És te, a nagy tudásoddal mennyire vagy különb? Csak nem azzal, hogy lenézed azokat, akiknek nem egyezik a véleménye a tiéddel? Nagyon ostoba feltételezéssel adsz "hangot" a véleményednek! Senki nem küld ide senkit! Akikről lesújtó a véleményed, mind másképpen értelmezik a való életet. Csak a te világodtól eltérően itélik meg a politikai eseményeket. Nem tudod megválogatni a baráti körödet, mert befolyásolnak? Hát ez van akkor, ha másban hittél, mint a valóságban.
A proxy háborúhoz nem kell két külső állam, elég egy is, amelyik nevében folyik a háború. Itt az oroszok beavatkoztak, ahelyett, hogy közvetlenül támadták volna Ukrajnát, a szakadárokon keresztül avatkoztak be. Lehet, hogy nem klaszsikus proxy háború, de nem is ez volt a vitának a lényege, de te persze mindig megpróbálsz egy lényegtelen dologba belekötni, ha a lényegesben nem tudod megvédeni magad.
Te már ezelőtt három hónappal is azt hitted, hogy abban az állapotban megáll a világ (csak szeretted volna, hogy megálljon) és akkor így nem, meg úgy nem lesz jó.
Mindig csak igéred, hogy nem jössz vissza, aztán visszajössz. Nekünk sincs kedvünk elvakult, értetlenkedő, manipuláló hívőkkel vitatkozni, legyen az Fidesz hívő vagy DK-s.
Szerintem meg nem így van, na és akkor mi van! Szerintem meg te írsz a legtöbbször butaságot és nagy szerencséd van, hogy hiába derül ki mindig, hogy butaságot írtál, nem rendül bele az önbizalmad. Úgy látszik genetikailag ilyen szerencsés vagy.:)
Jobb lenne a 2/3. Jobb lett volna az előző négy választáskor is a kétharmad, de ez mindig csak a Fidesznek sikerült. Hgyjuk már ezt a süket dumát! Jobb lett volna...ez nagyon gyenge.
Nemcsak MP érdeme, de nem is állította senki, hogy csak az övé. De MP érdeme IS, a jó szónoki képessége érdeme, ő vállalta, hogy végigjárja az országot, amit senki nem tett meg, ügyesen politizál, és igen, megragadta az alkalmat. Bárki megragadhatta volna az alkalmat, de nem tette.
Úgy néz ki, hogy egyik fórumtársunk erősen próbálja saját személyiségjegyeit rám oktrojálni, mert nem működik az "előtte nézz a tükörbe" effektus nála. No, de sebaj, próbáltak már jobban is belémgyalogolni különösen akkor, amikor az általam írt tényekre nem volt adekvát és megalapozott ellenérv, ilyenkor mindig távdiagnózist próbáltak felállítani, és a tények helyett a személyiségemet támadni. Ez a gyengék és a vitaképtelenek eszköze azért, hogy a másik kedvét elvegyék attól, hogy a tényeket továbbra is leírja. Sajnálom az ilyen embereket!
Ez a cikk egyáltalán nem bizonyítja a proxy háborút, nem éppen az ellen próbált tenni valamit az ukránoknak adott fegyverekkel. Igaz, hogy a döntés 2017-ben született, jóval 2013 után, de Trump ezek átadását még elhúzta egy darabig, vagyis felfüggesztette a fegyverek szállítását Putyinnal és Zelenszkij-vel történt beszélgetés után, amiért kongresszusi vizsgálat is indult ellene, hogy nem hajtotta időben végre a 400 milliós USD segélycsomag elindítását. Úgy tudom, hogy csak 2018 végén és 2019 elején értek ezek Ukrajnába, de - ahogy írtam - nem a konfliktus eszkalációja céljából. . "Donald J. Trump 2017. december 21-én jóváhagyta, hogy az Egyesült Államok 41,5 millió dollár értékben Barrett M107A1 típusú, 12,7 mm-es űr-méretű mesterlövészpuskákat és lőszert szállítson Ukrajnának. Egy nappal később pedig bejelentették, hogy Ukrajna FGM–148 Javelin típusú irányított páncéltörőrakéta-rendszert is kap majd. Az akkori információk szerint az Egyesült Államok 35 darab indítóberendezést és összesen 350 rakétát szállított volna Ukrajnának, további 47 millió dollár értékben. A szállítások megindítását 2018. március 1-jén jóváhagyta az amerikai külügyminisztérium is, bár a mennyiség 37 indítóberendezésre és 210 rakétára módosult." . "Összességében tehát katonai értelemben úgy lehet értékelni az amerikai fegyverszállításokat, hogy miközben kétségtelenül erősítik az ukrán hadsereg ellenálló képességét, nem hordoznak magukban érdemi eszkalációs kockázatot, hanem éppenséggel az eszkaláció el-len hatnak majd."
