pampa
4
5
4
2015. szeptember 13. | 07:52
#1

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


23 23 válasz erre
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
csütörtök, 18:48
előzmény: #12938  bigyula
#12941
+ a bosnyákot.
csütörtök, 18:13
előzmény: #12939  _Sigorszky
#12940

Ja, és rohadjon meg minden korrupt sz.rházi8!
csütörtök, 18:12
#12939

A Tiranai Magyar követség autója menekítette ki a makedón bűnözőt. Az autó rendszáma: CD1013A. A Hani i Hotit határállomáson keresztül 2018 november 11-én, 19:11-kor jutott át Albániából Montenegróba. 
Forrás:
http://shekulli.com.al/dalin-deshmi-si-u-arratis-gruevski-permes-shqiperise/?fbclid=IwAR3G2wnviBLlMZYspXuuQLBRDkfT3gOBON_yBC-dEz7whK1XbKhFkBnzNXo
csütörtök, 18:08
előzmény: #12933  Simeone
#12938

"A hangsúly egyébként nem a migráción van,hanem a muszlim migráción"
.
Orbán és fityesz támogatja a török uniós tagságot... Ez mekkora öngól... :)
csütörtök, 18:03
előzmény: #12933  Simeone
#12937
Ez igaz a nalunk tanulo kozel 5000 muszlim fiatalra is?
.
Az irakiaknak arusitott letelepedesi kotvenyesekre is?
csütörtök, 15:11
előzmény: #12933  Simeone
#12936
A párteligazításon azt tanítják, hogy az iszlám vallású emberek le akarják igázni édes keresztény kontinensünket? Ezt amúgy sok alulról támogató narancs kiselvtárs elhiszi fenntartás nélkül?
csütörtök, 15:02
előzmény: #12933  Simeone
#12935
"Sorosék mintha nem vennének tudomást arról,hogy ez a népcsoport egyszerűen nem kompatibilis a keresztény európaiakkal."
.
Például törökök?
csütörtök, 14:58
előzmény: #12933  Simeone
#12934
"Mire gondolsz pontosan?"
.
Az országba tízezer számra lettek migránsok beengedve. Erre gondoltam.
csütörtök, 14:52
előzmény: #12931  capaeledel
#12933
Mire gondolsz pontosan? Letelepedési kötvényekre? A hangsúly egyébként nem a migráción van,hanem a muszlim migráción.Ez a kulcsa az egész témakörnek.Sorosék mintha nem vennének tudomást arról,hogy ez a népcsoport egyszerűen nem kompatibilis a keresztény európaiakkal.Kb.olyan mintha benzines autóba dízelt tankolnál.Üzemanyag mindkettő,de mégsem működik vele az autó,sőt hatalmas károkat okoz az üzemanyag rendszerében.-->>nem integrálódni,hanem meghódítani akarják Európát az ő törvényeik,vallásuk,kultúrájuk,szokásaik felsőbbrendűek a miénknél.Ennek miért örüljön egy európai,és Sorosék miért várják el tőle,hogy ezt fogadja el a mézes-mázos szolidaritás és a hasonló bullshitek alatt??
csütörtök, 14:46
előzmény: #12930  Simeone
#12932
"Az, hogy a szabályozott migráció jobb, mint a szabályozatlan, az elég evidensnek tűnik nekem."  =  az illegális muszlim migrációt legálissá tenni.Ez miért is lenne jobb Európának?"
.
A két állítás nem ugyanaz. Neked muszáj a magyar nyelv helyes használatát mellőzve egyenlővé tenned, különben értetlenül állnál a kormány logikátlan állításai előtt. 
csütörtök, 14:32
előzmény: #12930  Simeone
#12931
Megkérdezhetem, hogy mi a véleményed a kormányunk által engedélyezett legális migrációról?
csütörtök, 14:22
előzmény: #12925  signal2
#12930
"Az, hogy a szabályozott migráció jobb, mint a szabályozatlan, az elég evidensnek tűnik nekem."  =  az illegális muszlim migrációt legálissá tenni.Ez miért is lenne jobb Európának?
.
"Az valóban benne van, hogy a migráció hasznos, és menedzselni kell, de za ugye nem pont azt jelenti, mint a zárójeles rész"
.
Ez pedig konkrétan egy újabb meghívó lenne a muszlim migránsoknak,hogy gyertek csak,minden jogi akadályt elhárítottunk a belépésetek előtt,tárt karokkal vár Európa titeket! Ebből egyre több befogadó,és tranzit ország nem kér,mert tanultak az elmúlt 3 év történéseiből--->> integrálódni nem akaró muszlim tömeget minek fogadjanak be?? Ami számomra továbbra is rejtély,hogy ezt Soros és a csatlósai miért nem látják,vagy ha látják miért erőltetik továbbra is? Mi a céljuk? 
csütörtök, 14:21
előzmény: #12927  Peterbond
#12928
https://www.google.hu/amp/s/amp.theguardian.com/world/2002/dec/21/france.markmilner


