Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Igen, ez az osztalékhozam jelenleg kiemelkedő. Összességében persze a total returnre kell hajtani, amiben ez jó jel. A forszírozott részvényvisszavásárlás szintén jó dolog lenne, aminek csillogását elhomályosítja a 3.8-as p/bv érték. Másrészről mégiscsak elfogadható, mert jelenlegi részvényár < intrinsic value.
Én mindenesetre 15-ös strike-on 2018 januári lejáratra írtam ki opciót, ami 12+% évesített hozampotenciált jelent 12.3$ BEP-vel. Ez nekem elfogadhatónak tűnik azzal együtt, hogy lett volna jobb is, de nem tudtam nagyobb letétet vállalni a rendelkezésre álló BP-m miatt.
TGT link
48 éve fizet folyamatosan növekvő osztalékot: link
DGR trendje sajnos csökken, de idáig emelték folyamatosan az osztalékot.
induló osztalékhozam most 3.3%. ez kiválló alkalom ennél a papírnál. link
osztalékfedezettség FCF és EPS szerint is rendben. link
Azt ember nem tudja megmondani, hogy lesz-e 40$ és mikor, ha egyáltalán. Inkább a pillanatnyi feltételekből érdemes kiindulni. Nekem most jó helyen van.
debt= 1731M
cash/debt= 0.76
cash/equity= 0.67
ROE= 34%
ROA= 11%
Ehhez tartozik 5,3% osztalékhozam, amit már 2016-ban emeltek.
Igazabol az erdekekne, hogy ez a reszveny lesz e ujra 40 usd, es vissza tudja e szerezni piacat pl a h&m tol...persze lemehet 10 re ha rosszul alakulnak a dolgok...nem igazan latom at a ruhazati ipar hgy mukodik..gps nek mekkora adossag allomanya van?
Ha kizárólag az osztalékhozamot nézzük, az mos 4,9% körüli (ami persze a put-call paritás miatt benne van a put prémiumban).
Jó, ez az osztalékhozammérték profit warningnak is köszönhető.
Szerintem ebben (GPS) egy szeptemberi lejáratú short put opció 19 strike-on 1.9$-ért jó lesz. Ez 4 hónap alatt 10% potenciális hozam. BEP 17.1-nél van. Lejárati árfolyam függvényében OTM esetén akár újra ki lehet írni ugyanazt a strike-ot. ITM esetén pedig lehet hagyni, hogy lehívják. Utána függően az osztalékalakulástól és az opciós prémiumtól covered call lehet a következő lépés.
sziasztok!
az érdekelne h mikor egy céget feltérképeztek, akkor milyen mutatókat néztek leginkább és ezeknek az értékét ti számoljátok ki, vagy vmelyik oldalon nézitek meg ezeket? egyáltalán mely oldalakon lehet megbízható adatokat találni?
néhány cégre rákerestem, de mindenhol más adatok vannak.
konkrétan ezek érdekelnének: cpl, cig, elp.
van-e esetleg más brazil cég amit korábban vizsgáltatok és láttok benne fantáziát?
előre is köszi!
Leicester City játékosok értéke ősz óta rendesen felment. Ősszel 20,95 M font most 155 M Ft font. Riyad Mahrez ebből 0,35 M Ft-ról 35 M Ft. Szóval léteznek tündér mesék. Ez egy ilyen.
A modszer komplika.
Lenyege: a figyelt 1700 cegbol a 100 leg-erosebben levert arszintut megkeresem. Azok kozul, kivalasztom a 20 fundasan legerosebbet. Azokbol kiveszem a 10 penzugyileg legbiztonsagosabbat.
Eheti listam:
ENDO Intl drug
Petrobras
Envision Healthcare
Alliance resource
Whiting Petrol
Neustar
Steinmart retail
Methanex
Freeport Mcmoran
Morgan Stanley
Value Investing