Nekem mindegy, szerencsére nagyon jól lehetett keresni az előző két pánikoláson is. Én inkább kiváncsi vagyok, hogy most hogy már ennyire sokan várják akkor is jön-e a következő pánik öntés. Amúgy én úgy nézem ezt a bankos atombombát is sikerült azért úgy élesíteni, hogy legyen rajta pár kiskapu. Ha meg a nukleáris háborút áraznánk, akkor meg oly mindegy, mert akkor úgyis megy minden és mindenki a levesbe.
Azért ez nem kis fenyegetés, mert tudtommal az oroszoknak van olyan, taktikai atomtöltet célbajuttatására alkalmas ballisztikus rakétája, ami (i) elér(het)i az USA bármely nagyvárosát, (ii) tengeralattjáróról (is) indítható, és (iii) az USA rakétaelhárító rendszere tehetetlen (lehet) vele szemben. Nekem ez pont 3-mal több fenyegeés, mint ami elfogadható kis fenyegetés.
Mit kell ezen magyarázni? Mint hallottuk legutóbb a 2 évvel ezelőtti rendes éves kgy-n, az osztalékot a részvényesek szavazzák meg, vagy utasítják el, nem a menedzsment.
Elég nehezen lenne magyarázható. Most emelték fel az idei EBITDA-előrejelzést. Az srv szerintem mindenképpen folytatódik, és ugye egyre kisebb a free float, azaz az srv egyre nagyobb hányadátbérinti a piacon lévő mennyiségnek. Jelenleg a free float értéke kb 10,5 mrd, azaz egy 1mrd-os srv a kintlévő mennyiség 7-10%-át szívná fel, az okozott árfolyamemelkedéstől függően.
Reális lehetőség, hogy a bizonytalan külpolitikai környezet miatt visszatartsák az osztalékfizetést, mint 2 évvel ezelőtt, hivatkozva a felelős gazdálkodásra, majd vrop és srv keretében elköltsék, nehogy bennégjen a pénz a cégben. :-((
Csodálatos alkalom , hogy Erzsike fizessen egy jó vaskos osztalékot 🙂 csak bent égne a pénz a cégben, úgyse tud mit kezdeni vele, nekünk meg lenne egy utolsó nagy buli 🙂
Valószínűleg ez lesz holnap, de a tőzsde ráér majd összeszedni magát. Az elkövetkező pár napban az a kérdés, hogy 5 év múlva ezekről a hetekről izgalmas, szomorú háborús drámák készülnek vagy barlangrajzok.
Nem lesz, mert az eszeveszett pánik miatt sajnos ezt is adni fogják - meg minden mást is, ha tényleg esni fog a BUX. Úgyhogy remélem nem lesz hatása az esetleges lekapcsolásnak ránk, vagy csupán minimális.
Nagyon úgy néz ki, h lekapcsolják a swift rendszerről Oroszországot…Ricsi Oti a kitettség miatt brutál esni fog hétfőn, és mint bluchippek húzzák majd az egész BÉT-et..Gáz ár egekben lesz, a kamikaze rezsicsökkentést április után mindenképpen át kell gondolni majd…Gondolom sokan várjuk, h az ismert okok miatt, akár egy menekülő részvény is lehetne a Panny.
Azért az túlzás. A Február eleji 18.000-ről még így is 20% minuszban vannak. Kb a tegnapi pánik esés visszakorrekciója zajlik. azt én is aláírom hogy kicsit túlzás ez a visszaemelkedés, de lehet azt árazza a piac hogy ez egy pár napos háború lesz csak. azt nem tudom miből gondolják hogy utána minden úgy megy majd tovább mint eddig.
PANNERGY