Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dimdom
dimdom 2021. 04. 02. 14:36
Előzmény: #13555  AlonsoRenault
#13560
Mivel lett meghazudtolva?
Törölt felhasználó 2021. 04. 02. 13:18
Előzmény: #13554  hellforceone
#13559
1. tudas nem hatalom!2. a felhasznalt tudas az az.3. ha nem vagy kepes kiallni a meggyozodesed mellett akkor nehezen lehetsz sikeres.4. ezt ugy kell megtenned h tovabbra is eleg flexibilis maradj arra hogyha tevedsz akkor ezt elismerd.
Nem nepszeruseg miatt irok ide. Sajnos az elmult 6 evben nagyon sok forumozo elhagyta a kozosseget, mert sajnos a pf-en a hsz-ok 80-90%-a szemelyeskedes ill. nagyon alacsony szinvonalu.Nekem innen is tobb ismerosom, baratom van. Akikkel ha mo-on jarok akkor talalkozni is szoktunk.
Nem a velemeny kulonbsegekkel van a baj hanem h itt olyan szintu tolerancia hiany van es annyira nem kepes a tobbseg a tobbsegtol eltero velemenyt elfogadni, de legalabbis meghallgatni h az mar szornyu.
Mindenkivel a maga szintjen kell kommunikalni, ha esetleg olvasod a hsz-mat akkor lathatod h kulonbozo emberekkel kulonbozo hangnemben, stilusban kommunikalok; talan ez sem veletlen.
Nezzunk 1 egyszeru peldat:
Zedisdead 2021. 02. 02. 17:03 Előzmény: #36045  Tomibá #36051 A bitcoin egyetlen fundamentális értéke az, hogy pénzt lehet vele mosni. Erre épült rá a spekulativ buborék. Egyébként ennyi erővel lehetne hypeolni az iridiumot is (a fémet), 1000x ritkább, mint az arany.   Tomibá 2021. 02. 02. 17:26 Előzmény: #36051  Zedisdead #36055 Latom "tajekozott" vagy ez ugyben. ez az egyik legrosszabb utja a penzmosasnak mert evekkel evtizedekkel kesobb is mindenki szamara hozzaferheto az adott tranzakcio... ha nem is olyan mint h feladnad a nepszabadsagban a hirdetest h penzt mosok, mert azt biztos h 10millional tobben nem olvassak... tobb mint 1 evtizede epul ez a "spekulativ buborek"... par ev mulva meg majd azon gondolkodsz h miert is nem vetted a faradsagot h ezzel kapcsolatban informalodj... azert koszi h ilyen sok ismerettel hozza szoltal a temahoz! ;)   Zedisdead 2021. 02. 03. 10:49 Előzmény: #36055  Tomibá #36097 Lényegtelen mennyire visszafejthető a tranzakciós lista, ez ténykérdés hogy pénzmosásra használják, nyisd ki a guglit, tájékozódj. Más felhasználási köréről meg nem tudok. Lassú, erőforrásigényes a tranzakció, nem is biztos, hogy teljesül, iszonyatosan volatilis még hamburgerben mérve is. És gyakorlatilag végtelen mennyiségű helyettesítő készlete van, mert ilyen olyan coinból annyit lehet kitalálni, amennyi jólesik. Ja és bármikor betilthatja a szabályozó. Szal tuti befektetés. Toljad bele a pénzed.
Majd miutan elvesztette az arcat, mondhatnam beegett az illeto, alig varja h valamibe bele tudjon kotni es amikor arrol irok h az usaban mekkora adosag van akkor belekot abba hogy en Trillion nem billionak irom...
(nyilvan tudja h az angol es a magyar nyelvben ezt mashogy hasznaljak); de a hsz mogott semmi mas nincs csak hogy visszavagjon ill. a korabbi serelmet megbosszulja.
Na mi ez ha nem szemelyeskedes, ennek semmi koze az informacio megosztashoz....
es mibol indult ki az egesz h en a BTC mellett alltam ki az illeto pedig nem hajlando meg merlegelni sem h amit a mediabol tevesen hallott az akar butasag is lehet.
Szerintem ahoz h az ember sikeres legyen a piacon nem ar ha objektivan tud merlegelni; persze ehez kepesnek kell lenni a kulonbozo allspontokat meghallgatni es kicsit atgondolni nem reflexszeruen vagdalozni.
kepzeld evekkel ezelott amikor pomperj-t verig sertettek akkor nekem irtak paran a forumrol h keresem meg pomperj-t emailben h hagyja figyelmen kivul a rosszindulatu forumozokat...
Kedves toled h elmondod h nekem mit kellene tennem meg h szalljak magamba; latod en peldaul nem kertem ezt toled mert tudom h hianyos informaciok birtokaban valoszinuleg teves kovetkeztetest vontal le...
(ezen mondjuk gondolkottal-e mar)...
Nincs harag csak velemeny kulonbseg van, ettol kerek a vilag.
Kellemes husveti unnepeket es jo egeszseget!
Egyebkent nem muszaly nekem ide irni.
AlonsoRenault 2021. 04. 02. 11:44
#13558
Szieszta urat látta valaki a fórumon a bika piac óta? Szeretnék kérdezni tőle. Más topikokban nem vagyok jelen. Látta valaki mostanában?
AlonsoRenault 2021. 04. 02. 11:41
Előzmény: #13551  hellforceone
#13557
Olvasd vissza mik mentek itt 2018 tol 2020 kozepig, azok most sehol nincsenek akik itt frocsogtek akik meg itt vannak konkrétan hazudnak, csúsztatnak. Az én számba is olyanokat beletettek amiket sosem mondtam még hivatkozott is rá számonkérően. Vannak pár helyen bajok..Én is bepöccennék ha ilyen egyenes jellemek hazudtolnának meg.
AlonsoRenault 2021. 04. 02. 11:39
Előzmény: #13553  Janku
#13556
Jól teszed.
AlonsoRenault 2021. 04. 02. 11:31
Előzmény: #13550  dimdom
#13555
Nem magától teszi hanem mert meghazudtoljátok. Kis különbség. Most meg hogy igazolja, hogy nem a levegőbe beszél, mar az a baj. Semmi se jó. Viccesek vagytok.
hellforceone 2021. 04. 02. 10:24
Előzmény: #13552  Törölt felhasználó
#13554
Igen, már régen, pont ajánlásodra, de mindkettőt már többször is. Nagyon jók, nagyon tanulságosak! :)
Janku 2021. 04. 02. 10:08
Előzmény: #13549  AlonsoRenault
#13553
En az árfolyamot mar csak érdekesség miatt nézem, meg se fordul a fejem az előadásokon , nekem 1 BTC = 1 BTC , valahogy így próbálok gondolkodni. BTC Es ETH eladás nálam nincs , azok hosszú távú megtakarítások,. A kisebb cryptokkal kereskedek, rövidebb es hosszabb tavokon, top 50 - bol van 30 , top 50-100 között meg van 20 db de azok csak kisebb összegekkel tipp mix szeruen es totál véletlen kiválasztva , na azokkal lehet jatszadozni akar napi szinten is .
Törölt felhasználó 2021. 04. 02. 09:54
Előzmény: #13551  hellforceone
#13552
Megnezted a Big Short cimu filmet?
Esetleg a Moneyball-t? 
