Szvsz. a 4IG már a kopasz zibu "jutalomjátéka". Megkapta a kis homokozóját, ahol újra előadhatta u.azt a műsort, mint az Opi-Konz-App-(részben Cig) papírokban: bennfentes gyűjtés, NER- beszállás bejelentése-HYPE-nagy tervek, média nyilatkozatok-HYPE-"gigaüzlet" (Paks 2., Gigabank, T-sys)-nemzetközi terjeszkedés belengetése-minden fingról BÉT közlemény-HYPE-HYPE-végül a szánkó előtt még az osztalék belengetése. Utána alattomosan induló esés, kezdetben jelentős korrekciókkal, hogy ne legyen pánik ("visszamegy az, most kirázás van"), majd nagy letörés (itt még tart a remény), végül csorgás-zuhé-csorgás-zuhé, hogy amire kapcsolna a kisröfi, már -30%ban van. Aki pedig tudja a kottát, gennyesre keresi magát. A fő kérdés, amire még nincs válasz, hogy mit terveznek a fináléra, a fő opciók: 1. elkezdik "normális" cégként működtetni, lassú növekedéssel; 2. kivezetik gombokért és eltűnnek a kisbüfikkel megvetett zsákmánnyal és a bennfentesen szerzett speka milliárdokkal. 3. lepasszolják az egész kócerájt valakinek, esetleg kimentenek belőle még ezt-azt maguknak, ők pedig a spex zsével + pár zsíros vagyonelemmel távoznak.
Abból kiindulva, hogy az egész Mátrai Erőmű balhé vsz. csak az eredménytartalék lenyúlására ment ki (3. verzió) a kezdetektől (szerintem néhány újságíró és itteni fórumos többet gondolkozott az esetleges nyereségessé tételhez szükséges dolgokon, mint a vezetőség), én a 2. vagy 3. verziót tartom valószínűnek. Süt az egészről, hogy max. 3-4 éves távokban gondolkodnak és azalatt max. harácsolás a cél.
Abból kiindulva, hogy az egész Mátrai Erőmű balhé vsz. csak az eredménytartalék lenyúlására ment ki (3. verzió) a kezdetektől (szerintem néhány újságíró és itteni fórumos többet gondolkozott az esetleges nyereségessé tételhez szükséges dolgokon, mint a vezetőség), én a 2. vagy 3. verziót tartom valószínűnek. Süt az egészről, hogy max. 3-4 éves távokban gondolkodnak és azalatt max. harácsolás a cél.
NEW OPUS GLOBAL