Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
kíváncsi lennék a véleményedre: https://www.investing.com/indices/germany-30-chart te láttál volna fantáziát 25045-nél, amikor már a 25065 GAP alatt volt ? Én szoktam írni: 20as mutyi, 20 még belefér. 25065 - 20 = 45, és jött az átfogós kis tf-es gyertya. Úgy zöldül, még a lefagyott barackok is visszaragadnak a fára!
Szerintem, ismétlem: Szerintem: A tűzszünet nem megoldás a szerencsétlenkedő EU-nak. Mert a tűzszünet ideje alatt csak az van,h nem támadják egymást. Ettől a szoros nem nyílik meg, szerintem. Tehát a várt kerozinhiány, üzemanyaghiány- a kanyarban van, előbb utóbb, és pont jön a főszezon, uborkaszezon, júniusra, amikor a legjobban kellene a kerozin (utazások, stb) "gazdaság" pénz, akármi. És pont nem lesz, akkor mi lesz? csdobos? miért vársz júniusra esést? egy mai eséssel megalapozhatnák a júniust ,de szerintem térdeltetnek, ha úgy akarják, tehát long még ma, aztán kit érdekel mi lesz ugye júniusban.
no problem. Sentimentet néztem, bár dniel szerint marhaság. DAX sentiment nagy tf ment tovább északnak, tehát még jobban longosok: 37 körüli az értéke. https://kephost.net/p/MjQyMDE4Mg.png ~25075 DAX gap-et visszanézte. így rajzolva tartják az emelkedő logikát. Classic csökkenő aljak, csak vissza kellene fordulni, ezt a képen látható zöld gyertyát produkálni, tökmindegy hogyan és miért. Longba fordulni, ha emelkedni akarnak. kb. a piros tetőig várnám, HA nagyon emelkedni akarnak, kb. 25300-25330. Dnielnek írom ismét, ez lehet,h marhaság. én így számolok,rajzolok, tippmixelek. Ha mégis rotty, akkor teljes réstöltés 24940, viszont a sentiment eleve "Nagyon longos", akkor ma erős rotty. irány 24600.
Eddig azért olyan sok minden nem történt ma ,talán USA nyitás meghozza az irányt,gondolom véletlenül az Axios majd akkor böfög be valamit a béketárgyalásokról.
Na a heti utolsó pozim,mert már nincsen időm nézegetni,NQ short 320 ról 400 as stoppal,ha nem jön be akkor is még ha minimálisan is de pluszos lesz a napom,ha meg duplacsúcs és beszakad akkor szép hetes zárás lesz.TA alapon simán lehetne belőle zászló is,de a havi zárás és hétvége miatt látok esélyt a profit realizálásra,nap végén ránézek.30-60 perces stochastic is Usa nyitóra már felkerül oda amit reggel hiányoltam a short lehetőséghez,ettől persze még maradhat a long,de ha elkezdene esni akkor lenne benne erő.
semmit nem kel eroltetni. se a shortot se a longot... tavol kel maradni vagy varni a helyzetet es lőni... verebekre nem kel lövöldözni mert drága a löszer és ugy se talalod el
vagy 28630 után visszateszteli a 28700-et, és leroty 28600-ra, tehát long 28700, és stop -100 újra cumi. Ilyenkor azt mondja a fáma, hogy épp aznap esett, aznap a shortot kell erőltetni, minden felrántásnál, és nem a longot. Most a longot kéne erőltetni.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nem mondhatnám,h nem próbáltam a longot. 05.12-én 28700-nál beálltam longra 18:00-kor ért le oda először, bíztam a dupla aljban lebillent 28630-ig, majd ment 29700-ig. Elpicsázták a 40-50-es stoppomat, utána meg ment 1000-et. Miután már ment 1000-et, visszaszálljak a vonatra? Nem szállok vissza, mert ez már a divergencia, ami 1x véget ér. Láthatod, hogy van bennem erőlködés-próbálkozás, de ha 1-2letérdeltetnek, 40-50-60-100 ponttal, sokadjára megunom, és várom a short beszállót, és shortolok, akkor is ha trend ellenes. Logikátlanul. tény.
