Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2025. 03. 29. 16:22
"Napokon belül őrizetbe vesznek NER-oligarchákat – írja Magyar Péter Facebook-posztjában. A Tisza Párt elnöke szerint ez csupán a figyelem elterelését szolgálja, igazából a NER-vagyonok újraelosztásának a része.Magyar Péter gondolatmenete a következő:
  • a Matolcsy klán és Orbán már megegyezett a vagyon felosztásáról;
  • az ügyészség csak azért kénytelen nyomozni, mert külföldi cégek is érintettek;
  • a nyomozás Orbánék terve szerint évekig elhúzható, viszont mivel
  • a figyelmet el akarják erről terelni,
  • várhatóan napokon belül őrizetbe vesznek NER-oligarchákat, de
  • ez csak a NER-en belüli vagyonok újraelosztásának a része, és
  • Lázár imázsát építik vele."

"

Lázár imázsát nehez lesz felépíteni.
Lehet, hogy döbrögi helyett lézer jani lesz a miniszterelnök jelölt. Ez jó hír, rubel viktor a biztos bukást lázár nyakábs akarja varrni. ;))
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 29. 16:21
Előzmény: #167278  krida
Ha jol latom,meg irogatsz. Akkor nem vagy letiltva. De pazarul elkezdtel hirtelen lipsikent viselkedni,par napja meg a verfideszes vonalat toltad. Ne erolkodj,egyszerre dugni es szuznek maradni nem fog sikerulni. 
krida
krida 2025. 03. 29. 16:04
Előzmény: #167277  Fsociety
Igen, mellbevágó, hogy én soha senkit le nem tiltanék azért, mert másképp lát egy helyzetet, másképp gondolkodik, tiszteletben tartom a másik embert. Ti viszont autoriter, diktatórikus irányvonalakat tudtok csak elképzelni, és csak ilyennel tudtok egyetérteni. A szabadság és tisztelet érthetetlen fogalmak számotokra.
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 29. 15:59
Előzmény: #167268  krida
Ezen jot rohogtem. Van egy angol comedy sorozat,arrol jutottal eszembe. Van benne egy szereplo,azert van allandoan kiakadva,mert szeretne o az egyetlen meleg lenni a faluban. Persze onmaga parodiaja,ahogy kicsit te is szerintem. 
Bandita 2025. 03. 29. 15:58
Előzmény: #167275  Bandita
Természetesen latinnal zárom:
Ford transit gloria mundi
Bandita 2025. 03. 29. 15:57
Előzmény: #167274  Bandita
És egy utolsó, mint egy vérbeli közgazdász:
És te tudod mi az igazság fogalma? Igazságelméletben mennyire vagy otthon? 
Egy kis igazságelmélet jöhet?
A filozófiatörténetben, Arisztotelész igazság-definíciója óta, igaznak azt a kijelentést tekintjük, amely nyomán a középkor során fogalmazzák meg az igazság legelfogadottabb meghatározását, mely így hangzik "Veritas est adequatio intellectus et rei". 
Ebből a bevett igazság-felfogából ered az ún korrespondencia-elv, mely szerint az igazság kritériuma a megfelelés, illetve a helyes megfelelés valamely gondolat vagy kijelentés és a világ valamilyen tényállása között. 
Ebben az értelemben a megfelelés „külsődleges”, „transzcendens”.
Ettől eltér a "koherencia elv", amikor egy koherensen igaz elmélet minimális feltétele, hogy az elméletet alkotó kijelentések ellentmondásmentes viszonyban álljanak egymással. Ez azonban csak minimális, de nem elégséges kritérium, mert nem mindegy, hogy milyen (alap)kijelentésekkel állnak az elmélet kijelentései ellentmondásmentes, koherens viszonyban.
Martin Heidegger ontológiai igazságelmélete szerint az igazság az emberi létezés eseménye, valami, ami megtörténik az emberrel és csak az emberrel történik meg. (ereignis, aletheia, lethe, legein, logosz.) Ez egy kicsit bonyolult, inkább ne menjünk bele, de a lényege az, hogy Heidegger szerint, az Arisztotelésznél végérvényessé váló nézet, hogy - az igazság MINDIG A KIJELENTÉS IGAZSÁGÁT jelenti.
A te igazságfelfogásod - ha van olyan - inkább pragmatista-féle, mely szerint az igazság társadalmi konvenció kérdése: azt tartjuk igaznak, amit a többség, vagy az uralkodó vélekedés annak tekint. Ennyiben minden igazságunk privilegizált vélekedés csupán.
 De ott a gond, hogy a tiédnek nincs meg még a többsége sem.
Bandita 2025. 03. 29. 15:56
Előzmény: #167273  Bandita
Továbbá:
Mi is az az "igazság"? 
"Veritas est adequatio intellectus et rei", (Arisztotelész) - vagyis a koherencia elvén alapuló igazság? 
Vagy Martin Heidegger ontológiai igazságelmélete, a lét, az igazság és az érték, valamint a metafizika "igenléses" tagadásával?
Az alétheia leleplezése, a valóság szembeállítása a látszattal? Vagy a pragmatista igazságelmélet, amely az igazságot társadalmi konvenciónak tekinti, azaz a mainstream vélemény az igazság? 
Ahogy látom, Te inkább az utolsót preferálod, de én inkább az arisztotelészi koherencia elméletét.
Bandita 2025. 03. 29. 15:55
Előzmény: #167269  Bandita
Illetve:
De mi a hazugság és mi az igazság?
.
„Valaki azt mondja magáról, hogy hazudik. Igaz, amit mond, vagy hazudik?” (Cicero, De Divinatione, II.108.)
.
Érdemes lenne ezeket filozófiaelméleti síkon is egy kicsit elemezgetni, és kiderülne, hogy valaki igazsága más hazugsága, de az is csak vélemény. 
Arisztotelésznél már a "veritas est adequatio intellectus et rei" is igazság volt, amiből aztán kifejlődött a korrespondencia-elv, mely szerint az igazság kritériuma a megfelelés, illetve a helyes megfelelés valamely gondolat vagy kijelentés és a világ valamilyen tényállása között. 
Persze, idetehetjük a koherencia elvet is, amelynek minimális feltétele, hogy az elméletet alkotó kijelentések ellentmondásmentes viszonyban álljanak egymással. 
Oszt jött Martin Heidegger, ontológiai igazságelmélete, amely szerint az igazság az emberi létezés eseménye, valami, ami megtörténik az emberrel és csak az emberrel történik meg. Stb. Aztán akkor még itt van a szubjektív és objektív, valamit az abszolút és relatív igazság problémája is.
.
Mindezeket csak azért írtam le, mert nagy "bátorságra" vall a tények lényegével történő összevetés nélkül valamiről azt leírni, hogy az az abszolút, megkérdőjelezhetetlen igazság, minden már hazugság.
maxwax
maxwax 2025. 03. 29. 15:55
"Épp azt mondtam, hogy talán én vagyok az egyetlen igazi liberális itt e topikban. Mint gazdaságpolitikában, mint a valós életben. Én valóban meghagyom az embereket szabadságukban, gondoljanak amit akarnak."
A hónap vicce! Komolyan mondom, te annyira tudatlan vagy, hogy már fáj.  Ideje lenne, ha képeznéd magad. 
krida
krida 2025. 03. 29. 15:54
(mind gazdaságpolitikában, mind a valós életben...)
krida
krida 2025. 03. 29. 15:53

