MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.
Engem mindenkinek a saját véleménye érdekel. Nem tudom kinek ki a "gazdája", de ha van, akkor úgy látom megtudom azt is. :)
Mindenesetre ma kicsit összekeveredett az EU bizottság és a Fidesz. Tehát már nemcsak a magyar koalíció mondhatja azt, hogy "ők" is azt csinálták, hanem az EU bizottság is. :)
Nyilvánvalóan nem volt erről szó a csatlakozási tárgyalásokon. AZ EU-n kívülről érkező muszlim migráns tömegek kötelező szétosztásának a nyomait sem fedezheted fel az iratokban. Ha így lenne, akkor vastagon hozná a média hetente, de az államfők is hivatkoznának rá és nem erőpolitizálnának. Egyszerűen próbálkoznak, hátha bejön. A jobbra tolódás az már tisztán látszik, hogy alakul. Hogy mire jó ez nekik? Te tudod? :)
Nem bizony és ugyanúgy érinti az országot mint a kvóta ügy. Az adófizetők fogják kicsengetni vagy 50 év alatt, ha minden jól megy. Nem is támogatom.
Vannak üzletemberek, vállalkozók, akiknek óriási hasznuk lesz egy hónap alatt. Dobják össze rá! Ez a véleményem nem fog változni. :)
Azt az irdatlan összeget pedig amit nem herdálnak el erre, azt oktatásra, egészségügyre és rendvédelemre (életvédelem) tessék költeni. Ez minden adófizetőnek a közös érdeke. Minden más pedig mese.
Azt még megértem, hogy a Fidesz azért csinálta amit csinált, mert előtte a koalíció is azt csinálta. Aztán a koalíció is azért csinálta amit csinált, mert előtte a Fidesz is azt csinálta. Aztán a Fidesz is azért csinálja most ezt mert előtte a koalíció is azt csinálta és így tovább a jövőben is.
Azt nem értem, hogy állítólag a fejlett demokráciákban ez nem így megy. Na most akkor ott is ugyanígy megy? Nem azt csinálják, amire felhatalmazást kaptak? :)
"az EU illetékesei kaptak felhatalmazást,hogy döntsenek a menekültek áthelyezéséről?"
Az a baj,hogy nincs ilyen döntés!
De még lehet,mivel ez az EU hatáskörében fog eldőlni és nem egy m.o.-i népszavazáson...
A döntéshozatalnál nyilván lesznek viták,ahol mindenki kifejtheti a pro és kontra véleményét.
A döntés viszont minden tagállamra kötelező lesz! (népszavazástól függetlenül!)
"az EU illetékesei kaptak felhatalmazást,hogy döntsenek a menekültek áthelyezéséről"
igen, és a csatlakozáskor alá is írtuk.
sőt, a csatlakozási tárgyalások jelentős szakaszában Orbán Viktor vezető szerepet játszott (98 előtt a parlament EU csatlakozási bizottságának vezetőjeként, 98-02 között kormányfőként).
Nem volt lefektetve, hogy pénzért lehet árulni letelepedési jogot. Nem kapott rá tételesen felhatalmazást a kormány a választásokon. Mégis vannak letelepedési kötvényesek.
bigyula
maradjunk ennél a logikánál....
az EU illetékesei kaptak felhatalmazást,hogy döntsenek a menekültek áthelyezéséről?
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.