Tisztelt Vezetők a Holdnál! Ezúton szeretném megköszönni, hogy legalább megpróbálták! Sajnálom, hogy az eredmény egyenlőre nem látványos. Az ESG felől közelíteni szerintem jó - talán az egyetlen - irány és lehetnek benne tartalékok egyéb aspektusból is vizsgálva az IT gyakorlatát, nem csak a tulajdonosi képviselet felől közelítve. Tisztelettel, BiB
Ez szerintem is így van, de ebben az esetben a kedélyeket csillapítandó nem lehetett volna azt mondani a HOLD felvetésére, hogy nem a készpénz kifizetési részt emelik meg 25 HUF-ra, hanem az SRV-t 25 milliárdra? Ez egy diplomatikus kompromisszumos megoldás lehetett volna...
"A Magyar Telekom részvényvisszavásárlási tranzakciók során 2020-ban és 2021-ben összesen 36 941 191 db saját
részvény vásárolt. A tranzakciók célja részvényesi javadalmazás megvalósítása volt. Az általános tőkepiaci gyakorlatnak
megfelelően a részvény-visszavásárlást a saját részvények bevonása és az alaptőke csökkentése követi." "[2] A Közgyűlés a Társaság alaptőkéjét leszállítja a következők szerint:
Az alaptőke leszállítás célja: tőkekivonás.
Az alaptőke leszállítás mértéke:
36 941 191 db egyenként 100 Ft névértékű névre szóló dematerializált ”A” sorozatú a Társaság tulajdonában lévő
törzsrészvény (saját részvény) bevonásával az alaptőke 3 694 119 100 Ft-tal történő leszállítása 100 580 135 200
Ft-ra."
meg lehetett volna, de a választ helyette is elmondhatom, mert konzervatívak:) (termeljük a profitot folyamatosan, pedig igyexünk sokat eltüntetni belőle, de készülünk a digi farkas reinkarnációjára, meg mindenre)
Sajnos azt kell írjam, hogy jelen árfolyam mellett az srv az indokolt, nem az osztalék. Ami mérlegelendő, hogy a likviditás már így is alacsony, nem tudom, mi lesz, ha még kisebb lesz a free float. Ilyen áron az srv-re szánt keret kb 40 millió darab megvételét jelenti, ami kb a free float 10%-a. Az brutális.
Szerintem meg a németek a szokásos privatizációs lerabolást csinálják végig. Igazuk van, ez így átlátható, olyan németes, mint a balkáni korrupciót is megcsináltatták a matáv vezetőivel, aztán széttárták a kezüket. Kétszínű, kapzsi, nagyképű és kioktató.
Tiborunktól meg lehet kérdezni - természetesen az mtel nála is mindenek felett -, de apropó a 325 milliós tavalyi javadalmazására ki bólintott, ki hagyta jóvá?
bizony, majd egy sikeres srv aukcióval melynek az átlag ára valamivel 400 felett lesz és az rv promt ára is visszamászik 400 fölé, Rékasink karján Dodonovával elmondják 20 pöttyöt emelt az rv értékén a megint sikeres srv program. Most már csak a vak nem látja az egyre jobb befektetői javadalmazást.
Mtelekom