Azt hiszem veszek még. Nem esik, ez jó. Felfelé van lehetősége, ez jó. Most cashben vagyok, amivel tudtam, a többi persze bukóban, itt túlreprezentáltam magam, ezért kényelmetlen nekem, de még mindig itt látok legkisebb kockázat - várható nyereség alapon belépési pontot.
A távhőszektorban is várhatók fejlemények? Nehéz lenne nem kihasználni a régióban azt az előnyt, hogy geotermikus nagyhatalom vagyunk. Magyarországnak egyedülálló geológiai adottságai vannak, ami versenyképes alternatívát biztosíthat más, fosszilis energiaforrásokkal szemben. Ezt az energiát már most is sok helyen hasznosítják, és szerintünk elengedhetetlen fontosságú a kormány által vállalt 2050-es klímasemlegességi célok eléréséhez. Ezért az ITM a nyáron pályázati felhívást tett közzé a geotermikus energia hasznosítását célzó tevékenységek támogatására, s további pályázatok megjelenésére is számítani lehet a jövőben. https://figyelo.hu/hirek/steiner-attila-jol-haladunk-a-klimasemlegesseg-fele-155099/
7,5 milliárd pluszköltség a távhő gázos felére, csak egy fűtési szezonra, csak Győrben. Ez bő 15 milliárd lenne, ha teljesen gázzal menne a városi távhő. Csak Győrben. Ez a 7,5 milliárd a korábbi ár és a mostani különbözete. A következő fűtési szezonban, hacsak a gázár nem omlik össze, akkor brutálisan drágábban fognak az önkormányzatok távhőre leszerződni a gázosokkal. Egy Győr méretű város esetén, ha csak gázzal megy a távfűtés, akkor 15 milliárdos pluszköltség a korábbi dotáción túl. Ez az országra nézve sok százmilliárd, csak a távfűtés esetére.
Rezsicsökkentés azon esete, amikor 150-nel mész a betonfal felé és még a gázra taposol, mindkét lábbal.
Ideje lenne elmondja Magas Homlok és Csüngőhas, hogy milyen áron kötötték azt a gázszállítási szerződést az oroszokkal.
Nah, most lenne érdemes otp-t venni. Holnap már visszapattan 4 százalékot. Hamar kiszámolják majd a hozzáértők, hogy nem is nagy gond ez a kamat stop az otp-nek.
Jó tudni! Köszi! (Ha jó lesz, egy-két nappal a jelentés előtt felmegy majd 100 Ft-tal. Aztán a közzététel napján már morzsolódni kezd és nem kell két hét sem, hogy ugyanott legyen, mint a jelentés előtt. Én ezt tippelem.)
PANNERGY