Potyognak a könnyeim annyira nevetek. K@rva nagy karakterek vagytok. Lenovo már megint be vagy baszva dumája… epic. . Mind igaz amit írok még mindig messze vagyunk attól aminek lennie kellene, de jobb mint vártam, ettől még nem tupaörömtupaboldottá, csak jobb. . Árfolyamban nagy mozgást nem vàrok.
Amiket írsz, abban egyetértünk. Én annyival toldanám meg, hogy akár a 2,7-et, akár a 11-et nézzük, akkor az szép, de amint szétosztjuk 730 millió részre, már mindjárt mikroszkópikussá válik. Ha 73 milliárd lenne az adózott eredmény, az is csak 100 Ft lenne rv.enként, és még ez is kevés lenne a fair értékhez képest. Nekem ez a bajom Opussal.
Megvan a profit is, csak sajna nem Opusban. Mert ha valóban ilyen sz@r hatékonysággal termelne a pénz, akkor állampapírba kellene tenni, nem melózni érte. Ezt meg ugye senki nem hiszi el, hogy gombokért vállalkozik itt bárki, pláne ML. Muhaha
Én nem azt mondom hogy Pomperj leírásában nincs igazság, én azt mondom hogy nonszensz 60-ra vagy nullára vàrni, miközben nincs a cég csődközelben, sőt nyereséges (valóságban messze több profitot termel) eszközértékben, vagyonban is többet ér mint zéró. . Ez legalább akkora butaság mint 2.000-eket hallucinálni. Egy dolgot írtam: jobb mint vártam. Több tétel jobban tetszik, mint ami nem. Több ezer alkalmazott, csak a béremelkedést nézd, egy átlaggal, vagy a tavaly megnyert vállalási árakat, olyan munkákra amiket még idén is csinálnak, közben mindennek “napi” ára van, acél, fém, fa +70% stb…. Szerintem kvázi csoda ez az eredmény. A mg szektorban sem tudom hogy milyen kulturákat művelnek, de a legtöbb az 6. Hó utáni eredmény, a jelentésben benne van hogy ott is az árugrás jelentős. . Nincs bajom az úrral, csak valamennyire ép eszűnek kellene maradni.
Nekem is kijött, ez a képlete:Opus fair érték 400 Ft Rosszindulati szorzó -50% Orbán utálat szorzó -70% És tadám meg is van a 60 HUF Választás előtt persze majd le kell vonni 60 Ft-ot belőle.
Tehát akkor most is fikció ez a részvény, mert a korábbi 395-ről 380valamennyire javították a reális értékét, miközben a 260-at nem tudja átvinni tartósan. A baj: - továbbra sincs szó osztalékféléről, - továbbra sem igazán átlátható, - (és ez ritka alkalom, de abban a spenótevőnek igaza van, hogy) 700 yardos vagyon felhasználásával csinálnak +2,7-et, azért ez elég sovány. Adnának el mindent a .csába, tegyék állampapírba, akkor is többet hozna a konyhára. . A másik: még mindig túl sok a rv.darabszám. Hiába szép a jelentés, ha rv.enként 15 Ft plusz jön csak ki. És ha hozzávesszük, hogy nem olyan régen még 235-körül mozogtunk, majd egy ugrásszerű növekedés után most meg 250 körül, akkor tulajdonképpen már be is épült. . Összeérnek a szálak, minden megvilágosul: - akik előre megtudták a számokat, azok tudták, hogy +15 Ft-tal lehet számolni. Ez megmagyarázza a 235-250-et, és főleg azt, hogy efölött (a 270+) már minitömés volt, és hogy e fölé nem is nagyon fog menni, mert "irreális". - 250 felett felerősödtek a felbeszélő trollok (Serrájder, Manda Lóri, Pejkabát, stb), sőt erőszakosabbak lettek, ami érthető, hiszen a 235-250-öt végigutazták, most a felbeszélés célja a kicsik beetetése, hogy ők a kárukra ki tudjanak szállni egy időre. . Higyjen bárki, amit akar, vegyen vagy adjon el, az legyen az ő döntése. Én nem fogom befolyásolni, csak lássa át a gazemberek ténykedését itt a topicban is.
Abszolút félrevezetés vagy indulat miatt, ugyanis, ha lecsupaszítják a cégeket a politikai háttérből eredő megbízásoktól, akkor is van számtalan közöttük, amelyek ki tudják termelni a hiteleiket és jövedelmezően tudnak működni. Persze, politikai váltás esetén lehet szívatni például az új tagokat (energetika), de olyan mértékben nem, hogy az a lakosság ellátásának biztonságát veszélyeztesse, elégedetlenséget szüljön, és nemcsak az Opus van ugyanazon a piacon, legfeljebb más területet lát el.
NEW OPUS GLOBAL