hellforceone 2021. 04. 02. 09:01
#13551
Őszintén, szerintem ne foglalkozzatok tomiba stílusával. Arrogáns, kioktató, stb stb., igen, az - persze sokszor írásban nehéz tényleg átadni azt, amit az ember valójában akar, ahogy gondolja a dolgot, de a stílus valóban... na ja, elég nyersnek hat, DE szerintem inkább ki kell szűrni a lényeget és a többit elfelejteni. Pár évvel ezelőtt, mikor már írkált a BTC-ről én is próbáltam beszállni, sajnos akárhogy próbáltam venni, nem akart összejönni. A "pénztárcám" a mai napig megvan, de egyetlen BTC, eth vagy egyéb nincs rajta. Emlékszem, HETEKEN át próbálkoztam, de egyszerűen képtelenség volt. Aztán a mostani fel körben - nem követtem az árfolyamot, csak feltűnt, hogy tomiba megint erősen elkezdett írni róla -, így utánanéztem, hátha találok olyan termékeket, amelyek lefedik a BTC mozgást. Nos, találtam és fektettem bitcoin tőzsde papírba is és eddig igen szépen hozott. Szóval szerintem szűrjétek ki a lényeges mondanivalót és kerüljétek a vitát tomibaval, győztesen nem fogtok kijönni belőle, azt garantálom, de annál dühösebben :o))))) minek idegeskedni egy szaros forum miatt???? Azt viszont még hozzátenném és ez kifejezetten tomibanak, hogy azért Tazsonak nem kellene így neki ugranod, mert bizony ő is próbált már nem is csupán 1-2 embernek segíteni, ha opciokrol volt szó, szóval ne gondold, hogy csak te vagy itt segítő szándékkal. Annak örülök, hogy irásaid alapján felfigyeltem 1-2 dologra és ezt szerintem nem is vitatná itt el tőled senki, az ötleteid nagyon is jók és értékelendő, hogy ezeket közzé teszed. A stílus? Nos, őszinte leszek, egyetlen más ilyen fórumozóval nem találkoztam még és mivel ezt sokan és sokszor mondták már neked, lehetséges, hogy ezen talán tényleg el kellene gondolkodnod, kicsit magadba szállni. Persze ezt most nem bántásnak írom, hogy észreveszed e és tartasz e önvizsgálatot, az a te dolgod, nekem sem több, sem kevesebb tőle, csak, ha nem teszed, akkor ne csodálkozz, ha néha "megkapod ami jár". Amúgy meg egyet szinten nem lenne szabad elfelejtened, a legtöbben itt kicsi, amatőr befektetők. Vannak persze már tapasztaltabb, hosszabb múlttal rendelkező emberek is, de az itteniek 99%-a nem hivatásszerűen csinálja ezt az egészet, ahogy te (állítólag valami alapot is kezelsz??). Szóval ez az egész olyan kb., mintha egy szabadidejében boxoló ringbe szállna egy Tysonnal. Szerinted?? 
Peace és kellemes ünnepet mindenkinek! :o)
dimdom
dimdom 2021. 04. 02. 08:47
Előzmény: #13549  AlonsoRenault
#13550
"majd láthatjátok Tomibá egyenlegét is, hogy biz van a mondatai mogott befektetett btc is. Ezt más itt sosem tudta bizonyítani"
Ezzel azt akarod mondani, hogy más nem lobogtatja a pénzét egy nyilvános fórumon és ez miatt kevésbé hiteles?
Bocsi, de szerintem az teljesen normális, hogy valaki nem osztja meg nyilvánosan itt a címeit.
AlonsoRenault 2021. 04. 02. 08:15
#13549
Aki itt komolyabb esést vár tisztában van a fundamentumokkal? Paypal globál btc vétel, kereskedôi elfogadás. Több ezer tőzsdei cég részvétele a hogyan tudsz btct venni féle Saylor online előadáson, Teslánal lehet autót venni vele, amerikában a bankok lehetnek már btc letétkezelők, Visa, Curve, Mastercard nyitás btc felé, intézmények elkezdték venni nem kicsit, Facebook coinja is jön hamarosan, szabályzási tervezet az EU előtt, sanszos ETF indulás idén végre. Fel kéne tűnjön, hogy keményen rámozdultak a nagyok, mégis mit vártok ezek után? Persze lesz majd nagy medve is de az majd 200-300 k felett jön el és jó eséllyel már nem 80 százalékos eséssel, mert a vola csökkenőben. A kocka el van vetve, ezt kellene észrevenni, a nagyok a partvonalon, csak a legtöbb a jog miatt még nem tud venni. Vajon mi lesz ha majd tudnak? Pl. a nyugdíjalapok 1-3 százalék erejéig? Magánemberként meg tudsz venni, majd láthatjátok Tomibá egyenlegét is, hogy biz van a mondatai mogott befektetett btc is. Ezt más itt sosem tudta bizonyítani, ennyit erről ki a hiteles. A rossz hírem az, hogy ezt még nem is a nép fűtötte ezt az emelkedést, meg kell csak nézni a google trendset. A hisztit a ciklus végén viszont a nép fogja fűteni, majd jön a Maci.
