Topiknyitó: Hathor 2022. 09. 18. 22:33

OTP Trollmentes topik  

Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 21:41
Törölt hozzászólás
berlini 2022. 11. 20. 18:55
Törölt hozzászólás
Solar976
Solar976 2022. 11. 20. 18:54
Előzmény: #4619  pomperj
Nagyon hasonlít a Nov. 10-11. napi kereskedés a múlt heti csütörtöki és pénteki kereskedésre, mert csütörtök piros gyertya lett a pénteki zöld gyertya minimuma pedig magasabbra sikeredett, a csütörtökinél. A pénteki záró szinte megegyezik a csütörtöki maximummal. Nov. 14 réses nyitás volt felfelé erőteljes emelkedéssel. Nagy az izgalom, mert hamarosan eldől az EU-s pénzek sorsa. Ezek alapján holnap is erősödésre számítok.
mzoli 2022. 11. 20. 17:14
Törölt hozzászólás
stayer81
stayer81 2022. 11. 20. 16:40
Előzmény: #4654  maxhell
Akkor bejelentkezek pár mínuszra! Télen nagyobb előnyre lehet szert tenni a háborúban, ezt az oroszok nagyon is jól tudják! Ebből kifolyólag nem lesz fagyszünet, de már nem is ez a mérvadó az OTP szempontjából...
berlini
berlini 2022. 11. 20. 15:47
Előzmény: #4654  maxhell
Mindaz igaz, amit leirtál a tél visszafogó nehezitő hatásáról.
Egyet hagytál ki.
A háborút nem kiépitett útvonalakon való masirozással vivják.
Úttalan utakon mozog a haditechnika.
Igy az őszi és tavaszi esősebb idő a fellazitott talajjal még a legmodernebb haditechnikát is megállitja.
Különösen a nem lánctalpas logisztikát lehetettleniti el.
A fagyott talajon még a LADA-kkal is lehet közlekedni.
A hideg katonára gyakorolt hatását meg jó egyébi felszereléssel csökkenteni lehet.
maxhell 2022. 11. 20. 14:47
Háború hatása. Lényegében az orosz-ukrán leányok miatt a háború miatt beverték a papírt, úgymond előre, mivel még az utolsó jelentés sem volt ezen a téren olyan katasztrofális, ami indokolta volna ezt. Azonban, valóban, ha tényleg nagyon elhúzódna a konfliktus hosszú éves időtartamra, akkor valóban bejöhet ez a szcenárió, hogy végül az ukrán otp-t szétlövik, az oroszt meg a szankciók és orosz államosítás semmisíti meg. Tehát inkább a helyzet hosszútávú változatlansága esetén jelentene negatív hatást a cégre. Ez valós kockázat. De. Csodálkozással olvastam azokat a várakozásokat, melyek a háború téli felpörgését jelzik előre. Éppen ellenkezőleg várom, arra gondolok, hogy a kemény tél egyben "be is fagyasztja" a harci kedvet szó szerint lehűtve azt, éspedig mindkét részről. Nem értem azt, hogy a hidegben, fagyban hogyan tudják a felek biztosítani az ellátmányt, a fűtést, hidegben kell harcolni, aludni, tisztálkodni, mindent is csinálni, lenni és túlélni, a haditechnikákat is megviseli, főleg a régit. Ha most kimegy az ember és még nincs is hideg tél, pár óra elteltével inkább befelé kívánkozna, fűtött helyre, még felöltözve is. Megérzés szinten, de inkább arra számítok, hogy vagy "fagyszünet" lesz a háborúban, vagy valamelyik fél döntő győzelmet tud kicsikarni a másik felett, éspedig az időjárási körülmények megváltozása miatt. Bármelyik történik is, az szintén pozitív hatású lenne a papírra véleményem szerint, mert kilátásba helyeződne a jelenleg rendezetlen érintett leányok rendeződése, ami még mindig jobb a mostani bizonytalanságnál. A háború állását elemezve sem látok olyan nagy esélyű negatív eseményt, ami leverné az otp-t, sőt inkább ezen a téren is akár váratlan javulásra számítok, a fentiek alapján.
