"447, kisebb eséllyel 440, és esetleg kis eséllyel 430" ezt májusig, az osztalék vágásig értem. Az osztalék vágás után eshet még azon felül 25-30 pontot. Így lenne meg 70-75 pontos éves mozgás. Vagy "csoda" történik, és az év 2. felében egy magasabb osztalékszintre fog spekulálni már a piarc: éves alj 430 környéke júniusban, osztalék vágás és még -10-20 ponttal, majd év vége felé 500 körüli lokális csúccsal :)
Törölt felhasználó2018. 03. 01. 17:58
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hát rohadjak meg, de nekem ezek a napos gyertyák a korábbi, az elmúlt 8 :), na jó, egy év lokális aljak környékén kialakultakhoz qrvára hasonlítanak. Stooq-on (ami az osztival meg faxom tudja mivel korrigált árfolyamot mutat) 447-nél várná egy rés a betöltést (2016 november 4.). Ez a rés a "sima" árfolyamon már rég betöltésre került. BUX-ot letették a napos 200MA-ra. hmm Holnap az otépé irányba teszi. Nehéz elhinni, hogy innen a telkó érdemben tovább essen, de a looserek a végén adnak el... 447, kisebb eséllyel 440, és esetleg kis eséllyel 430 (kinti tőzsdék új aljra esése + otépé bux beesése) is még benne lehet. Lúzerek kitárazása még talán vissza van. Az ideit osztalékot kivonva, 430 alatt is volta telkó már. Persze azt is nézzük, h. az idei évi mozgás csak 30 pont, ez azért még qrva kevés, és felfelé (483 fölé) egyelőre korlátosnak tűnik főleg a menedzsment és a fő tulaj politikája miatt. 440-430 körül azért 25 Ft (hosszú távon kapható) osztalékkal elég jó befektetésnek tűnik a jelenlegi kamat környezetben (+3% felár a kockázatmentestől)
Ez így van. Pl.: Van egy jó könyvem, ami leköt (tehát a lekötés jó dolog.) És itt van a szomszédom, aki azt mondta, az egyik kutyásnak, ha mégegyszer a kutyája a fűvére szarik felköti. (Tehát a felkötés rossz dolog.) . Azt nem tudom, hogy a kutyára értette-e, de remélem, nagyon ...
Én a helyedben nem aggódnék, a dugódíjat is már 10 éve vezetik be. Hamarabb veszel a mtelekom osztalékból Teslát, mint hogy kitiltsák a dízeleket Pestről. Amúgy nem az Euro 6-os volkswagen konszern motorjairól derült ki, hogy 30x-os a káros anyag kibocsátásuk, ha nem laboratóriumba tesztelik őket? Pár hete ugyan ez a merci motorokról? Meg tavaly a Fiát csoportról is hasonlókat emlegettek. Mondhatjuk, hogy Németországban a zöldek megint adtak egy pofont a szarnak...
Mtelekom