Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
cree1 2012. 03. 06. 08:26
Előzmény: #54837  fxboy
:):):)
köszönöm fiúcska az újabb szakkommentárt :):):)
cree1 2012. 03. 06. 08:25
Előzmény: #54836  Törölt felhasználó
OK, értem, és elfogadom, hogy akár szoci, akár szadesz, akár fidesz, egyformának tartod őket. Azt is elfogadom, hogy a tolvajlással kapcsolatos vélemény alapja gondolkodásodban a megoldatlan pártfinanszírozás.
Ha fordíthatom úgy szavaidat, hogy ez egy olyan probléma, hogy függetlenül rendszerben lévő az egyes emberek (döntő többség) makulátlan tisztességétől maga a rendszer mégiscsak előállítja a pártok számára a hiányzó összegeket.
Szóval ha fordíthatom így, akkor ezt a megfogalmazást nem érzem sem sértőnek, sem vagdalkozásnak.

Amit a Rábával kapcsolatosan az utolsó levélben megfogalmaztál, azt is teljesen korrektnek tartom. Azzal ugyan nem értek egyet, hogy egy tulajdonosnak miért kellene kinyilatkozni, hogy nem fog lopni, és nem teszi tönkre a céget, de azt hiszem ettől eltekintve ez egy teljesen jogos elvárás. És azt gondolom, hogy a tettek fogják igazolni, hog y ennek az elvárásnak megfeleltek-e, vagy sem.
Remélem ezen a ponton ezt a vitát lezárhatjuk.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 03. 06. 08:16
Előzmény: #54823  sly36
Jó reggelt !
sly párnapja volt +20 % !
Mit szeretnél?!
Vannak részvények, amik évente mennek ennyit!
Szerintem 1-2-3 hónap és lépésről lépésre okafogyott lesz a Rábások pereskedése!
fxboy
fxboy 2012. 03. 05. 21:30
Előzmény: #54836  Törölt felhasználó
Hiába mondod neki, nem fogja föl. Csak lámpákhoz ért. Lehet, hogy csak petróleumlámpához. :)
Törölt felhasználó 2012. 03. 05. 20:47
Előzmény: #54834  cree1
"Bocs, 1702, nem tudom, mit minősítesz primitív ösztönöknek az általam írtakban, vagy mi a fröcsögés, vagdalkozás? Sértegetés? "

A saját kategóriáim szerint lehet, hogy csak rosszul hallottam a le nem írt hangsúlyt. De amikor te kikéred azt, hogy ne minősítsem _általában_ a politikusokat egy kupac ..nak (holott hallgatólag elismered, hogy illegális forrásokból is finanszírozzák a pártok működését/kampányait), majd a potenciális bűnök felvetésére azt írod a _konkrét személyemre_ utalva, hogy mindenki magából indul ki, az minden irányból sértés. Esetleg, ha nagyon megengedő vagyok, akkor kettős mérce. Miután a kettős mércét a fidesz tagadni szokta, én a sértésre tippeltem. A vagdalkozás meg a "kényszerpihenőt" két milliméterrel és óriási hátszéllel elkerülő úriemberek iderángatása, miután már többször egyértelműen leírtam, hogy semmilyen formában nincs szoci kötődésem, és szimpátiám sem. Kb ugyanannyi szoci politikust tartok hitelesnek, mint fideszest. Mindkét lista megszámolható egy-egy kezemen.

Abban nem nyitnék versenyt, hogy ki nőtt fel hátrányosabb körülmények között, csak jelezném, hogy láthatóan az iróniát nem ismered műfajként.
Az viszont, hogy potenciális tolvaj minden állami vezető, az sajnos mindaddig axióma lesz a neveltetésem hiányosságaitól, és az aktuális kormánypárt színétől/nevétől függetlenül, amíg a pártfinanszírozást meg nem oldják, és nem lesz btk-s vonzata az elmúlt 20 évben kollektíven begyakorolt okosságoknak. (Sőt, amíg az exügynökök és megzsaroltjaik ki nem lesznek takarítva a pártokból. Ki is szavazta le nemrégen? Vagy hogy kicsit visszább nézzünk, hogy nem lett ügy a grippen sztori itthon?) És bizony statisztikai okokból kényszerű következtetés, hogy minél nagyobb pénzhegyen üldögél egy állami vezető (cég), annál nagyobb eséllyel próbálják közreműködésre bírni a klientúra kitömésére. (Aki korpa közé keveredik..)
Ha állítok valamit, akkor én ezt állítottam.