Érdemes még a következőt végiggondolni a tisztelt topiklakóknak (jó, megértem, hogy néhányan politikusok, és nem tehetnek mást, mint Orbánt gyepálni). Ha az ellenzék nyerte volna a választást legutóbb (márnemistudom melyik Peti vezetésével), akkor gondoljuk végig mi történt volna.
1, Orosz-gyűlölet lenne, senki nem tárgyalna Putyinnal, így aztán teljes gazdasági csődbe lennénk (nem jönne gáz és olaj Oroszból), az emberek nem tudnák fizetni az energiaárakat. Lenne itt IMF hitel meg minden, a kormányzat arra hivatkoznia, hogy a német gazdaság se megy, ezért oly nagy a baj...
2, Nemcsak francia- és angol csapatok terveznék Ukrajnába vonulásukat, hanem minden bizonnyal azonnal a magyar vezetés is csapatokat küldene. Ilyenmódon nemcsak orosz- és ukrán anyákat látnánk sírva fiuk elvesztését gyászolva, hanem magyar anyákat is.
Bandita 2025. 03. 29. 15:53
Előzmény: #167262  Fsociety
Tudjuk?
Biztosan tudjuk?
Ki mondja meg, mi igaz és mi hamis.
És ha igaz, ez objektív igazság? Valóban?
"A pszichologizmus-vita voltaképpeni tétje ily módon az objektív igazság létének vagy nemlétének kérdése volt. 
Ha ugyanis nem választjuk el a fenti két dolgot (a fogalom emberek általi empirikus elgondolását és „objektív”, „ideális” tartalmát), akkor ez azt hozza magával, hogy az objektív igazság léte az emberi önkénynek, esetlegességnek van kitéve, s ezáltal éppen hogy nem „objektív”. 
Ha egy tudományos igazságot felfedeznek, akkor ezen általában nem azt értik, hogy érvényessége csupán a felfedezés pillanatától kezdődik, s esetleg valamikor megszűnik, hanem hogy az általa napfényre hozott összefüggés magukban a dolgokban gyökerezik, azaz „érvényes”, még ha egy adott pillanatban a világon senki sem gondolja is el, vagy ha (az érvelést kiélezve) egyáltalán nincsenek is emberek, akik a maguk pszichikus gondolkodási folyamatában azt elgondolni tudnák. 
Más dolog, hogy egy igazság érvényes-e, fennáll-e, „objektív”-e, és megint más, hogy éppenséggel ténylegesen elfogadják-, elgondolják-e." 
(Fehér M. István: Martin Heidegger)
krida
krida 2025. 03. 29. 15:50
Előzmény: #167256  Fsociety
Tévedsz. Épp azt mondtam, hogy talán én vagyok az egyetlen igazi liberális itt e topikban. Mint gazdaságpolitikában, mint a valós életben. Én valóban meghagyom az embereket szabadságukban, gondoljanak amit akarnak. A mai "liberálisok" viszont nem. Ránkerőltetnék szélsőséges nézeteiket, nem érdekli hogy bizonyos dolgokat nem akarunk, tolnák le a torkunkon, ráadásul maximálisan intoleránsak (ki nem állhatják a másként gondolkodókat, s mint az említett topiklakó tette: letiltanak mindenkit, legszívesebben elhallgattatnának minden más véleményt). De, mint már említettem, az Economist is felrótta mindezt, és egyértelművé tette: napjaink "liberalizmusával" már ő sem tud egyetérteni (mintahogy senki, akit a józan ész vezérel).
Vackoros 2025. 03. 29. 15:41
Előzmény: #167249  Ivanhoe
Így van minden gondolatoddal egyetértek! Kit érdekel, hogy mit hazudoznak itt összevissza nap mint nap. Kapnak egy mínuszt, gyakorlatilag ennyit is érnek! Szóra sem érdemesek!
badsector1
badsector1 2025. 03. 29. 15:37
Előzmény: #167227  krida
"Tagadja a KDNP, hogy Semjén Zsoltnál járt volna eligazításon a Tisza pesterzsébeti pultját megtámadó férfi
Cs. Sándor, a 90-es években a maffiózó Seres Zoltán embere volt."

