Milyen higgadtak tudtok Ti maradni, hihetetlen. A (szó szerint) verejtékes munkával összekuporgatott kis vagyonom/vagyonunk megy most a levesbe... Szerintem itt tök irreleváns már a vezetőség, meg az MVM, meg a kgy., a gyorsjelentés, a célár, az enyhe tél - hagyjuk már...
Szerintem semmi összefüggés. Ha az MVM lépni akar akkor teljesen hidegen hagyja a részvényárfolyam. Az MVM-nél nem tétel egy pannergy felvásárlás. Játékpénz.
köszi a tippet, akkor ott meg veszek hozza. A te szavadra amugyis adok, miota felhivtad az otp elemzöt es neked megmondta a tutit. Kar, hogy azota se arultad el mi relevansat mondott gipsz jakab betelefonalonak.
Korábban már írtam, hogy szerintem az MVM akkor vásárolna újabb pakkot ha jönne egy tőzsdei összeomlás. Szerintem 600Ft alatt már venné a részvényeket.
Nem az átvételi áraknál érdekes az olajár, hanem a további projekteknél, bővülésnél. Minél magasabb az olajár annál inkább motiváltak áttérni a geotermikus forrásra. Alacsony olajárnál egyre inkább eltűnik a geotermikus energia előnye. Tehát sajnos sosem jó hír a csökkenő olajár, még ha nyilván az aktuális árfolyamot nem nagyon érinti, ahogy a magas olajár sem.
Nem az átvételi áraknál érdekes az olajár, hanem a további projekteknél, bővülésnél. Minél magasabb az olajár annál inkább motiváltak áttérni a geotermikus forrásra. Alacsony olajárnál egyre inkább eltűnik a geotermikus energia előnye. Tehát sajnos sosem jó hír a csökkenő olajár, még ha nyilván az aktuális árfolyamot nem nagyon érinti, ahogy a magas olajár sem.
Az oroszoktol hosszú távú szerződések alapján kapjuk a gázt. Kb semmit nem számít rövid távon h az olaj 100 dodo vagy 10. Sőt az USA NG ára sem számít. Oroszok elég monopol helyzetben vannak itt eurazsiaban föld gaz terén. Persze ha így marad 5-10 évig az olaj ára az már számíthat. De nem fog... :)
Ez a fűtési szezon már szerencsére szinte letudva, van amúgy valamilyen "zöld iniciativa" esetünkben Győrrel és Miskolccal? Hogy a mi energiánkat mert zöld muszáj átvenni? Vagy csökkentheti a város önkényesen a mixben ha épp máshogy olcsóbb előállítani? +tisztában vagyok vele, hogy szeptemberig akármi lehet (ha így maradna akkor valami arab orosz háború), hogy jó eséllyel javul a helyzet, de ha mondjuk így maradna az olajár (ami valószínűleg lerántaná a gázt is) akkor ilyen miatt simán csökkenhetne az átvételi ár? Köszi
PANNERGY