Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Mindig ezzel takarózol. Természetesen mindenki feltételes módban mond árfolyamot a jövőről, de akár választási győzelemről is. Ritka az olyan téma amit konkrét értékkel lehet előre jelezni a jövőben. De ha semmi nem jön be, akkor felesleges jósolgatni, paráztatni.
Nem volt elemzése,fikázott,azán ment az állampapír mantra. Ennyiben kimerült a tudás. Most egy kicsit levezeti a frusztrációt,mert otthon nincs meg,ami kéne,aztán majd lesz valami.
"kérdezem, mikor lesz 600 meg 1135 amit te mondtál itt a kis csoportodnak? :D"" ---------------- 2023.07.03: "Mondjuk 5 éves időtáv?" ---------------- 2028-ban majd visszakérdezek! ;) Vagy változott azóta a terv? Esetleg 250? :D
Ugye nem vagy akkora lúzer, hogy egy anonim fórumon valaki közzéteszi az elképzelését, és azt te majd marha bátor módon számonkéred rajta,meg beleállsz? (de,akkora vagy,de haladjunk) Lássuk a tényeket, infláció lehazudva (KSH vezető leváltva), a nép be lett terelve,és máris csinos kis nyerő lett rajta, hogy a balekok olcsón finanszírozták őket,ők meg az áfán és valós inflán keresztül visszaszedtek nem keveset. A visszaváltási jutalék nem történt meg, mert nem áramolt ki ekkora vagyon,nem volt rá szükség,hát ez nagyon de nagyon csúnya tévedésem volt,meghívlak cserébe egy kakaóra... "Kolléga", mit akarsz itt bizonyítani, hogy senki nem kért arra, hogy engem kövess,nem is követtél,és mekkora f.sza csávó vagy? Gratulálok,tényleg az vagy. Boltba meg gondolom nem jársz,szolgáltatást nem veszel igénybe,anyukádék eltartanak, és úgy alapjáraton a valósághoz sincs sok közöd,ugye?
Azt mennyire nehez ertelmezni egy gazdasagi forumon, hogy ez a velemenyek idobelisege adott arakcioban, mikent a sentiment valtozik idorol idore es likviditastol likviditasig mozog?! Vele ellentetben tobbnyire csak read only modban vagyok akar itt is jelen… de toled elemzes meg nem lattam arra vonatkozolag, hogy legalabb technikai alapon, mi tamasztja ala a gondolatmenetet, ami miatt a masik levan “fikazva” egy korabbi invalidalodott/benezett kijelenteseert.
Itt rengetegszer megkaptam hogy oké most még nem jött be a jóslatotok, de majd térjünk rá jövőre, na majd akkor.... Itt van a jövőre, visszakérdezek, de már más szelek fújnak... én vagyok a hülye, hiszen változás van. Ugyanilyen vitáim voltak valakivel dollár terén is, arra is térjünk vissza 1 év múlva... visszatérhetünk... :D
"Nagyjából nyáron probáltam kifejteni, hogy ezúttal mi lesz a trükk. Nép
PMÁP-ba beterel, infláció lehazudva, forint majd kicsit jobban
elengedve. Máris ott lesznek majd, hogy "pozitív nulla". Ha majd nagy
lesz az aggályoskodás, visszaváltási jutalék megemelve. (Amiről azt
mondják, hogy nyugi,nem,az de)" ------------------------ Itt egy konkrét jóslatod 2023 nyár... Ezzel ellentétben az euró lejjebb van 30 forinttal mint amikor az első PMÁP-ok megjelentek 2022 őszén. Aztán nem lett visszaváltási jutalékemelés, a kamatok pedig rendben megérkeztek. Az infláció sem volt akkoriban lehazudva, a 2022-es 14,5% után jött a 2023-as 17,6% infla. Azóta persze már nem érdemes inflációkövető kötvényt tartani, én is kiszálltam belőle most márciusban 1% költségért. Kereshetnék még sok ilyen "eligazodás a jövőben" intőjeles hozzászólásodra, de úgysem érdekel itt senkit. Nem rendelkezel túl erős jóserővel.
"Nekem van egy LEHETSÉGES 498 körüli céláram,ha az van,amit gondolok... " ---------------------- Csak az a baj, hogy általában nem az van amit te gondolsz.
Nem sokára arról fognak okos emberek elmélkedni, hogy micsoda kamatelőnye van a forintnak,mert milyen alacsonyra csökkent az infláció. Talán kamatot is vághatna a jegybank! Miközben nem az infláció csökken,csak a kormány különböző módszerekkel manipulálja (árrésstop) a statisztikai adatokat
Sztem ezt a tulmuvelt kolleganak mond,a masik topicban volt eleg forint long elkepzelesem,csak o nem birja felfogni,h beragadt a multba,es mar regesreg tovabbmentunk,meg fordultunk oda vissza 3szor azota.
Az ellentmondo beirasokat tovabbgorgeted,amennyiben szamodra ellentmondoak,valakinek nem az volt,bar nyilvan kepzettebbek nalad. Ha letradelted rosszul,az a te bajod. A torok lira mindig is zavarosban halaszas volt,de ott sem orok long volt az irany,es a kamat miatt lehetett benne nyerni shortal,de nagy risk mellett (nyitsz egy chartot,es meglatod) kar,h ezeknek az ismereteknek nem vagy a birtokaban,de szamodra az allampapir a megfelelo,meg az orszag is,a lisztes topicos kommentjeid is ezt erositik.
Egy szo: struktura Daytradelni sem kell hozza, belatni folyamatosan valtozik, kisebb idosiktol a magasabbig, kulcsszintekig ahol megint eldol a merre.Pont igy nincs ertelme pillanatokra hivatkozni ki mit mondott vagy mit vart, meg ezeket felhanytorgatni. Ezert nem szeretem ezt a to the moon meg a Ft a legkemenyebb ket szelsosegben gondolkozas szajkaratezasat, majd ha odaer eldol, nem hit kerdese a piaci mozgas. A magasabb idosiku trend viszont annal vilagosabb, ameddig nem invalidalodik, abba pedig nehez egyelore mast belelatni.
"Ha a forintot a török lírához hasonlatos megbízhatatlan fizető eszköznek tartod" Az is,csak a manipuláció tartja életben,nem a gazdasági fundamentumok
Állampapír a kincstárban a régen használt azóta széné adóztatott és gyalorlatilag megszünt 3 hónapos ismétlődő lekötött betét helyett tökéletes megoldás.
A portfóliód nem érdekel, csak az egymásnak ellentmondó beírásaid. Ha a magyar államkötvényt békekölcsönnek tartod, és mégis tartasz belőle, akkor valami nem stimmel nálad. Ha a forintot a török lírához hasonlatos megbízhatatlan fizető eszköznek tartod, de mégis forinterősödést várva mellette trédelsz, akkor valami nem stimmel nálad.
Jaj,meg kozben beugrott...te tuntel el,amikor levezettem,h cseh korona agyonverte a forintot,meg a kamatokat figyelembe veve is...jojo,koszi,emlekszem,ott is nagyon hiteles voltal az erveiddel. 😀😀
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)