Ha az alapok állampapírt vesznek az egyértelműen jó nekik. Ha viszont részvényt vesznek akkor az biztosan bluechip lesz. Azokból meg már jól bevásároltak.
Alapjában véve jelen helyzetben sem az államnak de a bankoknak nem érdemes,hogy betétbe kerüljön az alapok pénze. A bankok nem tudnak ilyen kamattal hitelt kihelyezni, így népjóléti intézkedésként is jobb,ha az alapok egy részében részvényeket vásárolnak,végül is a likvid cégek mol,otp,richter sokat számítanak a magyar államháztartásnak is. Az államkötvényekről nem is beszélve. Szerintem ez az intézkedés oka. Úgyhogy UP!
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. 2023. július 1-től a kötvényalapok, részvényalapok és vegyes alapok portfóliójában legalább 60%-nak kell lennie az értékpapírok súlyának ez pedig megmozgatta a részvénypiaci befektetők fantáziáját, és elkezdték venni a hazai nagypapírokat Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Édes Krisztus.... Akkor csak neked: Az állampapír fogalma: hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, amit az állam bocsát ki. De józan paraszti ésszel is, miért lenne jó az államnak ha részvényeket vennének az alapok állampapír helyett??? Pont ellentétes az érdeke... Szóval szerintem ez a mai fel akkora kamu mint annak a rendje....
Óóóó ezt a kérdést, h mi köze van az államnak ehhez v. ahhoz hányszor feltettük már! Nekik mindenhez is közük van, ha vmiért most még nincs, akkor majd "holnap" lesz. Ilyen ez a rendeleti kormányzás. Tegnap még úgy volt, holnap már máshogy lesz.
Ilyenkor a holnap reggeli eladók részvényeit fogja megvenni? Nem igazán értem ezt a 17:00 óra utáni sok eladást vagy vételt, hogy is van ez a részvény árfolyamára nézve.
OTP részvényesek ide!