Tazsomaru
Tazsomaru 2021. 04. 02. 07:47
Előzmény: #13545  Törölt felhasználó
#13548
Ok. Ügyes vagy!
AlonsoRenault 2021. 04. 02. 07:40
Előzmény: #13540  tomi140
#13547
Már ne is haragudj de kb. 2017 óta követem a fórumot. Tomibánál transzparensebb fórumozó nincs ott, teljes mértékben vissza lehet vezetni hogy mikor mit mondott és most ahhoz képest mit mond. Bizonyította is állításait akkor meg le lett szólva jó magyarosan hogy ne villogjon már a pénzével. Szóval pont betaláltátok azt az embert aki a leghitelesebb itt. Itt van pl. Torzsa úr, nemelemzo úr=Szieszta úr, Atyám úr. Ment a tetherezés meg a többi fincsi dolog. Na ők egész medve piac alatt itt szidták, pocskondiázták, 
nevettek, alázták a btct. Csak páran álltuk a sarat akkor a folyamatos trollkodásaikkal szemben, teleszemetelték a fórumot több nickel meg állandóan feljentgettek mindenkit, portfolio meg aszisztált ehhez sajnos. Mostanában meg nagy a csend, szinte sosem írnak. Vajon miért? A hitelességel ilyenkor mi van? Tomibát sosem kaptam hazugságon nem úgy mint másokat itt, Tomibá nagyon  nyomta a bsvt, mondtam is neki hogy az hülyeség nem értettünk egyet. Később elismerte hogy hibázott. A fentebbiek közül ki ismert itt be valaha bármit is? Na ugye, szóval kikezdeni a fórum üvegzsebét furcsa dolog nálam és szomorú hogy ez a színvonal, bár a porti fb oldalán látszik hogy miért is, nagyon értelmes hszek vannak ott is.
Törölt felhasználó 2021. 04. 02. 05:54
Előzmény: #13540  tomi140
#13546
Nem tartom magam luzernek es amikor belinkeltem tobb evre visszamenoleg h milyen eredmenyt ertem el akkor azzal jottek h minek kerkedek, sot amikor 2018-ban belinkeltem h mekkora profitot csinaltam, megjegyeznem a vilagban nagyon sokan nagyon jo penzt kerestek; akkor is azzal jottek hogy kerkedek.Szomoru h a portfolio forum szinvonala nem tud emelkedni evek hosszu evek alatt es tovabbra is a butitas es rosszindulatu csoportosulas megy, mint az oviba vagy az iskolaba, a szomoru h ide elmeletileg felnott emberek irnanak.
Soha nem allitottam h ne lettek volna es idonkent ne lennenek veszteseges kereskedeseim, sot amikor belinkeltem h milyen eredmenyek ertem ill. erek el ott lehetett latni h a talalati aranyom evekre visszamenoleg nem haladja meg meg az 53%-ot sem es van olyan strategiam ahol a 45%-ot sem.Nem a talalati arany nagysagatol fugg a siker.Az viszont eszmeletlenul faraszto h valaki allit masrol valami hamis dolgot majd azt mit a szolanc elkezdik tovabb elmelkedni es a vegen valami egeszen elkepeszto hamis kep es tortenetet alakitanak ki emberekrol...es itt merul fel igazan a kerdes h ki is szemelyeskedik, az aki a rosszindulatu hsz-ra valaszol vagy azok akik folyamatosan rosszindulatu hamis dolgokat allitanak masokrol es nem azert jarnak ide a forumra h masokkal informaciot osszanak meg hanem h masokrol valotlansagokat allitsanak....
irtam neked, h szerintem rosszul latod a helyzetet. azt is irtam h ~50740 korul en vasaroltam (azt is h hitelre) amibol nyilvan teves kovetkeztetest vontal le de az most mindegy.azt is irtam 28.-an vasarnap:
ugy gondolom hogy 2-3het alatt 15-25%-ot is meg lehet vele keresni a piacon.