én értem hogy te az irányt kereskeded, mert ez az irány. ha hír, ha olaj, ha trump béke böfögés, tökmind1, ezzel lehet pénzt keresni, és totál igazad van. És ha már benne vagy, jó a pozi, csak stoppolod. És nekem is azt kellene tennem. Tiszta.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart 2025.10.23-tól 2026.02.04-ig számtalan 1000 pontos esés volt, pedig csak odlaalzott. 10-15-20 napos erőlködés, utána jött a kampó -500-1000,2 nap alatt. Most mit látok? 60 nap megállás élkül már lassan 03.30-05.30: és kb. 1db 1000-es volt benne, nagy nehezen, de mivel jöttek ki a gödörből? azzal, hogy 80x kiált Békét Trump, meg,h 60 napos tűzszünet, ismerjük ezt a tűzszünetet, mint az ukrán-orosz háborúnál, másnap ismét rommá lőtték egymást. És erre megy USA 1%-ot -1,5%-ot? És nem szándékosan a shortokat picsázzák ki. CSak mert azt akarják. Amit írt feketemelos, abban ez van írva, én hiszek benne. TA meg TA, dupla tető, vagy megfogja, vagy kilő. miért lő ki 30300 fölé, ha kilő, ha nincs short stop? Mert 30300-nél jön meg valakinek a vételi kedve?
nem kel mindig alkapni a tetot vagy az alját csak az szamit amikor beszalsz akkor a jo iranyba legyel.... egyebkent konnnyu eltalalni a veget de amig nagyobb idosikon nem latszik h kozel a vég addig felesleges percesen minden piros gyertya utan ossze omlast varni... hetesen kene kezdeni aztan napos... nezni mi van... aztan menni csak lejebb amikor minden idosik az atbillenes hataran van akkor kel shortba menni kisebb tfen mikor mar huzza be a nagyobb idosikon is az esest...
figyi en mar nem akartam foglalkozni a megmenteseddel mert egyedul nekem nem megy.. de amit te tolsz az nem TA.. percesen lofasz csak a zavarosban probalod eltalalni mi lesz mint a tipmixen a hirekhez semilyen ta nen jo az csak zaj.. kiszamithatatlan stb... nincs alap tudas, mondtam mi az alap... nagy idosík... tajekozodsz. meddig ér a homokozo amin belul jatszol... kontextus. tamasz ellenalas supply demand zona megkeres. ez az alap... aki nem latja h a piaccal szembe van az roszat tanult ... bolinger meg a haz tetők nem jo semmire ... a bollinger a volatilitast mutatja ha akar kinyulik mint a retes teszta ha akar ossze szukul mint a csirke bél... nem arra valo amire használod... kezd elorrol az egeszett..
Ha én nem is, ha addigra elvérzek, én nagyon remélem, hogy "azonnal" elkapod a tetejét, és kitartótan végigshortolod a beszakadást, és pörögnek a szemed előtt majd a dollárkák. Én ezt kívánom neked, teljesen őszintén!
én szoktam írni az OTP topicban néha- vagy sűrűn. én alap TA tudással rendelkezem. Általában az emelkedés egy dupla tetővel ér véget, az egyik legfontosabb TA bizbasz. AZ esés pedig eg ydupla aljjal. Amit az olaj (CFD), MA hoz. 87-87 & napos bollinger alj, és 100-110-hez képest BŐVEN túladott. Ha a világ tele volt longgal, merthogy úgyis jön a 130-180 dolláros olaj, akkor ez a 87 "jó beszálló lehet a longra" Eldurran 1-2 patriot rakéta néhány szántóföldre, és már örülnek is a befektetők, nem kell ahhoz sóstengervíz átalakítókat, olajfinomítókat lövöldözni, hogy a pénz forogjon, elég ha a Marianna árkot célba veszik, mire leér, elhalkuk a rakéta, de addigra már fordul a piac, és kezdődhet a lefele buli. Bár jelenleg : mint gépiesített NQ nagyúr (az index), gyönyörűen hozta azt al ogikát, hogy az m1 aljat megközelítette, de PONT nem érintette, hanem ahogy emelkedett, úgy támogatta felfele. Szóval amit néha művelnek, az m1-m5-m15-m30-1h-4h aljak emelgetésével, tartásával, az már szinte néha kabaré, főleg úgy nézve, hogy 22700 óta 30300at, vagy jelenleg 30280-at írunk. 24000 körül a kutyának se kellett, most meg 30000-nél 1000-et sem képes esni. Mert long trend van, mert a jónép long stopját nem érik el, mert lentebb van a stopjuk. Ez erről szól.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?