Derogál neki, hogy ő mint múltbéli korrupciós botrányhős, egy asztalnál üljön le az általuk jelenbéli korrupcióval vádolt magyarország miniszterével.Nem felejtette el a mádám hogy honnan jött.Mádám Retkes.
tegnapi nap után - sokan már szokásosan temették a Molt - meglepetést is jelenthetett a mai szép emelkedés és vételi erő! Shortosoknak mindenképp! Holnap a 2800-as ellenállást kell leküzdenie az árfolyamnak, de lehet már nincs is ezen szinten valódi ellenállás. EB holnapi bejelentése már nem okozhat meglepetéseket max. pozitív irányba, ársapka kivezetése kézzelfogható, de meglátjuk OV. meddig kívánja még az utolsó bőrt is lehúzni. Legkésőbb dec. közepéig ez is eldől Szokásos Mikulás rally is támogathatja az emelkedést.
Itt egy példa, és ezt nem én vázoltam fel: https://forum.portfolio.hu/prev/39082/8412327 megtehettem volna, mert én is hasonlóan látom. Őszintén szólva, hidegen hagy az OTP. Nem látok benne fantáziát ezeken a szinteken.
Nekem úgy tűnik, a MOL napi max.-on zárt, éppen ahogy vártam. OTP viszont szépen lefordult, ahogy az várható volt, sokak szerint. És ez már a sokadik jel, hogy ott fogy a levegő 11K közelében. Jobban tennéd, ha az OTP befektetéseddel foglalkoznál. Az elmúlt napokban 2x is volt lehetőség 11K felett realizálni. VIP kiszállóra 3X lehetőség, ritkán fordul elő. Nem kívánom senkinek, hogy bukjon az OTP rv.-eken, most azonban komoly kockázata van egy komolyabb esésnek ott. Nagyobb, mint az emelkedésnek. Ez funda és TA alapon is bőségesen alátámasztható. Ha eladtad volna az OTP-t, akár ma, és vettél volna MOL-t, már nyerőbe lehetnél ahhoz képest, ahogy ma zárt a BUX.
Adatvédelem a kulcsszó, májsztró. Piaci alapon emiatt nem lehet. Állam bácsi tudná, de mire közbeszerezne, fejlesztene, ellopná a túlárazott részt, eltelne egy-két év...addigra csak kivezeti. Vagy: nem. :D
Mert marha nehéz lenne csinálni egy központi adatbázist, ahová beregisztrálódsz, hogy aznap már tankoltál ... Vagy ha lenne egy havi hasamra ütök 50 literes keret, és automatice vezetni, hány liternél jársz.
este 17h elmúlt , záró 2790 226k db , 2,6% UP! OTP???? -1% zárt...voltam annyira korrekt, hogy nem az OTP topikban írtam meg..... tőlem az OTP is nyugodtan emelkedjen és ezt az elvet ajánlom figyelmedbe a Mol esetében is!!!
Igen,ezeket az üzemanyagfaló luxus terepjárókat is heti 20-liter árstopos üzemanyaggal le lehet korlátozni, ez felett piaci ár legyen.- Most is a rendszám alapján az aznapi tankolást rögzítik, technikailag egy adatbázissakl megoldható ez.
az teljesen más, a munkaadó leírhatja az adójából , béke időben is egyes esetekben adják,de nem általános és nem szociális támogatási forma kapja kiemelkedő keresettel is és alapbérrel rendelkező távoli bejárás esetére amiről én említést tettem az állami szerepvállalás kereseti alapon: kaphatná a család és nem egy ember, meghatározva egy havi keretet pl. és így tovább.... téma részemről lezárva, szerintem bőven kimerítettük ezen szinten...
Mondjuk ha a neten élsz, találkozhattál volna egy kidolgozott ellenzéki programmal, igaz kétharmada vágyvezérelt gondolkodást tükrözött, de voltak benne jó elemek. Nyilván olyan megcsontosodott politikai és társadalmi közeg van, hogy bármely kormányváltás esetén rövidtávon garantált a káosz, de nem mindegy azért, hogy meddig csúszunk tovább a putyini lejtőn.