Na de lehet a nem pampak talan megis utana olvasnanak. Ez csak egy cikk a sokbol. En egyikbe se talaltam mast csak penzbuntetest.
csütörtök, 14:19
előzmény: #12922  pampa
#12927
Linkelnek en eredeti angol vagy francia cikkeket de minek. El se olvasod.
Te csak origo cikkeket irsz smik tele vannak hazugsagokkal es ferditesekkel amikre siman ratalalsz ha az eredeti cikkeket megnezed. Tokeletes alany vagy ehhez. Te csak azt olvasod el amit hallani akarsz a tobbit ignoralod es azt hiszed sttol az meg se tortent?
csütörtök, 14:07
előzmény: #12918  pampa
#12926

Soros bennfentes kereskedése  vs. Gruevszki jogerős börtönbüntetése korrupcióért!
Gratulálok! :))
(Mosdassátok csak a rendszert! Egyre röhejesebb a kínlódásotok.)
csütörtök, 14:03
előzmény: #12913  Simeone
#12925
Az, hogy a szabályozott migráció jobb, mint a szabályozatlan, az elég evidensnek tűnik nekem. Azt, hogy xy kormány nem tud angol szöveget értelmezni, azt pampa hajtogatja. Arra találta ki, hogy jeleztem felé, hogy amit Szíjjártó állított a dokumentumról (hogy ti. nem tesz különbséget migráns és menekült között, vagy hogy a migrációt alapvető emberi joggá kívánja tenni), az nincs benne. Az valóban benne van, hogy a migráció hasznos, és menedzselni kell, de za ugye nem pont azt jelenti, mint a zárójeles rész
csütörtök, 14:00
előzmény: #12879  Bekre_Pal
#12924
segíthetek? úgy tesztek Peterbond-dal együtt mintha nem tudnátok: a hatalommal való visszaélés / korrupció , plusz a "kormánypropaganda" és az "ellenzéki propaganda" is  olyan jelenségek a történelemben amik mind: voltak, vannak és lesznek, rendszerektől, országoktól függetlenül! és ha ezt magállapítjuk, az nem jelenti azt hogy bármely jelen vagy múltbéli politikust is fel akarnánk menteni a bűnei alól, ugye? ebből az következik, hogyha ti itt 0-24 ben kiáltjátok a botrányt, ez akkor sem fog változni - addig legalábbis biztos nem, amíg a politikát is csak gyarló emberek, és nem robotok csinálják. tudom, most az lenne a következő érvetek: "igen, de a korrupciónak pl. a mértéke is számít és ekkor meg ekkor nagyobb, mint akkor meg akkor volt" - de ez nem lényegi felvetés, mert a jelenség ettől függetlenül még állandó és az is marad, - és azért sem, mert abban meg minden normális ember egyetért itt a portfolio.hu-n is, hogy a bűnöket üldözni kell és akit csak lehet, el kell ítélni és felelősségre vonni!
és itt elérkezünk a magyar valóságba: a fent leírt negatív társadalmi jelenségek ellenére a tény az, hogy 2010 óta a mai kormányzó pártok minden alapvető választást megnyertek - ez nem jelenthet mást csak azt: minden hibájuktól függetlenül, egy valamit (vagy több dolgot is) egészen biztos hogy jobban csináltak, -nak, mint az elődeik, hiszen eddig mindig újraválasztották őket! én ezt úgy fogalmaznám leegyszerűsítve: jobb a társadalompolitikájuk!
a vitátokra utalva pedig: pampának adok inkább igazat, hiszen ő belátja azt, amivel kezdtem: elköltözhettek a világ bármely országába, ott sem lesz  jobb a helyzet mert ott is volt, van és lesz  is hatalommal való visszaélés / korrupció egyaránt!
én pedig csak annyit tennék  hozzá hogy Horn Gábort idézném: ő az ápr. 8-i választás előtt több helyen (többek közt a Hír tv vitaműsorában is) lenyilatkozta,: "nem igaz, hogy itt az ellenzék nem győzhet, mert mi kiszámoltuk és megállapítottuk, hogy már 40-egynéhány egyéni körzet megnyerésével választést lehet nyerni, csak meg kell találni es elindítani a legerősebb közös jelölteket - hiszen Márky-Z Péter győzelme is épp ezt igazolta - és ezen kívül "mindössze" csak egy jó ellenzéki programra leenne még szükség, amiben reális alternatívát láthatnának a választópolgárok, és már le is lesz váltva orbán" - szóval Bekrepál és Peterbond:  ugye milyen  szép kihívás ez ti a számotokra is, nemde?! hajrá, sok sikert!
