Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Többet is ki lehet belőle hozni, mint 10%. Viszont, ha az indexek lefelé mennek, ezt is húzzák majd lefelé, tehát érdemes készenállni további vételekre is.
US bank részvényeket vesz mostanában valaki? Melyiket érdemes most venni? Bond market-et szokta valaki figyelni? A minap olvastam ajánlást belépőre AGG és LQD- ETF-re, de mi nem tudjuk megvenni. Esetleg tudtok alternatívát? Köszi szépen.
Törölt felhasználó2022. 02. 14. 16:35
Chartnézegetős tippjáték: az alábbiak közül vajon melyik nagy US tech-részvény fog hetes charton (W1) legelőször alázárni a saját, 2020. márciusi legmélyebb napi zárójának?
Ezek közül jelenleg a NFLX tűnik befutónak, de sztem a hajrában ez még változni fog. Annak, hogy egyikük sem zár alá a következő 5 évben, részemről 20% valószínűséget adok... annak, hogy mindegyikük alázár, 15%-ot... annak, hogy legalább kettő alázár, 65%-ot... annak, hogy legalább három alázár, 50%-ot.
Az én favoritom a győzelemre az FB... (igaz, csupán célfotós orrhosszal)... :)
Elnézést, a Texas Instruments (TXN) nevű társaságot nézi,gyűjti valaki közületek? Elméletileg tavaly szeptember óta akciós lett 20 %-al. Van közületek aki ismeri pénzügyileg érték alapon a céget? Én amit látok a Yahoon, hogy a P/E ráta 20 alatt van és eléggé jövedelmező. Szóval érdekelne a véleményetek. Köszönöm...
Köszi a válaszod. A fundáját nem igazán bogarásztam, csak a TA-ra vetettem egy pillantást. Hetesen elképesztően túladott, 203-210 között vennék szívesen. Ahogy nézem adósság nulla, PE 16 körüli. KOrrekt.
Itt elég sokan vettünk. Ha a jövedelemtermelő képessége nem sérül (valószínű nem fog nagyon), elegendő esés után vennék még, 180 körül, aztán 140 körül. Nincs tippem az aljára, de a jelenlegi kilátások mellett szerintem elég kicsi az esélye, hogy például 150$ alá kerüljön, és nem igazán várom 180$ alá sem.
Value Investing