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 11:33
Előzmény: #4651  maxhell
"Szia. " Alapvetésem, hogy bármilyen, akár részlegesen is pozitív hír az eu pénzekkel kapcsolatban a következő ellenállási szintig lökné felfelé a papírt. " Ott a pont!! Most ezt én is így látom. Sok jelenleg a vitás pont amiben OV esetleg engedhet. "Cserébe" pedig még ha ellenőrizve és elnyújtva is de a pénzek jönni fognak!!  Az EU-nak most ebben a brutális politikai-háborús "zivatarban" nem érdeke a komplett szétzilálás. Lásd például a további gócpontok kialakulását például : a lengyelországi pénzek befagyasztva , olasz-svéd politikai elfordulás. OV belengette ha az EU nem ad hát akkor nincs más lehetőség majd Kína kisegít!! Megy a "játék" a színfalak mögött rendesen. A németek ezt a mondatot meghallva már gyomorgörcsöt kaptak azonnal. ( Lásd otthon a Zöldek Kína-ellenes politikáját.). Akkor inkább legyen az a pénz EU-s, de szigorúbban folyósítva. Ráadásul rengeteg német gyár üzemel itthon. Összhangban a tetteikkel, akkor maguk alatt vágnák a fát. Persze lehet itt most politikai hangokból otthon (Németország) kis előnyt kovácsolni , de maga az egészet tekintve tudják mi az ábra. Így én is arra számítok hogy speciális feltételeket használva időben késleltetve de jönni fog a pénz. Ez pedig 11K felé repíti azonnal az árfolyamot. Forint pedig ha nem is huzamosabb ideig 400 alá merül. Sok nyerőt mindenkinek. További kellemes hétvégét
Puma12 2022. 11. 20. 10:50
Előzmény: #4651  maxhell
Igen, abszolút igazad van. Számomra inkább az a kérdés, hogy ezt a pozitív scenáriót mennyire árazta már be a piac. Kis bumm lesz vagy nagy bumm lesz....
maxhell 2022. 11. 20. 09:40
Hír alapon. Alapvetésem, hogy bármilyen, akár részlegesen is pozitív hír az eu pénzekkel kapcsolatban a következő ellenállási szintig lökné felfelé a papírt. Tehát nincs szükség teljes jóváhagyásra, akár részlegesen jön pénz, akár időben elnyújtva, vagy feltételesen, de valamilyen tervszerű fix megállapodás alapján, a hatás ugyanez lesz. Egyedül az az eset nincs szerintem benne, hogy ha teljesen elvesztenénk a mostani eu pénzeket, akkor lefelé fordulás következne, de ennek adnék sokkal kisebb esélyt. 
Az eu egyrészt kompromisszumokra törekszik, tehát valamilyen megállapodásnak kellene történnie. Az ukrán pénz kérdésének blokkolása, az általános minimum társasági adó kérdés blokkolása nagyon erős tárgyalási alapot biztosít. Másrészt az is látszik, hogy valamilyen szinten, - most az ilyen szempontból nem érdekes, hogy ezek mennyire lesznek hatásosak és komolyan vehetők..., -  rezsimünk intézkedéseket, jogszabályokat hoz az eu által kritizált témákban. Tehát a lényeg az ebből, hogy magyar oldalról is megnyilvánul valamilyen kompromisszumkészség. Sokkal nagyobb esélyét látom jelen állás alapján, hogy valamilyen megegyezés lesz, mintsem, hogy semmi ne legyen, ami az otp-nek, már régen jó lenne. 
parkinson 2022. 11. 20. 08:24
Előzmény: #4638  kovko
Irigyellek hogy ott lehetsz Didier Reynders mellett az EU Bizottságban és első kézből informálódhatsz, persze így könnyű..... 
Dimmego 2022. 11. 19. 20:48
Előzmény: #4640  gyula1971
Nem úgy volt, hogy napirenden sem lesz a kérdés? 🤔 
pomperj
pomperj 2022. 11. 19. 20:24
Ez teves kiindulopont.
"Nekem ezen az EU-s „folyamaton” egyre jobban az látszik, hogy ha az USA úgy akarja, akkor ezeknek a zsebében lévő EU-s figuráknak rögtön megtetszik a magyar jogállamiság."
.
Ne epits arra, hogy az amerikaiak es europaiak ugyanugy viselkedik, mint a magyarok most.
Mert ugye, a magyarok probalnak epp konyeget forditani a penzert, hatha elhiszik nekik.
.
Az sem all meg, hogy az utolso 2  IMF hitelezeskori (1996 es 2008)  Mo ugyanolyan volt, mint a mai.
Akkor eszukben sem volt a jogallam leepitese, es mindenkivel konfliktuskereses,  mint most.