15%-os profit 58400$ folott
25%-os profit 63500$ folott
(szoval milyen esely van arra hogy mondjuk aprilis 20-ig) a BTC arfolyama 58400$ ill. 63500$ fole emelkedjen?"
ezt irtam; az elso 15%-os emelkedesen tul vagyunk es nagyon valoszinu h a 63500$-os varakozasom is hamarosan teljesul....
Ettol nem erzem magam tobbnek mint mas, mindenki en is rengetegszer tevedek es akkor mi van. Edison tobb mint 10000-szer tevedett mielott kifejlesztette a villanykortet.
Ez a forum nem azert van; legalabbis szerintem h a tevedesket megorokitsuk, hanem h egymassal informaciot osszunk meg amibol masok is profitalhatnak...nem is olyan reg irtam a financial forecast topikban h tevedtem az EUR/USD-al kapcsolatban legutoljara es akkor mi van, a vilag ugyan ugy megy tovabb.
Egy dologban biztos lehetsz azok az emberek akik a hibakon ugralnak azoknak nem sok kozuk van a kereskedeshez; hiszen minden kereskedo tudja h milyen gyakran teved!
Azert mert most ugy tunik nekem van igazam, nem jelenti azt h a jovoben nem lehet neked; de azert ne fantazialgassunk mar arrol amirol semmifle informacionk nincs...
egyebkent en soha nem allitottam rolad h luzer lennel, na ha valamitol ettol kulonbnek erzem magam.
Nem tudom meddig tart ez a ciklus a kryptokban, de jelenleg ezt tartom a legjobb kereskedesi lehetosegnek es ezt itt es a financial forecast topikban tavaly szep-oktober ota irom, lehet h mar csak nehany napig, hetig de lehet h meg akar 3-7honapig is tart.
Pozibol irom, es nem kivanok senkit meggyozni errol, de azt hiszem mint masnak jogaban all informaciot megosztani 1 gazdasagi forumon h miben latom a legjobb kereskedesi lehetoseget!
Törölt felhasználó 2021. 04. 02. 05:24
Előzmény: #13542  Tazsomaru
#13545
BCH-t nem csak 800-on adtam, de amit a forkokbol kaptam azt olyan atlag aron.
Ha azt irnam h adtam 1500-on is azt se hinned el; kereskedo vagyok es adtam nagyon kulonbozo arakon.
Azt elismerem, hogy volt 1 idoszak amikor jo marketing huzassal meggyoztek h erdemes BCH-t, majd BSV-t vasarolni.BSV-ben is voltak olyan napok hetek amikor nagyon gyorsan nagyon komoly profitra tettem szert,de se a BCH-val se a BSV-vel nem kerestem annyi penzt mint amennyit lehetett volna.
Azt meg nem tudom h miert baj h volt olyan idoszak amikor cost avaregingel heti vagy kethetente 200$-ert vasaroltam es igen volt olyan idoszak is amikor BCH-t vettem, BTC helyett.
Onnan tudom h profitos volt h adot kellett utana fizetnem, sot meg az adohatosag meg is buntetett mert szerintuk tobbet kellett volna fizetnem; de megfelebbeztem es a buntetes nagyobb reszet vissza kaptam.
A kryptok kereskedeseben es mozgatasaban az a legszebb h a blocklancon visszakereshetok, teljesen transzparensek.
Irtam h a portfolio orultje naponta tobbszorosen tragar es szidkozodo emaileket kuldott, bar ha jol tudom nem csak nekem, neha vannak almok futasai amikor az egesz formuot tonkre teszi.
Nem azt mondtam h az a szemely te lennel!
