Emlékeim szerint mikor forgalomfüggő volt akkor 40k forgalom kellett 8k vételhez, 20%. Most ez 35k forgalmat jelent. Ebből rosszul nehezen lehet kijönni, kivéve, ha így se lesz forgalom. Mondjuk még azt se tudjuk forgalomfüggő-e. Ha esetleg meg Otto (is) elad, akkor az az érdekes szitu lesz, hogy nem egy packban veszi meg valaki más, hanem úgy csökken a közkézhányad, hogy kisbüfiknél arányaiban több lesz, magyarán nő. Én emiatt sem aggódom. Meg persze elé lehet állni a könyvben.
A tavalyi év kicsit becsapos, mert rögtön elkezdték 1k-val és csak az uccsó két hónapra ugrottak 8000 darabra. Megelőző évben viszont a SRV bejelentés hírére 630-ról kb 810-ig ment, pedig akkor csak 4 hónap volt hátra, most viszont kilenc hónapnyi vásárlás néz ki!
Egyrészt, másrészt azért kapitális marhaság, mert el se nagyon tudom képzelni azt a konspirációt, amivel meg lehetne oldani hogy mindig pont egy otto 7000 db-ot vegyenek meg és ne álljon elé egy másik eladó. Arra meg mindig figyeltek hogy ne az árjegyzőtől vásároljanak.
sajnos az rkgy-n bebizonyosodott, hogy amit mi kisbüfik támogatunk az édes kevés nem gondolom, hogy ez a jövőben változik majd, az 1000 Ft-os árfolyam meg még nagyon távolinak tűnik számomra - előbb érjünk el 750-ig, utána úgy sem lehet továbbá srv
Én minimum 1000 Ft-os árfolyamig azt támogatom, hogy a kiosztásra szánt teljes összeg srv-re kerüljön elköltésre. 1000 Ft felett pedig a teljes összeg osztalékra.
Korábban is ez volt a szöveg. 2019-ben a napi 8e-et célozták meg, és azt akkor is megvették, ha aznap 9e db volt a forgalom. 1-2 nap maradtak el ettől.
2018-ban is napi 8e-et célozták, akkor volt, hogy nem is vették. Az alacsony forgalmú napokon.
Közben visszaolvasva a topik termését, látom mások - a régebbi és sokat tapasztalt tulajok, gondolom - hasonló gondolatokra jutottak, mint alább írtam (tőlük függetlenül).
Nem akarok negatívnak tűnni az srv részleteinek közzététele ügyében, mert örülök a hírnek. . De figyeljétek a szövegezést is (idemásolom): "...2020. augusztus 10-i tőzsdei kereskedési nappal kezdődően, kereskedési naponként visszavonásig vagy a közgyűlési felhatalmazás határnapjáig 7.000 db PannErgy Nyrt. törzsrészvény vásárlását célozza meg a Budapesti Értéktőzsdén a Concorde Értékpapír Zrt. mint befektetési szolgáltató igénybevételével...". . Nem azt írják, hogy napi 7000 db rv-t vesznek, hanem azt, hogy napi 7000 db vásárlását CÉLOZZÁK meg. Szerintem a kettő nem ugyanaz! Én nagyon remélem, hogy a vásárlás megcélzását követően eldördül a lövés is, és a Pannergy kosarába pottyan az a 7000 db rv naponta. . Ügyeltek rá, hogy ne vállaljanak egyértelmű kötelezettséget az srv folyamatosságát illetően. Arról már nem is szeretnék itt említést tenni, hogy a brókercég közvetítésével akár egy kiválasztott eladónak a pakkját is át tudják egyszerűen venni 7000 db-jával a piacon, ráadásul valószínűleg egy ideig emelkedő áron. . Majd meglátjuk, mi fog itt történni.
PANNERGY