tt a bukás receptje Magyartól: "A TISZA Párt mind a 106 körzetben elindul 2026-ban a választáson és le fogja győzni a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét." Értsd: egyedül!" Továbbra sem értem a logikádat! Továbbra is azt sulykolod ha jól értem,hogy összefogás kellene, meg megegyezés, hogy olyan körzetekben ne induljon a tisza, ahol más párt már tizen éve induló és nyerő jelöltje elvileg a befutó papíron 2026-ban, mert az egymásra indulással megoszlik az ellenzéki szavazat,és a fideszes jelőlt akár egy 35%-os eredménnyel is elhozhatja a körzetet. Több dologban sántít ez a logikád. 1. kérdés, hogy annak a "jól bejáratott" jelöltnek van-e még brámiylen társadalmi támogatottsága úgy, hogy a mögötte lévő párt(szövetség) kvázi bőven parlamenti küszöb alá mérik, és a teljes megsemmisülés szélén táncolhat 2026-ra? Válaszom: nincs! 2. Kikkel is kéne a tisznának összefognia a jelenlegi maradék ellenzéki pártok közül? Egy billegő DK-val, hogy rájuk lehessen húzni, hogy Gyurcsány,és ezzel az elbizonytalandott, de Gyurcsány fóbiás fideszes szavazókat újra aktívizálni lehetne? A 3-4%-os viccpárt Kutyákkal? A 1-2%-os momentummal? Milyen összefogásra gondolsz, milyen megegyezést vizionálsz, amivel az egyedül indulást te tuti vereségnek látod? Nem, a fő probléma ott van, hogy pl neked is marhára be kellene állnod végre a mögé,akinek reális esélye lehet legyőzni végre a fideszt, de te is az első perctől kezdve szítod a feszkót. Így biztos nem is lesz eltakarítva ez a tróger rendszer, de lehet neked ez a célod, vagy neked mindegy, leszarod, több ezer km-ről, csak akkor légyszi ne oszd az észt. Köszi.
"A pszichopata nem érez Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az ilyen személyiségzavarban szenvedő ember nem érez. Nem érez megbánást, bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást a tettei miatt, sokszor elhárítja magáról a felelősséget mondván, az áldozata megérdemelte, amit kapott. Nem érez empátiát, nem tud együtt érezni másokkal, ezért gyakran tapintatlan, lenéző és érzéketlen más emberekkel szemben. A viselkedése sokszor távolságtartó, hideg. Noha mindig tudja, mit kell mondani, de a szavai mögött kevés a meggyőződés és a valós érzelem."
"Szerintem fogalmad sincs, mit írogatsz!" "Szerintem kettőtök közül nem euler beszél több "butaságot"! " , ahol egy csomó zöldséget írtál!" "Érthető most már? Szólj, ha nem, akkor egyszerűbben írom le!" "Ne írj nekik angol szöveget, mert többen vannak, akik a magyart sem értik! :)" "Ordas kamu!" "de túl bonyolult lenne megértened" "Próbálnak a te színvonaladra süllyedni, de azt a mélységet nem képesek elérni."
éveken keresztül majd miden valamire való ellenzéki fórumon ment a szöveg, ez az ellenzék már csak báb, minek járnak be a Parlamentbe, persze a millás fizu csábít, ezeknek ez a pocsolya kell sosem váltják le a fidesz NER-tt, azt vagy belülről jövő vagy valami belső tragédia fogja megtenni. Erre jön valaki a NER-ből, - ahogy kívánták,- mint a gőzmozdony és nekifordul a fidesznek, sőt remény van a leváltására, erre a sokkk okostojás neki fordul a fordulónak és hirtelen még ez az ellenzéki szarhalom is szimpatikusabb, védendőbb az új ellen.Volt anno Pálfordulás mé nem lehet NER fordulás?? Én fidelek és drukkolok, lévén tizen éve mondom: xaros wc deszkára is leszavazok a fidesz ellen csak bukjanak és számoltassák el. Ha a magyar történelem legnagyobb gazemberét és csürhéjét valaki sikeresen támadja én annak híve vagyok! Ha ezt az új NERfordulós MP vélhetően megteszi, jövőben a TISZA-ra szavazok!
Most ne próbálod az almát a körtével hasonlítgatni. MP és a TISZA egyedül veri a fideszt és nem kell más pártokkal egyezkedni. Mindig kihagyjátok a személyes tényezőt, azaz valamiért MP mögé álltak/álnak függetlenül a korábbi fideszhez való kötődése miatt. A 2022-es ellenzéki összefogás annyira abszurd volt, hogy kudarcra volt ítélve. Jobbik és DK együtt? Jakab el is bukta a pártját, ami szinte megsemmisült. Már a szavazás előtt maakodtak a lehetséges posztokon és persze mindezt nyilvánosan. Kudarcra voltak ítélve. MZP pedig egyszerűen alkalmatlan volt. A kommunikációja tragédia volt. Az én hozzáállásom a szavazáshoz: akkor van jogom kritizálni a rendszert, ha élek a demokratikus jogommal azaz elmegyek szavazni. Mindig ott voltam, amióta szavazhatok. Én már az átkosban megszavaztam Király Zoltánt is - szegedi vagyok.
Igen, de az új választás eredménye elhozhatja az alkotmányozó többséget és listán több párt is bekerülhet a széteső fidesz miatt. Egesz egyszerűen - es ezt kell látni - JELENLEG nincs más opció a fityesz leváltására, mint MP támogatása. Nem azert mert hülyék vagyunk ( euler szerint legalábbis mindannyian azok, akik MP- t szeretnék), hanem azért mert erre van a legkisebb odds, azaz ebben van a legnagyobb esély.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!