"üzemanyag jeggyel a munkábajárás elősegítése érdekében vagy más indokok szerint" Ezt nem a kormány adja hanem a munkahelyek..akiket folyton szopat az állam. Szerinted mennyire fognak ilyeneket adni amikor minden cég a saját zsebét akarja jobban tömni? Hát nem sok..
hogy nincs alternatív politikai elit Gyurcsánynak köszönhető, évtizedekre tönkre tette az ellenzéket, az SZDSZ megszűnt. Orbán pedig bekebelezte vagy kicsinálta a jobb oldali kisebb pártokat: MDF, Kisgazda párt , KDNP ezeken felül a Magyar választók nagy többségét -főleg vidéken - még mindig az állami támogatások, osztogatások motiválják ,mert erre lettek tanítva a szocializmusban......több korosztálynak kell még kihalnia, hogy az öngondoskodás elve beépüljön és ne az államtól várják a megoldást. kb. az út felénél járhatunk de ettől függetlenül mindig lesznek elesett rétegek melyeket szociálisan vagy család politikailag támogatni kell...ez így volt Gyurcsány alatt is, Orbán alatt is....az ársapka pont nem ezt szolgálja ill. beleesnek a fent említett csoportok, de azok is akiknek semmi keresnivalójuk nincs benne....sokkal nagyobb létszámban, viszont Orbánra szavaztak.... az ársapkát el kell törölni és célzott rétegeket kell támogatni pl. üzemanyag jeggyel a munkábajárás elősegítése érdekében vagy más indokok szerint
Na vajon miért? Talán mert a többinek de legfőbbképpen a "legynagyobb vetélytársnak számító" pártnak SEMMI programja nem volt azonkivül hogy lopnak a ov-ék.. engem nem érdekel a politika mert se nem a gyurcsány se nem az orbán adja a fizetésem de mivel neten élek nem tudtam nem látni hogy ezek a parlamentben miket csinálnak. Tudod ilyen dolgok hol mennek? Megsúgom az óvodában a veszekedő gyerekek amikor a játékokon vitatkoznak.. Miért szavazzák meg ennyi éven keresztül nos ez jó kérdés..sajnos agyhalállal is lehet életet élni erre csak azt tudom mondani. Annyit biztosan tudni hogy ezt a szarságot ami ebben az országban van egy teljesen új kormány is csak izombrutál drágításokkal tudná kezdetben helyre rakni,hogy a kongó kassza fel legyen töltve..de mivel többségben agyhalottak élnek ebben az országban szerintem már sose derül ez ki...
szerintem neked fogalmad sincs miről beszélsz csak sértődötten beírtál valami hangzatosat... pontosan azért van bajban a költségvetés,mert a választások előtti években , hónapokban két kézzel szórták ki a pénzt eltérő társadalmi rétegeknek, szerinted miért választották meg négyszer kétharmaddal??? amit én és mások korábban már láttunk azt a széles társadalmi rétegek most érzik a bőrükön, mikor az osztogatások teljesen kimerítették a költségvetés kereteit a sok egyéb hibás gazdaságpolitikai elemekkel együtt....nincs tovább ingyen támogatás de az üzemanyag ársapka eltörlése esetén miért is ne lehetne szűk , szegényebb rétegeket támogatni? ez nem költségvetési kérdés....az már igen, hogy eddig az ársapka hatalmas forgalmat generált ami a költségvetésnek extra bevételt jelentett, most azonban az ellátás biztonsága is veszélybe került így az ársapka hatása kontraproduktívvá vált , a kormányzat viszont még az utolsó réteget is lehúzná a fogyasztás adóiból. Politikai hangzatosságokról-" mi megvédjük a társadalmat " - már nem is beszélve szóval mi megalázó a magyar emberekre? talán kérdezd meg miért szavaztak 12 éven keresztül Orbánra!!! Helyzet elemzésed katasztrofális, felülvizsgálatra szorul
nagyon fárasztó amikor alapvetéseket el kell magyarázni...... ársapka helyett célzott társadalmi rétegek támogatása szükséges ...érted ember???? a sok hülye beírásod helyett talán helyesen felfoghatnád ....