Szép lebukás, a kdnp maffiózókat a tiszára.
Összenő ami összetartozik
maxwax
maxwax 2025. 03. 29. 14:55
Előzmény: #167243  Sehmet
"szerelmes a messiásba, vagy éppen a kezelésre szoruló Orbán-fóbiája miatt szavaz az ó- vagy újellenzékre!"
MP simán lehetne a gyerekem, szóval elég beteg dolog lenne "szerelmesnek" lenni bele.
Orbán alig fialatabb nálam, így pontosan tudom, milyen pályát futott be '89 óta. Nem kedveltem valamiért és inkább az SZDSZ, sem a fidesz volt vonzó már a rendszerváltás idején is. Egyetlen alkalommal sem jutott eszembe, hogy voksoljak rájuk. A hatalomért, saját meggazdagodásáért bármire képes embernek tartottam és atrtom most is.
Mindig felhozod, hogy mi volt 2008-ban. Nem csak nálunk volt baj, hanem nagyon sok másik országban is, de 2010-ben Bajnai és Oszkó már jó állapotban adta át az országot. Viszont most 2025-öt írunk azaz 17(!) telt a válság óta, amiből 2010 óta éppen a 15. éve van a fidesz hatalmon. Orbánék szétlopták az országot és az EU legszarabb országává váltunk. Oriási eredmény ez a fidesz részéről.
Vegyük most Matolcsy és az MNB ügyét. Ebbe egy tisztességes kormány belebukna. Viszont itt a fideszesek  olyan képzetlenek, hogy meg sem értik, mi történt. 
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 29. 14:54
Előzmény: #167263  Fsociety
Ekozben Moszkva eppen uj hadjaratra keszul,tehat Szijj eppen olyan szerepzavarban van,mint itt az usa egyetemen oktato. Tovabbra is forditva ulve a zebran,elore elvtarsak. 
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 29. 14:53
Fsociety
Fsociety 2025. 03. 29. 14:19
Előzmény: #167257  Istvan78
Jo,hat a fact check ritkan sikeres nala. Valasztekosan igyekszik megfogalmazni sokszor,hogy elfogytak az ervei,de gondolom azt hiszi,hogyha bonyolult a valasza,akkor az egyenlo azzal,hogy neki lesz igaza. Amugy verfideszes,de bevallasa szerint hiperobjektiv es olykor velemenye is van errol arrol,ami egyenlo azzal,amit most a kormany is csinal,miszerint kicsit imitaljuk,hogy nem lattuk,h 500 milliardnak laba kel. 15 ev utan. Na,tomoren,roviden,ez az oldal,amit kepvisel ✌️
Ivanhoe 2025. 03. 29. 14:19
Előzmény: #167259  Istvan78
Az a véleményem, hogy a normális gondolkodású embereknek ezt kellene tenni, és akkor talán eljutna az "illiberálisok" tudatáig, hogy amit művelnek Orbán vezetésével, irányításával, az a társadalomra káros és mérgező. A gyűlölködés, a kisebbségek semmibe nézése, a megtámadottak relativizálása nagyon megy nekik. A normálisoknak össze kellene fogni!

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek