Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2024. 01. 13. 10:42
Előzmény: #121261  bronz
Jó mutatja a reptér teljes storyja is a fideszesek mélysötétségét. 
A 2005-ös privatizációkör 494,5 mrd Ft-hoz jutott az állam az üzemeltetési jog 75%-ának eladásáért úgy, hogy kb 10 mrd Ft az akkori éves nyeresége, azaz majdnem 50x-es P/E-n adtuk el. Ez a világ legjobb üzlete volt abban az évben megítélésem szerint.
A fidesz végig köpködte, szidta a szakmailag egyébként jó üzletet, majd 2011-ben 36 milliárdért eladta a maradék 25%-t is.... nonszensz. Az agyhalott fideszesek természetesen csont nélkül beszopták, és máig úgy gondolják, hogy a szocik csináltak rossz üzletet, a fidesz meg jót.
Majd most vissza szeretné szerezni a legalább 50%-át 700 mrd Ft-ért.
Ez a sok száz nyilvánvaló fideszes hazudozás és bicskanyitogató üzletelés egyike csak. 
szieszta 2024. 01. 13. 10:40
Előzmény: #121272  signal2

Én is ezt mondtam, hogy a NER vagyont csak a dikatúrában lehet elkobozni. Ha valaki rendet szeretne tenni, úgy járnának, mint a szlovákok. Rendet csak megszorításokkal lehet csinálni, ami a nép elégedetlenségével jár, így az első adandó alkalommal visszasírják a korábbi jólétet. Úgy látszik, ők is nagyon gyorsan elfelejtették, hogy a fico kormány milyen gazemberségeket követett el.
Amint újra hatalomra került, első lépése a rablóbandája kiszabadítása volt. :-)
Most még gyorsan elszalad Orbánhoz és kezdődhet Szlovákia NEResítése.
Orbán annyira jól csinálja Magyarország leprivatizálását, hogy tanítani fogják. Ez egy óriási tudomány, hogy úgy rabolja ki nemzetét, hogy még tapsolnak is neki.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 01. 13. 10:37
Előzmény: #121102  Sehmet
Eddig a szemedbe mondtam, hogy trollnak tartalak (természetesen pusztán attól nem vagy az, hogy ezt mondom), most hadd egészítsem ki azzal, hogy nem tartalak éttelmiséginek (természetesen csupán attól hogy én nem tartalak annak, még vidáman lehetsz értelmiségi).
Tudom, tudom, vannak az értelmiségnek definíciói.
Itt van egy:
"Értelmiségi az, aki szenvedélyesen gondolkodik, nem csak a kényszerpályák viszik."
Erre a meghatározásra itt bukkantam, ahol a szerzője bővebben is kifejti és a világért sem akarom senkire sem rákényszeríteni, de szerintem van annyira jó definíció (bárkitől ered vagy bárki terjeszti), hogy  megvitassuk, hogy ilyen definíció alapján értelmiségi vagy-e. Biztosan lehet találni más definíciót is, ami szerint te értelmiséginek (demokratának, okosnak) tartod magadat.
https://csakazolvassa.hu/2013/09/02/ertelmisegi/
Amit Lengyeltől idézel, abban van szenvedély, de valamennyire fölsejlik a(z utólagos) gondolkodás és az értelmiségi attitűd, pedig Lengyel László a diktatúra állampártjában volt "demokrata", amit azzal is igazolt, hogy egypártrendszerben lépett be önként az állampártba.
Tudom, tudom, vannak jó kommunisták és rosszak is, de vannak jó nácik és rosszak is. Schindlert például a jó nácik közé listázzák.
Azt vedd észre, hogy Lengyel a sajátjait és önmagát is ekézi.
Hozzád képest még Gyurcsány is demokrata meg értelmiségi volt, amikor szenvedélyesen ekézte a sajátjait az őszödi beszédben. A saját nyelvi szintjén, kőbunkó módon, de ekézte. Hogy nem volt értelmiségi az abból is látszik, hogy egy kultúra iránt fogékony értelmiségi még egy taliga pináért sem beszélne ilyen rondán, még akkor sem, ha olyan kontraszelektált közönsége van mint ami egy mszp frakcióban összegyűlhet és össze is gyűlik.
Tőled nem hallottam, hogy szenvedéllyel bíráltad volna Orbán rendszerét és olyat sem, hogy bíráltad volna. Szenvedélyt viszont valóban látok rajtad, mégpedig Orbán szenvedélyes imádatát.
Más, sarkított definíció szerint egy értelmiséginek szükségképpen örök ellenzékinek kellene lennie. Előfordul, hogy az ellenzék kerül hatalomra, de ez az ellenzék az én életemben mindig azt bizonyította be, hogy a demokrácia ellensége.
A szovjet megszállók kivonulása óta a hatalom mindig csak a demokráciát építette le, pedig akár a demokráciát is építhette volna. Kértem ilyenre példát, és eddig senki nem mondott rá példát. Ettől persze akadhat valami aprócska példa, amibe még demokratikus célokat is bele lehetne látni egy kis jóindulattal.
Itt is sok "értelmiségi" látja, hogy az mszp és szdsz ennél kevésbé építette le a demokráciát, de azt nem azzal magyarazzák, hogy kevesebb idejük és alkalmuk volt a demokrácia leépítésére.
Paradox módon éppen a kommunisták tettek a legtöbbet a demokrácia építéséért, de szerintem csak azért, mert diktatúrában könnyebb a demokrácia felé lépéseket tenni (többpártrendszer, munkahelyi pártszervezetek és munkásőrség megszüntetése) és ha valami elkerülhetetlen, akkor célszerű annak az élére állni és úgy átmenteni a gazdasági hatalmat és a titkosszolgálatokat. A demokrácia látványpékségében jól mutat például egy minden demokratikus felhatalmazás nélküli ellenzéki kerekasztal.
Istvan78 2024. 01. 13. 10:36
Előzmény: #121274  szieszta
Tavaly első negyedévben kulminált az infláció. Kiváncsi vagyok, hogy a magas bázis miatt hogy alakulnak az első hónapok. Tavaly december is azért lett többek közt csak 5.5%, mert 22 decemberben is már nagyon magasak voltak az árak.
Eisenburgprofesszor 2024. 01. 13. 10:35
Előzmény: #121273  Istvan78
Lehet kormányváltás valamikor,de ennek a reális esélye szinte nulla. 
A fidesz közeli emberek , Mészáros, Garancsi, Jászai stb, ezek hatalmas szereplői a magyar gazdaságnak, egy esetleges kormányváltás esetén is együttműködés szükséges velük. 
signal2
signal2 2024. 01. 13. 10:32
Előzmény: #121258  hellforceone
"2. A fasza ellenzéknek, amelyik nem vonul az utcára és nem viszi oda a népet sem. Mindenki csak ül és bámul és ha netán nem is tetszik a rendszer, de neki jól megy, akkor leszarja"
De, ott van az utcán, és hívja az embereket, de az emberek nem mennek. Tehát ez kicsit másképp van, mint ír. Igazából nem is kicsit, hanem nagyon. Tavaly tucatnyi tüntetésen részt vehetett volna bárki, pl az oktatás javításáért. A politikusok mindig ott voltak. De pl a az érintettek, azaz a tanárok már nem. Diákok még csak-csak. Talán a legnagyobb tüntetés a Margit-híd elfoglalása volt. ott nem lehetett megmozdulni. 
Az sem igaz, hogy jól elvannak. Az önkori képviselőség sok munkával jár, de csak mellékállásnak jó, azaz t.képpen nem is éri meg. Egyedül a polgimesterség és az OGY képviselőség éri meg, de abból elég kevés jut ellenzékinek. Összességében az ellenzéki párttagok 95%-a a saját pénze és szabadideje terhére küzd ebben a rendszerben ez ellen a rendszer ellen, és cserébe nemcsak a fideszesektől kap zsigeri gyűlöletből feltörő aljas és hazug mocskolódást, hanem a nemfideszes polgároktól is, akiknél egyébként sokkal, de sokkal többet áldoznak azért, hogy változás legyen.
szieszta 2024. 01. 13. 10:29
Az inflációnál azért azt se feledjük, hogy azt az előző időszakhoz hasonlítják, tehát ez azt jelenti, hogy a világbajnok inflációhoz jött hozzá még ennyi drágulás. Tehát még mindig emelkednek az árak, nem is keveset. Pedig a hanyatlásnak köszönhetően már elég sok termék ára csökken, ami nagyobb súllyal van jelen a kosárban.
Istvan78 2024. 01. 13. 10:27
Előzmény: #121271  Eisenburgprofesszor
Jó, de nem az ember volt a téma (egyébként én nagyon keveset tudok róla), hanem az ML képességei. Nagy Bandó, mint ember megítélése nem kapcsolódik a topik témájához.
signal2
signal2 2024. 01. 13. 10:25
Előzmény: #121265  ________
Az első jogállami keretek között nem lehetséges, utóbbinak meg már semmi értelme. Farkas András nyugdíjszakértőnek folyamatosan elérhetően a javaslatai a magyar nyugdíjrendszer rendbetételére. azt kell végrehajtani.
Egyébként teljesen mindegy, mit ígérnek, mert egyrészt a választók nem olvasnak programot, másrészt a fidesz még a választási időszakban is teljesen törvénytelenül kb tízszer annyit költ kommunikációra, mint az össze többi induló, azon kívül meg százszor. 
Eisenburgprofesszor 2024. 01. 13. 10:25
Előzmény: #121270  Istvan78
Mindegy mit ír, akár igazat is ,de ettől az embertől mindenki elhatárolódik. 
Istvan78 2024. 01. 13. 10:20
Előzmény: #121269  Eisenburgprofesszor
Szerintem mindig az állítás igazságával kellene foglalkozni, nem azzal, ki mondja. Néha még buta ember is mond okosat és zseni is hülyeséget.
Persze, tudom, hogy ha az állítással nem tud valaki vitatkozni, akkor jön a mögötte lévő ember hiteltelenítése.
Eisenburgprofesszor 2024. 01. 13. 10:17
Előzmény: #121266  geza77
Nagy Bandó Andrással szinte senki sem áll szóba, egy bohóc, főleg amióta azt firtatta, hogy Orbán feleségét Szegeden ápolják miután elveri. Szóval egy hatökör. 
Istvan78 2024. 01. 13. 10:15
Előzmény: #121262  signal2
A volt nagy lázadó a kis nyugdíját kiegészítendő nagy NER pénzekkel bármire hajlandó. Kicsit megkönnyíti neki ezt a viselkedést, hogy nagyon keveset tud a politikáról. Szörnyű látni az egykori példaképet így viselkedni.
badsector1
badsector1 2024. 01. 13. 09:47
"És most felnőtt emellé a kommunisták börtönében kivégzésére váró fideszes Mansfeld Péter a megfélemlített Lánczi Tamás hősies kiállása. A Szuverenitásvédelmi Hivatal frissen kinevezett elnökét példátlan támadás érte. Mint elsőként a 444 megírta, egy kritikus állampolgár ironikus tiltakozó üzenetet tűzött ki a politikus budai házának kapujára. Az üzenet Lánczit a Tanú című filmszatíra egyik hőséhez, Virág elvtárshoz hasonlította. A felirat, mint azt lapunk egy ottlakótól megtudta, néhány percig függött a ház kapuján, majd valaki leszedte. 
(Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik.
Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik.
És aki mi boldog fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.) :))
Lánczi Tamás a Facebookon reagált a nemzetközi dollárterrorizmus történetében is ritka durva esetre.
“Akik hetek óta hitelbe rettegnek, sajnáltatják magukat, ÁVH-t kiáltanak és áldozati pózban tetszelegnek, most a lakásom ajtajára szegezett táblával próbálnak megfélemlíteni.”- kezdi bejegyzését az I. kerület Jurisics Miklósa."Két dolgot rögzítsünk", rögzíti ezután a Narancs Héraklész. Először is azt, hogy“
1. Nekik nem velem, hanem a magyar szuverenitással van bajuk.”
A másik meg nem meglepő módon az, hogy“
2. Hiába próbálnak megfélemlíteni, nem fog sikerülni.”A szóba jöhető műfajok közül egyértelműen a bronzszobor tudná jól visszaadni Lánczi hősiességét."

Hát akkor lánci ávh tamás az első másodpercben hüjét csinált magából.
Jókat fogunk még rajta nevetni. :))
geza77
geza77 2024. 01. 13. 09:39
"Kérdem: el tudja bárki is képzelni, hogy ez a gagyogó szaki milliárdos üzleteket visz, és érti is, hogy melyiket miért? Tíz gáz- és vízszerelőt ismerek, akik jobb képességűek nála, oszt mégse ők gazdagodtak meg"
/Nagy Bandó András/
________
________ 2024. 01. 13. 09:35
Előzmény: #121264  geza77
Az az útdíj, ami 100%-ban a NER zsebébe megy?
.
Ellenzéknek a következő választáson a NER vagyon elkobzását, és az MNYP számlák visszállítását kell megigérni, majd végrehajtani
geza77
geza77 2024. 01. 13. 08:59
badsector1
badsector1 2024. 01. 13. 08:48
Előzmény: #121259  bronz
"DK, MSZP, LMP, Momentum Jobbik, PM megélhetési hatosfogat lehúzhatja magát a WC-n. Ezekkel semmilyen kormányváltás nem lesz. "

Nem véletlen, hogy ezek az úgy nevezett ellenzéki pártok és politikusok vannak a porondon.
Fidesz már az elejen eltapossa azokat akik kicsit értelmesebbek és még hajlandó is lenne politizálni.
signal2
signal2 2024. 01. 13. 08:18
Előzmény: #121260  bronz
Érdemesegnézni az indexek adott interjút. A meghasonlottság, a szervilizmus és a görcsös megfelelési kényszer  groteszk végeredménye. Oktatóvideónak is jó a pszichológia szakon.
bronz 2024. 01. 13. 07:06
Azért a reptér későbbi sorsára kíváncsi leszek.
Az AH-t is azért vették vissza, mert stratégiailag mennyivel jobb helyen van az államnál. Aztán mostanra már a NER4IG-nél van. Reptér is át lesz játszva, csak idő kérdése szerintem.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek