Viszont, ha az srv túl nagy lesz és az árfolyam továbbra is alacsony, akkor attól tarthat a vezetés, hogy valaki felvásárolja a céget az orruk elől. Tehát, hacsak nem éppen a vezetés szeretne egyre nagyobb szeletet a tortából, szerintem az osztalék elkerülhetetlen már most.
Szívesen látnék egy cikket, amiben kifejtik, hogy miért nem terjeszkednek új városokban. Csongrád, Békés, Zala is elég jó adottságokkal rendelkezik. Esetleg környező országok nagyobb városai, ahol szintén jók a feltételek ...
Szerintem, ha nem lesz új beruházás, jó ok sincs arra, hogy miért ne legyen osztalék. Egyetlen ok a kivétel. Az srv. Ha a cég nem növekszik tovább, ilyen alacsony áron azért indokolt az srv, mert a cég megnyeri a fair value és az alacsony ár közötti különbözetet, amit később magasabb részvényenkénti osztalékban lehet realizálni. Szerintem ezt Tigus szebben tudná leírni.:)
Igen, ezt kellene megérteni és elfogadni, hogy ha marad ez a pénztermelő képessége, akkor csak idő kérdése a fair value beépülése az árfolyamba. Az most 1200, és évi kb. 140 Ft-tal nő.
Miért jó nekünk, kisbüfiknek az árfolyam alacsony szinteken? Nem írok újat, de lényegeset igyekszem.
Azért jó az alacsony árfolyam, mert gyűjthetjük a darabszámot a havi megtakarításainkból. Lehet olcsó srv is, ami egyre nagyobb szelet tortát jelenthet nekünk is, akik nem adjuk el. Mi kitartó kisbüfik nem is szeretnénk eladni, hanem a majdani jó osztalékra várunk, ezért nekünk nem is baj, ha alacsony az árszint.
Igen, történhet az, hogy felmegy akár 660-ig. De nem a kgy miatt lesz. Ott szvsz le fogják szavazni az osztalékjavaslatot. Azért mehet fel, mert ez a papír stabilabb a többihez képest és bőven van benne növekedési potenciál.
PANNERGY