Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Igen, idén tolt is be pár száz millát a cégbe, egy másik eladásából, amit eléggé díjaztak akkor a befektetők (március 4- ha jól emlékszem), a grafikonon szépen látszik is...
Nem bánnék egy újabb hasonló manővert a közeljövőben.
SDRL-nél tényleg aggaszt, hogy nem úgy reagál az olajár-emelkedésekre, ahogy a többiek. Kíváncsi vagyok a 3 $ meddig tartja. Nekem van 5 dodóért is belőle szép számmal. Persze én is hosszabb távra rendezkedtem be, 2 évig is ülök rajta. Eléggé kezd beszűkülni a mozgása, már hígítottam rajta elég sokat, a végtelenségig nem fogom bírni az alávételeket...
RIG fundasan nagyon jol nez ki....
Technikailag is jo a kep az elozo 3 honapot vizsgalva...
Amig az arfolyam 7-7,3$ ala nem megy nem kell igazan aggodnunk....
7$ alatt en elkezdem vagni a pozikat a kulonbozo szamlakon....
Egyebkent a R/R is erdekes lehet, mert nem kell hozza tul nagy fantazia siman benne lehet 3-5 eves idotavban (konzervativ megkozelites) 5-10/1-hez...
40-100$-os arfolyam
A seeking alpha-n rendszeresen van cikk ezekrol. Ha jol latom akkor a seadrillnek is az a baja mint a pacific drillingnek: kifutnak a szerzodesek es nincs uj.
RIG és (kevésbé) ATW szerintem vállalható azzal együtt, hogy Moody's osztályzata a hosszútávú adósságaikra B2 és Caa1.
Seadrill-t viszont (ha jól látom) B1 minősítése ellenére az opciós piac csődre árazza max.1-1,5 éves távlatban.
PM jelezte hogy tiszteletben tartja a britek donteset, kifejtette, hogy ausztralia ill. az ausztral gazdasag biztos alapokon fekszik es a nehany napos volatilitas es bizonytalansag a penzugyi piacokon ill. politikaban hamarosan rendezodni fog ahogy a politikusok neki allnak kidolgozni a britt kilepest...
felhivta az allampolgarok figyelmet, hogy a politikai es gazdasagi valtozasok kihivas ele allitjak ill. fogjak allitani az ausztralokat is,de a kihivasokban lehetosegeket lat....
szoval nalunk mar nyugtatjak a nepet...
(mar akik ezzel foglalkoznak...)
a tobbseg meg dolgozik es majd este a hirekbol fog ertesulni az esemenyekrol...
Value Investing