Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Hát igen. Néha futunk a szekér után. Elég nehéz mostanában jó árban lévő blue chip eket találni. MO lehet ilyen szerintem ami szintén komoly átalakuláson megy keresztül.
Köszönöm az óvatos derűlátásodat, és azt is, hogy mindebben inkább a lehetőséget látod! Kicsit elszoktam a komoly mínuszoktól, talán egy évtizede minden csak felfelé megy. Talán valamivel 30 feletti a bekerülésem. Megszoktam és régóta kapom a viszonylag nagyvonalú osztalékot is. Ezért kicsit bosszant ez a naponta süllyedő árfolyam, a nem realizált veszteség persze nem vészes, de az osztalék felezés, és a bizonytalan kimenetelű spin off nem hiszem hogy jó hír... IBM nél ugyanezt a lassú süllyedést látom.
PFE volt nekem is, de sajnos túl korán váltam meg tőle, hiba volt. Sok egészségüggyel kapcsolatos céget szeretnék még venni, csak eléggé elszálltak az áraik mostanság. Az egyik nagy kedvencem, amibe jó lenne beszálni, az az Intuitive Surgical(ISRG), csak sajnos az ára folyamatosan emelkedik, nem tud egy jót esni hogy végre vegyek belőle. :) Regeneron is nagyon jót jelentett, a jelentés után majdnem vettem is belőle, csak lemaradtam. A Tevát inkább játékra használom kis összeggel, hogy legyen egy kis plusz izgalom is a sok hosszú távon tartott részvény mellett. T-vel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Volt egy csomagom 33,5$-ról, azt sikerült eladnom 35$-ért régebben, viszont egy másik csomaggal(28,5$-ról) beragadtam. Persze annyira nem bánom, mert bár zavaró a napi árfolyam alakulása, de szerintem jövőre a feldarabolás/egyesülés után meg fog indulni (ebben bízom). Addig meg szépen gyűlik az oszti. Ahogy Tibi, én is bővitenék belőle 20-22 között.
Célszerű a mögöttes értékre fókuszálni, ami szerintem - és többen is vagyunk ezzel - 35-40$ körüli. Így a jelenlegi árfolyam abszolút nem zavar. Sőt, bővítés lehetőségét látom benne, ha lemenne 20-22$-ig.
Hmmmm, én még várok vele, hátha visszakapom 9$ alatt, bár amilyen gyorsan felment, olyan gyorsan le is jött most az utóbbi 2 napban, szóval lehet te fogsz jobban járni és újra megcélozza a 10-et, mindenesetre jó kis kereskedhető részvény. :)
Azért arra érdemes felhívni a figyelmet, hogy hosszabb távon sokkal több is lehet ebben a részvényben, amennyiben jelentősen tudják csökkenteni az adósságállományukat. Szóval nem biztos, hogy az eladás a legjobb megoldás volt, az idő majd eldönti. Egyébként visszaálltam vételre 9$ alatt. :)
grat:) én 2/3-át akartam eladni, 1/3 ment el, most benn állok a többivel eladáson. korábban 10,2-10,3 között többször lefordult, itt van több ellenállás (pl. 200 napos és 50 hetes mozgó, havi bolli közép), ha ezeken átmegy stabilan akkor visszaveszem (vagy ha esik megint, akkor is veszek, egy nagy rést hagyott tegnap).
Tegnap végül kidobtam kereken 10$-ért. 3 nap alatt 16%-os hozamot sikerült zsebre tenni, nem gondoltam, hogy ilyen rövid időn belül meg lesz a 10, de nem bánom. :)
Value Investing