A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Kik azok az EZEK? Miért kell vevőt találni a Waberer's-re? Van már neki, a kis- és nagybüfik azok. Európa második legnagyobb fuvarozó vállalata? Kühne Nagel (22 mrd CHF árbevétel), DB Schenker (20 mrd EUR), DSV (75 mrd DKK), hogy csak hármat említsek az európai cégek közül. Ehhez képest a Waberers éves szinten az 1 mrd EUR árbevételt is alulról karcolja. Ne a vágyaidról írj, hanem a realitásokról. :-)
"A Waberer's-t követő elemzőcégek egyébként továbbra is optimisták, a társaságot követő 4 elemzőcég kivétel nélkül vételre ajánlja a cég papírjait, a Reuters adatbázisa szerint az elemzői célárak mediánja 6415 forint, ami 156,6 százalékkal magasabb, mint a vállalat csütörtöki záróára." Mai portfolio cikk. Komolyan nem értem, mire optimisták az elemzőcégek. A 6415 forintos célár meg egyenesen science-fiction. Vagy ők tudnak valamit, amit senki más a piacon, vagy megint rápiáltak az LSD-re. :-)
a részvény esését egy felvásárlás fogja megállítani és kilőni az égig. Még egyszer. Ezek pénzügyi befektetők. Azzal kelnek és fekszenek, hogy vevőt találjanak Európa második legnagyobb fuvarozó vállalatára.
Nagyon, nagyon sajnálom azokat, akik megtartották a mai napig a Wab. részvényeket. 1 év távlatából most már kimondható, hogy sajnálatos módon itt újból egy nagy átverés tanúi vagyunk. Senkit nem akarok elkeseríteni, de nem látom, mi állítaná meg a részvény esését. Valakik nagyot kaszáltak ezen a részvényen, de a többség és a kisbüfik is buktak. Én is jegyeztem részvényeket, nem is keveset, bár voltak erős kétségeim. Már az első napon nem tetszett a részvény viselkedése, éjszaka nem is tudtam aludni, és másnap reggel eladtam az egész pakkot, sőt ezt javasoltam az ismerősömnek, és ő is így tett. Szégyen, hogy néhányan a mások pénzén gazdagodnak meg. Az ERSTE is megéri a pénzét, szerintem pontosan tudták, hogy ez a cég közel sem ér ennyit.
Nincs koze? ha lesz idod, nezd majd at ezt a cikkeket: Concorde: kockázatos, de érdekes befektetés a Waberer's
2017. június 27. - 08:30
Rövid elemzést tett közzé a Concorde a Waberer's IPO-jával kapcsolatban, amelyben írtak a várható lehetőségekről, kockázatokról és egy mutatószámos elemzés alapján mondtak véleményt arról, hogyan van árazva...
Graham konyveben volt, tokeketesen illik ide perpill :) IPO jelentese It's Probably Overpriced, Imaginary Profits Only, Insiders' Private Opportunity, Idiotic, Preposterous, and Outrageous.
A Concorde-nak semmi köze nem volt a Waberers kibocsátáshoz!!! A nemzetközi kibocsátás fő szervezői a Citigroup és a Berenberg voltak, a hazai IPO-t pedig az Erste szervezte.
Elvileg elemzők becsülték ennyire a céget, gyakorlatban szerintem azt nézték mennyire lehet pofátlannak lenni a mostani eldurvult részvénypiacon. Ha nem lett volna elég madár 5000 forinton, akkor a nyakukon maradt volna, mint a BILK, de elég jól lőtték be a sávot, amennyiért még elmegy a papír a kezdeti eufóriában, némi elemzői hozsannával megtámogatva. Azt kell megérteni, hogy az IPO mindenhol hazárdjáték, Magyarországon meg főleg. :-/ A reális ár, majd 6-12 hónap kereskedés után alakul ki, és addigra vagy degeszre keresi magát a kezdeti befektető, vagy bukja a pénzének nagy részét.
Gondolom, hogy igen viszket a markuk. Az enyém is viszketne, ha vettem volna belőle.A Duna House IPO-ja volt a kivétel, Norbi Update és Waberers is brutális pénzszivattyú volt.Még jó hogy a BILK nem került piacra... még. Ezt nem hiszem, hogy ki lehet ülni. Osztalékot nem fizet a cég, egyre durvább adósságot halmoz fel, nem látom mitől duplázná meg az értékét a cég 5-10 éves időhorizonton. Két lehetőség van - vagy elkezdenek higítani a részvénypakkon, abban bízva hogy alacsonyabb átlagárat elérve talán kisebb bukóval tudnak kiszállni pár év múlva, vagy elvágják a veszteséget most, mielőtt még tovább esik az értéke a részvénynek.
„Úgy tűnik, hogy az egyre meredekebb trendszakaszok egy hiperbolikus görbét írnak le. Az ilyen típusú csökkenések rendszerint egy nagy forgalmú és jelentős, napon belüli fordulattal végződnek (tehát az elején még negatív tartományban mozgó papír a kereskedés végére feltámad, és pluszban zár, az előző időszakot meghaladó forgalom mellett). Még nem tudjuk, hogy hol lesz a fordulópont, mivel a begyorsuló szakasz csak néhány napja kezdődött. De ha ilyen ütemben esik tovább a részvény, akkor rövidesen megtalálhatja azt az árszintet, ahol már megjelennek a vevők is” – érvelt az OTP technikai elemzője. (Kecskeméti István)
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link