Igy a nyugatiak valasza sem lesz ugyanaz. Erre sem lehet epiteni a gondolatmenetet.
Törölt felhasználó 2022. 11. 19. 18:47
Előzmény: #4646  kovko
Maradjuk a tényeknél:
Nem igaz hogy az IMF hitel feltétele a kormányfő és a pénzügyminiszter távozása, ez nem piszi, hanem szándékosan valótlanság állítása.
kovko
kovko 2022. 11. 19. 15:54
Előzmény: #4643  Törölt felhasználó
Nem tudok. Azért használom így, mert a forma így kényelmesebb nekem. Ez így, ha tetszik píszí, mert nem kell olyat állítanom Orbánról, ami nincs bizonyítva és így nem keveredek magyar belpolba, amibe nem is szeretnék keveredni. Az EU-nak Orbánhoz köthető helyzettel szemben van kifogása, hiszen Ő volt hatalmon a jogalkotáskor, ezért teljesen kizártnak tartom, hogy ha megszívatják és nem kap EU-s forrást, akkor az az IMF, aki nyugdíj meg bérkifizetések korlátozását szokta kérni nem támasztja feltételként a lemondását. Szerintem a lemondása ez esetben evidens is, de nem is az én véleményem az érdekes, mert hát ott vannak a minősítők is. Azok pláne nem politizálnak. Ha azt látják, hogy Orbán nem kapott forrást és nem mondott le úgy lerontják az adósosztályzatát az országnak, hogy utána a piacról finanszírozhatatlan lesz az államadósság. Szóval ezt nem bedobta valaki, hanem inkább így praktikus fogalmazni, ha nem akarsz szekértáborokkal sárdobálni. De a meglátás jó, ott a pont.
Greg74
Greg74 2022. 11. 19. 15:28
Ezen az állításon én is elgondolkodtam. Ha jól emlékszem, eddig talán négyszer vett fel IMF hitelt Magyarország: 1982-ben, 1990-ben, 1996-ban és 2008-ban. Az első kettőt nagyvonalúan vegyük ki a sorból, más idő jártak. Nézzük a harmadik - a Bokros-csomaggal összefüggésben - felvett IMF hitelt. 1996-ban, a hitelfelvételkor a miniszterelnök Horn Gyula volt és egészen 1998-ig be is töltötte ezt a pozíciót. A pénzügyminiszter, Bokros Lajos valóban lemondott 1996-ban, de megkockáztatom, hogy rá sem az IMF gyakorolt nyomást. A negyedik hitelnél, azaz 2008-ban Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, aki csak 2009-ben mondott le. Akkor is aligha azért, mert ez a hitelfelvétel feltétele lett volna. A pénzügyminisztere Veres János volt, aki vele együtt, 2009-ben távozott a kormányból.
Nem vagyok IMF-szakértő, változhatott is a gyakorlatuk az elmúlt években, de az eddigi hazai példák alapján azt gondolom, hogy az állítás - "az IMF egyik hitelezési feltétele a mindenkori miniszterelnök + pénzügyminiszter lemondása" - valótlan.
Törölt felhasználó 2022. 11. 19. 15:06

A 2008-as IMF hitelfelvétel nem hozta meg Feri lemondását, az sokkal később következett be (2009 március)
Most kapott Szerbia IMF hitelt, a kormányfő a helyén, 2019-ben Pakisztánban sem távozott a kormányfő.
Törölt felhasználó 2022. 11. 19. 15:00

Erre az információra tudsz hiteles forrást mutatni?
Valaki bedobta ide pár hónapja azóta meg közhelyként forog:
"az IMF egyik hitelezési feltétele a mindenkori miniszterelnök + pénzügyminiszter lemondása"
kovko
kovko 2022. 11. 19. 14:32
Előzmény: #4639  5000
Az jó. Egyelőre csak annyi a lényeg, hogy az itthon piszok erős média pénzre számít. Ha a csapból is az folyik, hogy jön a pénz az önmagában is elég lehet ahhoz, hogy kevesebb legyen az eladó, mint a vevő, ha csak egymásnak adjuk az OTP-t. Én is arra spekulálok, hogy bullos lesz a döntés előtti pár nap. A random név nélkül nyilatkozó EB taggal van csak gondom, mert fingom sincs, hogy éppen mit köhög fel és mikor.
5000 2022. 11. 19. 13:06
Előzmény: #4640  gyula1971
Ez pont a "nesze semmi, fog meg jól" esete lenne.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek