapcsán. Kereskedői énemet elővéve azt kell mondjam, hogy ezek a leginkább kihívó idők. Lassan 25 éve vagyok ebben a szakmában, szeretem, ha "nagyok a hullámok", mert olyankor előrelátó, jó pozícionálással jól lehet kijönni a változásokból. A csökkenő árak ugyanakkor mindig a legnehezebb feladatot jelentik készletezés szempontjából. Jöjjön hát a vihar 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek