sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Köszönjük az összefoglalót! :) Kis TBSZ még ha már így feljött és maradhat..? Na én meg az egész elején vagyok...idén kéne még gyorsan nyitnom egyet... az elsőt, vagy ha nem sikerül jól kiszállnom jól és időben a már meglévő részvényeimből akkor legkésőbb jövőre. Amit nem tudok: Az ha megnyitom a TBSZ-t és rátolom a pénzt (úgy tudom ráhelyezni csak pénzt lehet) nyitáskor/ gyűjtő évben, akkor ebben az adott évben is ha kereskedek csinálok profitot az MÁR szintén adómentes ugyanúgy mint akkor, mikor már a gyűjtő év után indul az első év a TBSZ en? ---(Konkrétan: ha pl jövőre 2025 ápr 3 án nyitom meg a számlát ekkor rá is teszem az összes pénzt a TBSZ -re tehát ez lesz a gyűjtő évem s már ebben évben 2025 dec 31 ig elért hozam IS!!?? adómentes mint a 2026 jan 1 .-el lezárt és induló TBSZ első évében is illetve végig az 5 év alatt plusz gyűjtő év? -természetesen nem adok el -nem török fel semmit )?
Éberség van :). Előző kommentedre meg nem kell nagyítóval keresni manapság olyan köröket, ahol igyekezni kell majd, hogy a nyerőnél ne nagyobbra tartson igényt a végén az MNB. Schobert Norbi rövid, de tartalmas bét karrierjét zárhatta anno a mondat, hogy "én nem tudtam, hogy ilyet nem lehet".
Igen... Érdekes publicisztikai stílus a "fórumszemle". Eddig még én sem találkoztam ilyennel. Kajako élne, akkor ez a cikk szerint a panny lehetne az új bitcoin.
Törölt felhasználó2024. 10. 26. 11:16
Megjelent a "Világgazdaság"-ban egy cikk ami elég furcsa következtetést hoz kedvenc cégünkről. https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/10/fundamentumokkal-lehet-baj Nem tudom, hogy csak ki akarták tölteni a helyet az újságban vagy esetleg mélyebb indíték van cikk mögött. Mi tudjuk, hogy Panny így mozog, de ebből ekkora hírt csinálni furcsa.
Ellenállásba ütközött az árfolyam a trend felső vonalánál. Mind hetesen, mind naposon. Teljesen természetes, hogy van realizálás. Nem mindenki évekre vette a lentebbi pakkokat. Ez a kis korrekció, amiben éppen benne vagyunk szerintem a legjobb forgatókönyv, mert utána frissebben lehetne nekimenni a felső trend áttörésnek. Hogy meddig tart a korrekció persze nem tudom, de gyanítom, hogy az srv indulása fogja fordítani (a kút befejezése magában nem hinném, csak maximum akkor, ha többet hozna a konyhára mint arra bárki számított) Én továbbra is azt gondolom, hogy idei fűtési szezonban, egy erős srv-vel sikerülhet a kitörés.
ha ez megnyugtat (?) :), engem is idegesít. Régi szép időkben - jó Győr mellett forgalmasabb helyen volt - legalább volt mindig valaki aki arra járt és beszámolt legalább arról, ami vizuálisan egyértelmű volt, hogy "már áll a torony..még áll...már elbontották". Senki nem lakik Miskolc/Mályi környékén?
Tulajdonképpen végleg szeretnék kiszállni, de azért nem szeretnék egy jelentősebb ugrást kihagyni. Ezért várok türelemmel. Remélem hamarosan történik végre valami, akár EU támogatás, akár kormány döntés akár SRV.
Ha épp elakarsz adni akkor bosszantó lehet valóban, de amúgy szinte semmi jelentősége, most már nagyon közel a giga SRV indulása, akármilyen formában is vezénylik le, az árfolyamon nagyot fog lendíteni.
Kicsit bosszantó ez a lecsorgás. 1650 -ért szerettem volna pár százat eladni, de pont vidéken voltam aznap, szóval be sem adtam. Jó lenne valami hír , ami mozdítaná felfele.
PANNERGY - moderalt