Folyamatosan vannak ilyen “erődemonstrációk”, berepülés több is volt, verbális pedig utoljára pár napja. Én majdnem biztos vagyok benne hogy meglépik, szerintem csak az időzítés a kérdés. És igen, az USA csapatok miatt sokkal rémisztőbb forgatókönyv. De azt gondolom hogy Moszkva és Peking összehangoltan kezdte el a maga javára formàlni a világpolitikát.
Ezzel a szcenárióval csak az a bökkenő, hogy Tajvanon jelentős amerikai erő állomásozik, kimondottan Tajvan védelme céljából, ráadásul a tajvani hadsereg lényegében amerikai haditechnikával van telezsúfolva. Szerintem Kína most biztosan nem fogja Tajvant lerohanni, annál több esze van - egyébként a kínai erődemostráció már február 25-én megtörtént, amikor is egy repülőszázad (ha jól emlékszem) behatolt a tajvani légtérbe, de más nem történt.
Teljesen felesleges ilyen blődségeket riogatni. Zéró a realitása. A volkswagen legnagyobb piaca amúgy is Kína. Néhány héten belül jóeséllyel Kína ugyanígy lefogja rohanni Tajvant mint most az oroszsok az ukránokat és akkor majd jönnek Kína ellen a szankciók. Tehát kizárt hogy bárki azon törje a fejét , hogy oda most gyárat költöztessen.
De persze, ha valami lenne, az nem holnap, meg legyen vége minél előbb a háborúnak, de ez sajnos nem "a háború nem érint minket" scenario. Meglátjuk mi lesz közép és hosszú távon.
Pont azért is tartoznak a márkák a konszern alá, mert a márkák (vw, skoda, audi, seat) között csomó alkatrész ugyanaz. Szerinted, ha konkrétan a vw márkának súlyos ellátási lánc problémái vannak, akkor a többieknek nincs +/-1 ugyanennyi?
az Audi elegge VW-konszern. Tudom a vilag legnagyobb motorgyara nem megy csak ugy odebb. Csak az elözöre utalva, ugy voltam vele, hogy nem kell majd lezarni az egesz vilagot egy betegseg miatt, meg a vilag 3. legnagyobb hadserege nem robbant ki kis hijan (?) uj vilaghaborut...Yuval Hararit csokoltatom :D
PANNERGY