Ok.az általad írtakban is van igazság,amit egyébként az elemzők is megírtak legalább fél éve,hogy kisebb mértékű visszaesés jöhet./pl.a költségvetésnél is figyelembe veszik/
Lehet,hogy már figyelembe vették az orosz-ukrán helyzetet is én ebben látom a fő okot.
A jóhír a hitelhír szerintem. !
Ez meg nem jó, de u.lácc a Panny kivétel. lenne !?.
Ez a tény nyomja BUXot. Eddig sem ugráltak felénk, de mst inkább elugranak. :((( )) link
Mi a helyzet a kifradassal? Kepzelj el egy teniszezot, aki valami szezonban ket heten at jatszik mondjuk ot meccset. Az otodiket is ugyanolyan valoszinuseggel nyeri, mint az elso negyet?
Mielőtt elbeszélnénk egymás mellett, a mondanivalóm lényege a következő volt.
Arra a fogadási stratégiára reagáltam, amiben martingale szerűen duplázva a tétet a döntetlenre teszünk, méghozzá olyan módon, hogy egy csapatnál kivárunk egy olyan 3-4 meccses sorozatot, amikor nem játszottak döntetlent, annak reményében, hogy akkor valószínűleg jönni fog már egy.
Erre reagáltam, hogy
1.) Matematikailag a módszer bukásra van ítélve, előbb-utóbb teljes bukó lesz. Ezen kár vitatkozni, bizonyított tény, gondolom ezzel egyetértesz.
2.) Attól hogy egy csapat 4-5 meccs óta nem játszott döntetlent, nem fog nagyobb eséllyel játszani a következő meccsen. Minden egyes meccs külön esemény, az esélyei függetlenek az előző meccsek eredményeitől. Szerintem ez is egyértelmű, de itt egy szemléltető példa.
"A" fogadó stratégiája: a legutóbbi 5 meccset nézi. Nem játszott döntetlent a csapat. Ezért ő döntetlenre fogad, mivel arra a stratégiája szerint nagyobb az esély emiatt.
"B" fogadó stratégiája: a legutóbbi 15 meccset nézi. Pont ugyanazt a csapatot nézi mint "A" fogadó. Azt látja, hogy 10 döntetlent játszott zsinórban a csapat, aztán az utolsó 5 meccs döntetlen nélkül. A következő meccsen arra fogad, hogy nem lesz döntetlen, mivel arra az elmúlt 15 meccs alapján nagyobb az esély.
Kinek van igaza? Mindkettőnek nem lehet, pedig ugyanazt az elvet követik. Ergo egyiküknek sem, mivel minden új meccs független esemény.
Az OFF-ért bocs a többiektől, de talán megbocsátható ebben az uborkaszezonban...
Számomra elég érdekes és elgondolkodtató, hogy mielőtt bejelentették a miskolci hőátvételi árak csökkentését, mennyire kommunikatív volt a cég. Még az 1,5 mrd hitelkeretről is tettek fel tájékoztatást, pedig korábban sosem tájékoztattak ilyen eseményről, noha voltak ennél nagyobb hitelek is a miskolci projekt kapcsán.
Nekem ebből az jön le, hogy tudtak előre egyet s mást, a vevőket palira véve segítették a kiszállót (aki bárki lehetett..). A menedzsmenttől ez éppenséggel nem lenne szokatlan megoldás..
"Ebből a sok tényezős dologból nem tud más kijönni, mint hogy az egyes kimenetelek esélye nem változik az előző fordulók eredményeitől"
Flozal!
Én nagyon mélyen tisztellek, szerintem te vagy ezen a fórumon az egyik, ha nem a leghasznosabb figura de a valszámhoz láthatóan lövésed nincs, ne erőltesd. Nem tud más kijönni??? Má' hogy a viharba ne tudna más kijönni? Mire alapozod ezt az állítást?
PANNERGY