sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Signal és Jatson javaslatával én is egyetértek. Bár én is kedvezményezettje vagyok a TBSZ-nek, ez így túl nagy jófejség az államtól. Persze emellett nem ártana sok mindent rendberakni, én sem azt mondom, hogy minden értékpapírszámla adózzon, és azt is síbolják el ezek után. De normális államban szerintem is minden tőkejövedelem (vagy maximum egy 10 mFt-ra lehetne TBSZ szabály) után be lehetne fizetni 15%-ot (akár még Tiborcznak a milliárdos műemlék biznisz után is lehetne társasági adót fizetnie :-)). Viszont a tranzakciós illeték nevű borzalmat azt azonnal (de minimum 1-2 éven belül) el kellene törölni.
Ez a TBSZ módosítás is valszeg arról szól, hogy még idén törjék fel az érintettek a számlát, kell az adóbevétel. Meg azok is most lépjenek, akik ingatlan miatt törnék a következő években, szarban a gazdaság, választás előtt éljük fel a jövőt.
Ingatlan Megvetted 30 éve 5M -ért, most eladnád 80M-ért, hogy vegyél egy másikat, de 75M után előbb adózz. Be is fagyna egyből a piac. Vagy az ingatlan legyen kivétel? Milyen alapon? TBSZ nélkül a magánszemélyek nagy része hanyagolná a tőzsdét.
Ez nem teljesen világos számomra, valaki világosítson fel." A szabályozásban ezért kikötésre kerül, hogy a tartós befektetésből
származó jövedelem csak abban az esetben nem lesz alapja a
szocho-fizetési kötelezettségnek, ha azután egyáltalán nem kell személyi
jövedelemadót fizetni. Minden más esetben a TBSZ számláról kivett összegekután is szociális hozzájárulási adó fizetendő"
Jelenleg 5 év után nem kell SZJA-t fizetni a nyereség után. Most akkor a fenti mondatot hogy kell érteni, ha idő előtt nem töröm fel a TBSZ számlát és kivárom az 5évet?
Ill. ez megint olyan fideszesre sikeredett, kiszámíthatóság 0.
Én tbszre bevezetnék egy plafont, egy számlára max 5-10 mFt fizethető be a gyüjtőévben. Egy pénzintézetnél egy ügyfélnek egy évben egy számla legyen nyitható max. Így már 100 milliókat nehézkes lenne tbszen tartani. Átlagember meg adömentes tud maradni.
Ha tényleg nem lesz srv, akkor azt gondolom, a keret 1,5 Mrd és a max ár az srvre elfogadott max ár lesz, ami azt hiszem1997 Ft. Más egyéb megkötés sztem nem lesz.
PANNERGY - moderalt