Szerintem szimplán eltaktikázták. Azt hitték ha kicsit csúsznak vele, akkor sokan megijednek és eldobálják és januártól olcsón vehetik 500 alatt. December elején ez kezdett be is jönni. Csak aztán közbecsúszott az otp elemzés és elszaladt alóluk az árfolyam. A többi már történelem...
Megérte volna, de már a program elfogadásakor előre jelezte Bokor, hogy szabad pénz erre november-december körül lesz. Mire lett rá lóvé, addigra 600 felett az árfolyam.
25 Ft-os osztalék az 460 mFt ( 18,5 m db részvénnyel kalkuláltam a VROP miatt). Kb 1,5 MRD Ft-on fognak ülni április közepén. Valamit kell mondaniuk azon túl, hogy jó gazdák. Az OTP-s elemzés is katalizálhatja azt, hogy előálljanak valamivel. Azért is írtam a példának a GS-t mert ott van egy világos stratégia a megtermelt cash felosztására. Itt is ez kellene plusz az hogy mi a tervük a saját részvényekkel. Amíg ezek a dolgok nem világosak addig ezek kockázatok.
gabb, az OTP elemzés neked adott igazat. Elő kellene állni azzal a tervvel a cégnek. Talán ezért kapok mínuszt, de nem az osztalék számít, hanem a terv. Én a saját Kft-ből ilyen számoknál 25 +/- 10 Ft osztalékot osztanék, ezért nem várok többet, de egy szép jövőképet azért melléraknék a tulajdonostársaimnak.
PANNERGY