Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
24.74-28.38 két héten belül. Mindig minden részvény esetében ráadok ilyen gyors emelkedésre az elmúlt időszakban már. Ráadásul múlt hét közepén mikor eldöntöttem a portfólió csökkentést (85% rv kitettség volt a cél a húsvéti hosszú hétvége előtt), sem a MOL osztalék sem pedig a Richter 40 mrd srv nem volt még publikus.
Én most kicsit örülök, ugyanis a MOL közzétette az osztalékjavaslatát, 150 Ft normál és 200 Ft extra osztalékot fognak várhatóan fizetni, ha a Kgy jóváhagyja. Ez igen szép hozam. :)
88% éppen nálam. Allianz, AXA, Pepsi már nincs meg. Nyomda a múltkori felrántáskor csökkentve. Matáv 401-en csökkentve múlt héten. Ha csoda történne és innen 5-7% százalékot menne a Richter/Mol páros, akkor akár 80% köré is lemegyek. Ma néztem a három EU kiszemeltet, Vonovia és ÖMV elugrott előlem, DTel meg csúcson... Valami EU-s osztalékkirály ötleted jelen árfolyamokon van? Az se baj, ha nyúl, csak röfögjön!
Én múlt héten kidobtam éppen 100$ fölött AliBabát arra a hírre, hogy várhatóan fel fogják darabolni, nem igazán esett jól a tartása és végre alkalam adódott hogy minimális pluszban el tudjam adni. Egyébként túl nagy az örömködés most a tengeren túlon, jobban örülnék ha kicsit szomorkásabb lenne a hangulat, az mindig jobb vételi lehetőség. :)
A nemrég vett Rafi-SocGen-CreditAgricole hármast hosszabb távra tervezem ... oszt majd kiderül, persze. Van még pl Intel meg Verizon hosszabb ideje. Meg PAAS és Kinross. Csupa jó vásár :-)
Philipset nem követem. A múltkor olvastam, hogy elbocsátanak a szórakoztató elektronikai részről párezer embert és az eü. részre koncentrálnak inkább. Most ránéztem az elemzői várakozásokra, ha azok az adatok (forgalom profit stb.) nagyjából bejönnek, akkor jó lehet, csak ott van az a "HA". Lehet, hogy furcsa lesz a value investing fórumon, de hosszabb távra most nem venném, mert közel van az EMA200-hoz, megvárnám amíg távolabb kerül tőle lefelé.
DB-n én is gondolkodtam, de aztán Vonovia lett belőle. A DB a megérzésem szerint lejön 7.5 körülre dupla alját csinálni. Egyébként ha value Investing, akkor érdemes egy pillantást vetni a Stellantisra. Semmi adósság, ÉV/EBITDA 1 alatt, P/E 3, profit marzs 11% körül, kínai kitettség minimális, profi CEO (Tavares).
Már több, mint egy hónapja csak eurozónás részvényeim vannak. Így nem kell az adóegyezmény kérdésével foglalkoznom, az adminisztrációt és az adókat a minimum szinten tartom.
Value Investing