Azt viszont ismételten visszautasítom, hogy belemagyarázod (már nem is számolom hanyadszor), hogy ebből szerintem az is következik, hogy _biztosan_ lopás lesz a Rába ügylet is. Ha ezt gondolnám, akkor nem tartottam volna meg a részvényeim. Márpedig én megtartottam. A kockázatát sajnos nem lehet józan belátás alapján kizárni a fentiek miatt. Gondolom az ország és a szabályozási kockázat fogalmakat nem kell túlmagyaráznom..
Ha ehhez melléteszem a privát véleményem az ajánlat jogszerűségéről és nem túl bonyolult megsemmisíthetőségéről, továbbá azt, hogy egy jogkövető és jó gazda felfogású MNV-t viszont szivesen vennék tulajdonostársként, akkor szerintem napnál világosabb, hogy mit várok el az MNV-től, és nem rágalmazás, ha le merem írni. Fontosnak tartom, hogy az MNV deklarálja, hogy milyen elvek szerint akar a céggel bánni, és ez olyan legyen, ami a céget értékesebbé teszi tőkepiaci tekintetben. Egy részvényest ez kell érdekeljen. Az is fontos, hogy na csak szépeket mondjon az MNV, hanem annak megfelelően is cselekedjen. Ha hoz projekteket, akkor azok önmagukban piacképesek és profitábilisak legyenek a cégnek és _valamennyi_ tulajdonosnak.
Ha ezekből valami lemarad, akkor marad(na) a kockázat. Amit viszont minden befektetőnek kutya kötelessége minimalizálni, ha módjában áll. Én úgyérzem módomban áll.
cree1 2012. 03. 05. 19:48
Előzmény: #54814  pancserlama.
"Nem tudom,de nem is hiszem, hogy konzultált tanácsadókkal! "

erre írtam válaszul....
cree1 2012. 03. 05. 19:45
Előzmény: #54813  Törölt felhasználó
Bocs, 1702, nem tudom, mit minősítesz primitív ösztönöknek az általam írtakban, vagy mi a fröcsögés, vagdalkozás? Sértegetés?

Az Oszkó blogot elolvastam, szerintem a maga védelmében egy teljesen korrektül felépített iromány, csak nem értek vele egyet, és nem tartalmazza a levelezést. Ezért nem is gondoltam, hogy ezért idézed ide.

A százalékos megosztással az a bajom, ha valaki köt egy rossz szerződést, és emiatt kifizet 60-at, majd valaki kényszerből átveszi a szerződést, és még mielőtt ki tudna lépni belőle rákölt 40-et, akkor a 60-40-es arány az elköltött pénzben stimmel, de a felelősség okán 90-10.

Bár lehet, hogy elit helyen nőttél fel, de lazán előre rágalmazol mindenkit aki a tranzakcióban az állam oldaláról részt vesz, csak azért, mert általában a pártok többet költenek, mint amire legálisan pénzük lenne, tehát biztos az egész Rába tranzakció ezért lett kitalálva.
Sőt, azzal érvelsz, hogy valahonnan csak van az a pénz, tehát nemcsak ezt állítod, hanem azt is hogy mindenki, aki valaha vezetető volt állami cégben, intézményben, az potenciális tolvaj. Biztos lop, ha nem is magának, de a regnáló pártnak.
Ha az elit hely innen ismerszik, akkor én biztos nem elit helyen nőttem fel...

Azt hiszem akkor tudnád igazolni a vádaskodásod potenciális valószínűségét, ha a korábbi kérésemnek megfelelően megneveznél olyan politikai ejtőernyőst, aki az elmúlt két évben állami vállalat vezetőjeként, FB, IG tagként landolt. A múltból elég sok példát tudok hozni, kettőt ideidéztem, de ha kell bővítem a listát.
Azt hiszem hogy addig csak vagdalkozol, amíg egyet sem tudsz a kb. 5-600 emberből megnevezni...

atikasz 2012. 03. 05. 19:19
Előzmény: #54827  pancserlama.
ugy tünik még ott sem:-)
cree1 2012. 03. 05. 18:29
Előzmény: #54815  fxboy
ÁÁ végre fiúcskától egy újabb szakmai kommentár.
A link nem rossz, az újjal kapcsolatosan igazolja a korábban általam leírtakat. Csak azt nem tudom, hogy a határozat szövegének ismeretének hiányában hogyan tudja megmondani egy ügyvédi iroda a tutit a visszafizetéssel kapcsolatban... :)
sly36
sly36 2012. 03. 05. 15:36
Előzmény: #54830  Törölt felhasználó
Naa, valaki csak betöltötte ezt a rést.:D
Törölt felhasználó 2012. 03. 05. 13:56
Előzmény: #54828  sly36
Akkor az én pakkom biztosan nem lesz a tiéd. :))
pancserlama.
pancserlama. 2012. 03. 05. 13:55
Előzmény: #54825  sly36
~5 % tudok hogy kinél van:))
de még akkor is van 20 %
sly36
sly36 2012. 03. 05. 13:54
Előzmény: #54826  Törölt felhasználó
Énrám ott ugyan nem öntöd.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 03. 05. 13:53
Előzmény: #54824  pancserlama.
A résig senki nem mer belenyúlni ?!
Törölt felhasználó 2012. 03. 05. 13:53
Előzmény: #54825  sly36
Nálam van bőven 652-ről.
Majd 1000 felett rádöntöm. :))
sly36
sly36 2012. 03. 05. 13:47
Előzmény: #54824  pancserlama.
Ajajj, akkor kinél van a közkéz? :-)
Várunk, hátha más is türelmetlen lesz.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 03. 05. 13:43
Előzmény: #54823  sly36
Nem tudok segíteni rajtad, kp ban ülők))
sly36
sly36 2012. 03. 05. 11:11
Előzmény: #54822  pancserlama.
De még 750-ig se csapja le senki.
Türelmetlen vagyok, itt a tavasz.:-)
pancserlama.
pancserlama. 2012. 03. 05. 11:08
Előzmény: #54821  sly36
majd 750 alatt !
sly36
sly36 2012. 03. 05. 11:06
Előzmény: #54820  -bubu-
Figyeljük egy picikét a réseket, de amúgy game over.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek