Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Ez amiről lentebb írtunk, a CBOE egyedi részvények opciós piacának put/call rátája, de létezik az indexekre és egy totál put/call ratio is. https://www.screencast.com/t/poagJctCIz
Sziasztok! Ez azt jelenti, hogy kb. 14%-kal több put opciót írtak ki, mint call-t? Mi az alaptermék (underlying), tehát mire írták ki ezeket az opciókat? (Gondolom, valamelyik indexre, de melyikre?) Előre is köszönöm az infókat.
Igen, nézem. Extrém tartományban van. 5 napos átlagot szoktam nézni, talán kisebb a zaj így, de a 2008-as állapothoz még van tér. https://schrts.co/jDWfsNJT
Az árfolyam azt mutatja, hogy a befektetők már nem olyan biztosak ebben a profitabilitási konstrukcióban. Mármint az általam nevesített cégkomponensek esetében.
Megeshet, hogy nem értem, mi a value. Egy Oracle, MSFT vagy AAPL összevetésében a Meta számomra továbbra is csak egy speki cég. De majd a jövő eldönti a kérdést.
Nem tudom, hogy csak trollkodni szeretnél-e, de ha nem, akkor nem érted, mi a value. A meta nyereséges vállalat, és valószínű az is marad. Ha a mostani nyereségszintet meg tudja tartani, a mostani árazás elég jónak mondható a vásárláshoz.
"A Meta éppen befuccsol a nagy büdös semmivel." Szeretem az ilyen írásokat! :) Ezt írták a MSFT-ról 50usd alatt és pl az APPL-ről 100usd alatt (mai áron 25usd alatt), de sok hasonlót lehet itt olvasni. Érdemes ilyenkor utána nézni a cégnek, amikor temetik. ;) A Meta nem kér semmit a felhasználóktól és szerintem soha nem is fog és ha egy szolgáltatást ingyen kapunk, akkor nagy valószínűséggel mi vagyunk az áru. 3.6 milliárd aktív felhasználó, 2.9 milliárd aki napi szinten használ valamilyen Meta alkalmazást. Ezt árulja. A Meta bevételeinek 98%-át hírdetésekből, reklámból szerzi. Ráadásul az algoritmusuk rendkívűl hatékonyan találja meg a célközönséget a reklámokkal. Azért ezzzel a nagy büdös semmivel nehéz versenyezni. :D
A Meta nem value cég, hanem speki. Semmi olyat nem tud, amit mások ne tudhatnának jobban és hatékonyabban. A Facebook mint platform ma már őskövületnek számít. A Meta éppen befuccsol a nagy büdös semmivel. A WhatsAppért nem lehet nagy pénzt kérni a felhasználóktól mert azonnal átmennek máshova. Az Instagram talán ér valamennyit, de az sem value, hanem csak social mood alapon. Czukinak el kell vinnie a balhét a tőzsdén.
Az jóval a 2012-es bevezetési ár alatt lenne és azóta rengeteg pénzt termelt és termel jelenleg is. Azért annyira nem rossz cég, hogy odáig lemenjen, én erre sok esélyt nem látok.
A 90$ meta, a 87$ alphatbet, a 220$ microsoft, a 92$-os amazon, a 145$ apple, valamint a 215$ tesla kellemes látványt nyújt, legalábbis most, 2022.11.02-én. Vajon hogyan tovább? Hamarosan kiderül! Merje valaki mondani, hogy a tőzsde unalmas!
Egyik céggel sincs bajom, mind a 3-at szeretem. Azért dobtam ki őket, mert rajtuk keletkezett értelmezhető nyereség az utóbbi időben, és valószínűnek tartom, hogy fogunk még bőven esni, így vissza fogom tudni venni őket olcsóbban. Másrészt a mostani emelkedést kihasználtam részvényarány csökkentésre is, hogy több befektethető pénz legyen.
Value Investing