Viszont annak a szemelynek aki az edesanyamat szidja eveken keresztul emailben, naponta tobbszor (az edesanyam mar 32 eve meghalt) annak egy ido utan amikor betelik a pohar igen is irtam h dobok neki 1 csontot; es hidd el ettol kulonbnek, buszkenek erzem hogy nem sulyedek le az o szintjere es en nem irok arrol h neki mit kellene csinalnia a szereteivel v. csaladjaval.
Az irasaidbol az jon le h szeretsz masokat rossz szinben beallitani meg akkor is ha hianyos informacioval rendelkezel, te attol se nem leszel tobb vagy kevesebb ha valaki mas sikeres, mar ha csak nem vagy 1 irigy ember.
Igazabol nem sok ertelme van veled kommunikalni, mert te csak 1 valamit akarsz bizonyitani...(sajnos amit szeretnel bizonyitani az pedig nem allja meg a helyet); nyilvan ettol meg gorcsosen probalhatod azt, sajnalom h rombolni es pusztitani jarsz ide, az helyet h masokat informacioval latnal el; volt idoszak amikor voltak olyan hsz-id amikben a tobbseg informaciot talalt.
Nyilvan nem masolod be h tavaly egesz osszel mindenkinek azt irtam h megint itt lenne az ideje a BTC-vel foglalkozni meg h a kovetkezo 9-12honapban vagy 6-9honapban mekkora lehetoseg. Tudod akkor 10k folott es alatt ingadozott az arfolyam.
En transzparens vagyok es tudom h sokan felre beszelnek, en nem csak mondom h mekkora lehetoseg van a BTC-ben hanem ha az ingosagaimat nem nezem tobb mint 100%-a a likvid vagyonomnak BTC-ben van.
es nem felek masok tamadasaitol, sot attol sem h olyan dolgokat allitanak rolam ami nem igaz.
Te miert nem irsz arrol h szerinted mik a kovetkezo 6-9honap vagy a kovetkezo 1-2 ev jo befektetesi lehetosege, te miert felsz kijelenteni h milyen %-ban mit tartasz a portfoliodban?
A vegen mindig ugyan oda jutunk; tudod a galambal sakozas esetehez; a kerdes a mi esetunkben melyikunk is a galamb?
Vegezetul mit gondolsz miert is nincs ertelme h egymassal kommunikaljunk?
" Before you argue with someone, ask yourself,"is this person mentally mature enough to grasp the concept of different perspective?" If not there is no point to argue.
Szoval tovabbi jo rombolast!
Kellemes Husveti unnepeket es jo egeszseget kivanok!
Tazsomaru
Tazsomaru 2021. 04. 01. 19:10
#13544
Elnézést kérek mindenkitől, ha elvittem a topikot off irányba, de nehezen tudok elmenni amellett, ha valaki hülyének nézi a másikat. sry!
Tazsomaru
Tazsomaru 2021. 04. 01. 18:35
Előzmény: #13538  dimdom
#13543
Jaj, figyelj már oda! Tomibá nem azért van itt, hogy bizonyítson. Most írta. ;)
Tazsomaru
Tazsomaru 2021. 04. 01. 18:32
Előzmény: #13536  Törölt felhasználó
#13542
"nem azert vagyok itt h bizonyitsak, teritsek ill. meggyozzek barkit barmirol en informacikoat szoktam megosztani." Az írásaidból nem ez jön le, vagy a csontdobálást hívod információ megosztásnak? Utána meg csodálkozol, ha visszadobálják a csontokat emailben? :) Csak nyugodtan linkeld ide be, hogy mit állítottam valótlanul rólad. Már többször felajánlottam, de még nem igazán válaszoltál rá. Tőlem nem kell tartanod, én még nem írtam neked emailt és nem is áll szándékomban. Nekem nem ér ennyit ez az egész. Azért reagáltam csak a hsz-edre, mert fura volt, hogy azt írtad 800-on eladtad a BCH-t, közben itt annó 800-nál még térítettél, alatta meg még súlyzóztál vele. Te teszed hiteltelenné magadat.
tomi140
tomi140 2021. 04. 01. 16:09
Előzmény: #13536  Törölt felhasználó
#13541
jah, ezt most vettem észre. így kerek a sztori.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók