Igen, de akkor még totál fikció volt az egész, még az apportok sem voltak tisztázva, minden csak találgatásra, feltételezesre alapult, azaz spekulációra. Én az apportok után kezdtem vásárolni, amikor már eredmény várakozásokat, bővülési lehetőségeket is közöltek, egy más kérdés, hogy ez sem volt jó döntés, de akkor kevésbé tűnt irreálisnak. Azóta kimutatott eredmények pedig megágyaztak a mostani árfolyamnak, viszont a tendencia el kezdett javulni, de még nem eléggé.
Igazad lehet, mert bár a következő jelentés lehet még pozitívabb, viszont sokan a "politikai kockázatok" miatt adogatni fognak - bízva, hogy egy újabb tavaszi remegés esetén majd extra olcsón visszaveszik jeligével vagy csupán félelemből - és venni szerintem csak a választások után fogják nagyobb mennyiségben.
Kereshetjük a hibát, meg beleköthetünk ebbe-abba, azért van pár olyan dolog amit a legtöbben végig sem gondolnak, pl építőanyagok árának emelkedése, ellátási láncok, a mg szezonalitása és a szállodaipar szezonalitása stb… Valamint a titász sincs még benne. Soha sem lesz jó ez senkinek, mindenki jobban csinálná, meg mindenki jobban tudja. De számomra ez jobb jelentés mint az eddigeiek. És jobb mint amit vártam . Lehet én vagyok a bolond, és ahogy ma mondtam nem határozza meg az árfolyamot sem egy jelentés ennél a Papírnál, de az hogy van aki egy 700Mrd-os mérleg főösszegű céget zéró Ft-ra vár az nonszensz…
Kb. egy értékelhető hónapja volt a turizmusnak első félévben, viszont azóta már bőven pluszba fordulhatott az eredmény és ha nem lesz újabb zárlat, akkor ez az év már pluszos lehet.
Ugye mondtam turizmus kuka. Az összeredmény amúgy nem rossz .280 ig talán értékeli a piac, aztán egy hét múlva megállapodik 260 as szinten. Ez mégiscsak jobb mintha itt tengődne 250 én😃 Szóval továbbra is szar az egész. Oda a bizalom ,és senkit nem érdekel ez a papírt .300 óriási erőfeszítések árán lesz talán év végére😉
Sajnos a mezőgazdasági, élelmiszeripari ágazgat nem brillírozott. A Tigáz saját maga is jelentős mértékű kötvényt (50 milliárd, melynek a fele "jut" az Opusra) bocsátott ki ez év márciusában. A BUBE (még mindig) tervezési fázisban van a beszámoló szerint. A második kötvény kibocsátás a Titász miatt van szerintem és nem egy újabb nagyobb akvizíció előszele. Vannak pozitív elemek is bőven, de "természetesen vigyáznak" arra, hogy egyelőre túl nagy durranás se legyen. A negatív hatásokat sokszor a beszerzési (alapanyag) árak növekedésével magyarázzák, pedig ez esetben a kibocsátási árakat is "kellene" növelni, így a jövedelmezőség nagyobb bázisra jutna.
morricone
ma, 19:47
Előzmény:
morricone
A másikban már 275 nél járnak..lesz meglepő..nem látják mi van?? Nem pompit kell szidni most igaza van,ez nem eredmény. . morricone
ma, 19:30
Ez nem jó jelentés akárki akármit
mond,rokagyuri sem tudja felbeszélni..az EBITDA csökkent a működési
költség emelkedett ez elég is, ez nagy kaka. . Ha ilyeneket írogatnak odaát, akkor már én is kezdek megnyugodni. Holnap lesz egy szép napunk. :)
Adja a jó ég, hogy ezzel kerülj holnap az újságok címlapjára! :D . Brutál jó jelentés: pipa! Réssel fel nyitás: "folyamatban" Megtartja magát: nincs az a pénz. :)
NEW OPUS GLOBAL