Fasza lenne, ha egyes felhasználók kommentjeit élből ki lehetne
kapcsolni, hogy ne is lássam a kommentfolyamban! Glo67 lenne az első. Francnak sincs kedve itt propagandát
olvasni! Nem azért járok ide...
ez az érvelés ott és azon bukik meg, hogy éppen a gazdagok tudják ügyesen letagadni azt amijük van, hiszen sok trükk létezik erre egy ilyen országban, ahol sokévtizedes hagyománya van a mutyizásnak és a kiskapuk megtalálásának! ehhez képest a az átlagos szegényebb alsóközéprétegnek épp erre nincs lehetősége, tehát a javaslatod gyakorlatilag semmit sem ér. népámításnak persze kiváló..
nocsak, nocsak, micsoda vélemény ez?! merthogy: ugyanitt, a legelső ársapkaintézkedés bevezetése után nem sokkal ugyanez a mantra ment, csak fordítva! többen habzó szájjal azt ismételgették itt anyázva a kormányt, hogy "nem kell ide semmiben semmilyen ársapka, fizess3en csak mindenki piaci árat mindenért, fujj orbánkommunizmus, gyorsan pokolba vele, magasabb árfolyamot akarunk de azonnal, de ők leviszik az árfolyamot" a Nikkliszon nevű "észlény" volt az egyik közülük, de sorolni lehetne még a neveket... ja, és az ársapka ötlete nem orbáné volt, hanem a Jobbik vette fel legelőször, 2021 dec 8án (ha jól emlékszem), azt követelve hogy segítsen a kormány a szegény magyarokon a Dk, meg Mzp és a többi ellenzéki párt pedig egy sóval sem bírálta ezért az ötletéért a jobbikot!
tudom ki az aki több topik név alatt trollkodja a hozzászólásokat, könnyedén kitalálható..... korábban meg lett regulázva , korábbi várakozása messze nem teljesült és most sértve véleményez ...... persze írások nélkül igaz nem is jellemző rá..... fentieken túllépve a tegnapi nap csúnya beetetés volt a shortosoknak
Ezt már ezer éve mondtam... Miaz, hogy a 15 litert zabáló bömössel rendelkező újgazdagék korlátlanul tankolják az olcsó benyát? Akit meg Marinéninek hívnak és egy héten egyszer elmegy az orvoshoz meg kétszer bevásárolni és elhasznál pár liter benzint, gyakorlatilag alig van támogatva az olcsó árral. Ellenben ha kihívja a vizszerelot, hozzá is annyiért száll ki, mint a gazdagokhoz a vizszerelo egyéni vállalkozó. Miért nem lehet egy határt húzni mint a rezsinel? Aki tele van pénzzel és mindenképpen autókazni akar, hát tegye, de ne a mi zsebünkből.
Mindenesetre a szeptemberi piros gyertya teste fölött illene zárni a hónapot! Az októberi fordító gyertya után az szép megerősítése lenne az emelkedő trendnek!
Ezt az ótvaros hülyeséget! Ki talál ki ilyet?! Ellenőrizhetetlen, értelmetlen, klasszikus látszatintézkedés. Mellesleg: nem oldja meg a problémát, mert továbbra is fennáll majd, hogy senki nem fog behozni nagykerben veszteséggel.
Ne is foglalkozzál vele, csak csináld, amit én személy szerint köszönök Neked, mivel kellenek a nagy "öregek" így legalább van valami a topikban...Benned van itt a legtöbb élet és energia :) Hajrá MOL!
Árstop marad januártól,de magánszemélynek is meg lesz határozva pl heti 20-liter. Ezt a javaslatot nem rég hallottam,sajtó nem írt erről,csak a további szigorításról. A taxikkal lesz gond,mert nem férnek bele... -Szentkirályi Alexandra posztolt arról, hogy kedden összedugják fejüket
az energia-veszélyhelyzet illetékesei. Az üzemanyag-ellátási zavarokról
konkrétan nem írt, de a belföldi ellátás biztonságáról igen. Ez pedig
kulcskérdés a benzinkutakon, ahol a kiskutasoknál már folyamatos a
hiány, és a nagy láncok is korlátozásokat vezettek be.
Igyekszem ritkán jelentkezni, de most megint beleolvastam a heti "topic hírfolyamba"......elképesztő némelyek tájékozatlansága, persze mindenki maga felelős a saját pénzéért. pl. ez a raus nevezetű fórumozó tegnapi és mai megnyilvánulása ?!!! ebbe éli ki magát, hogy Mol topikban az OTP-t isteníti és minden beírásával a Molt leminősíti. Komolyan azt hiszi, hogy ezzel befolyásolni tudja az árfolyamot???? max. 1 másodperce HuTi egyetértek Talán még egyszer egy tanács: befektetésekhez türelem, tájékozottság , megfontoltság alap feltétel. felesleges pár perc kereskedés után ítéletet hirdetni ,kapkodni stb. Shortosokról: tevékenységük szabályozott keretek között rendben, de amit itt a fórumban befolyásolás okán művelnek az silány véleménynek is alig minősíthető, ha van egyáltalán értelmes hozzászólásuk. Nagyon ritka kivételek vannak ami még longosnak is hasznos lehet....... de , esni fog 2k ig " részletesen kifejtve három szóban írások halmaza gyermeki színvonal..... sajnos változás nem látszik, coulthard lassan ideje lenne topik gazdaként a másik Mol fórumot bemelegíteni.....
Azért ez a több eszük van tényleg erős volt. 12 év tolvajlás után vajon mi lehet a cél? Majd a MOL-t kötelezik, hogy vegyen az OMV-től drágábban olajat, benzint és adja 480-ért, kb ennyit várok ezektől a dillettánsoktól, de nehogy már a fidesz szavazó ne járhasson aránytalanul nagy autóval a sarki közértbe!
Azért a fórumot végignézve a mínuszokból tisztán látszik az értelmesen hozzászólni nem tudó, de mindent véleményezők mentalitása: Nem érdekel itt senkit ha leáll a gazdaság, ha az se tud tankolni a hiány miatt akinek a munkája miatt kell, csak ÉN, CSAK ÉN tankolhassak 480-ért. Semmi más nem számít.
Most lehet kb 70-75 napnyi készletszint amit a nyári készletfelszabadítás óta képtelenek visszapótolni a kötelező minimum 90 napra. Biztos jó ötlet feloldani további mennyiségeket, hogy ha egyszer tényleg kiesik egy hónapra a vezeték vagy a finomító akkor végleg leseggeljen a gazdaság. Őszintén remélem, hogy ennél csak egy cseppel több eszük van a döntéshozóknak, mert akkor azt is kirúgják aki ilyet javasol.
Szerintem azt is hozzá lehet tenni, hogy a MOL helyzetét a kialakult helyzet biztosan nem érinti rosszabbul, mint az az elmúlt hónapokban volt. Már a prémiumot veszik nagyobb mennyiségben, ahol a sapkás benya elfogy. Mert üzemanyag nélkül nehéz tovább haladni belső égésű motor hajtotta járművel. Szerintem ehhez sem kell diploma, hogy valaki ezt levezesse.
Rendben, csak ha már a MOL topicban vagyunk akkor tegyük hozzá, hogy a MOL ha akarna se tudna már több üzemanyagot szállítani, mert így is a mindenkori kapacitásán felül teljesít, más piacokról von már el készterméket. Ez az állítás az importőrökre lehet igaz, de őket sem tudom hibáztatni, senki sem kényszeríthető veszteséges működésre.
Nekem nem kell magyarázni én nem vagyok hülye.. Tökéletesen látszik ez pl az említett cukor is.. minek tegye ki a lidle tesco stb 250ft-ért amikor pl szlovákoknál dupla áron lehet eladni és így tovább.. A lényeg minden is van csak nem akarják ennyiért adni..
Megdöbbentő, hogy egy gazdasági fórumon alapvető összefüggéseket újra és újra el kell magyarázni. Az ársapka két tényező útján vezet üzemanyaghiányhoz: Egyrészt nincs import, mivel a piaci szereplők nem adják el itthon veszteséggel azt amin más országokban kereshetnek, másrészt többletfogyasztást generál. Jelenleg a tavalyi évhez képest +20% fogyasztáskülönbség van amit a MOL egyedül képtelen fennakadások nélkül kiszolgálni. Már a pozsonyi finomítóval együtt is hiány van. Összegezve: Igen, minden kút tele lesz ha leveszik a “sapit”, de nem a ködből fakad. Egyrészt nem fog mindenki még a budira is kocsival menni akinek nem muszáj, másrészt ha mégis így lesz akkor majd megéri kintről behozni üzemanyagot.
ez így lesz, de azért mert akkor már külföldről is hoznak be, erre nem gondoltál ezt már rég szajkózzák sokan, hogy amíg ársapi van addig más nem hoz be (tehát igen, visszafogják addig)
Nem létező aha... ahogy cukor is csak más országokban létezik igaz? Hagyjuk már ezt.A hülye is látja direkt van visszafogva ez benzines dolog ahogy pl a boltokban is az ársapkás moslékok... Majd ha leveszik a sapit hidd el hirtelen minden kut tele lesz... biztos a ködből fakad majd a benzin ugye?
Épp a napokban utaltak arra, hogy inkább hosszabbítani akarják az ársapkát. Mondván, ha jön az olaj és megy a finomító is, akkor miért ne lehetne fennartani a vételenségig? :-O
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.