csütörtök, 13:58
előzmény: #12921  pampa
#12923
Igen es megbirsagoltak 2 milliora. Amit kesobb kb a felere csokkentettek. Mar 2011ben. Semmi letoltendo nem hogy nincs most ervenyben ellene de mar 2011ben is csak penzbirsagra iteltek.
csütörtök, 13:57
előzmény: #12919  Peterbond
#12922
Az ügyben több mint 30 millió részvény cserélt gazdát csak a párizsi pénzpiacon, mintegy 2,07 milliárd eurót megmozgatva, amelyből Soros 2,4 millió eurót zsebelt be.Az ügy a következőképpen alakult a különböző bíróságok előtt:
  • Elsőfokon csak Sorost ítélték el bennfentes kereskedelemért: két év börtönbüntetést, valamint 2,9 millió euró pénzbüntetést kapott.
  • Az amerikai spekuláns fellebbezett az ítélet ellen, azonban a párizsi fellebbviteli bíróság 2005 márciusában megerősítette az elsőfokú ítéletet.
  • Soros nem adta fel, és a semmítőszékhez fordult, amely 2006 júniusában szintén helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, azzal a kitétellel, hogy a pénzbüntetés kifizetésének egy része alól mentesítették, mert a tranzakciók Londonban mentek végbe, és az így kívül esett a francia bíróság joghatáskörén.
  • Ezután Strasbourghoz fordult, hiszen elbukott a fellebbezése a Franciaországban a legfelsőbb bíróság feladatait ellátó Cour de Cassation előtt. A strasbourgi bíráknak nincs joga felülbírálni a párizsi bíróság döntését, ők arról hozhattak döntést, hogy Soros emberi jogait tiszteletben tartották-e. Ha nemleges lett volna a válasz, akkor a milliárdos pénzügyi ember új eljárást kérvényezhetett volna Franciaországban.
  • Erre azonban nem került sor, hiszen Soros elvesztette a pert. Astrasbourgi bíróság héttagú tanácsa 4-3 arányban úgy döntött: a tőzsdei befektetők ettől függetlenül kötelesek átlátható módon intézni ügyeiket. A bíróság szerint Soros a kérdéses időszakban már elég tapasztalt befektető volt ahhoz, hogy tudja, amit tett, kimerítheti a bennfentes kereskedelem fogalmát.
Soros annak ellenére vesztette el a pert, hogy a szakmában elismert, francia és brit jogi szaktekintélyek védték. A Société Générale-ügynek Soros elítélése mellett volt még egy nagyon kellemetlen mozzanata.Öngyilkosság a Société Générale-ügybenAmikor az ügy még a nyomozati szakaszban tartott, a hatóságok munkájának köszönhetően kiderült, hogy Francois Mitterand francia szocialistapárti elnök közvetlen környezete segítette Soros tranzakcióit. A szocialista párt több prominense is belekeveredett az ügybe, többek között Pierre Bérégovoy pénzügyminiszter.A politikus négy évvel a botrány kirobbanása után, 1993-ban tisztázatlan körülmények között halt meg, a rendőrség álláspontja szerint öngyilkosságot követett el.A halállal kapcsolatban természetesen teóriák keltek szárnyra, sokan gyilkosságot véltek felfedezni a háttérben. Így volt ezzelEric Raynaud újságíró, aki azt állította 2008-ban megjelent könyvében, hogy Bérégovoyt meggyilkolták. Raynaud-nak nincs igaza, hiszen ma már bizonyított, hogy Bérégovoy öngyilkosságot követett el, aminek okai között ott lehetett Soros György ügye is.François Mitterrand és Pierre BérégovoyFORRÁS: ROGER-VIOLLET/© JACQUES CUINIČRES / ROGER-VIOLLET/JACQUES CUINIČRESSorosra nem vonatkoznak a bírósági ítéletek?A Société Générale-ügy egyik legfontosabb kérdése, hogy miért nem léptek semmit a bűnüldöző hatóságok. Pedig 2011-ben nemzetközi fórumon is kimondták az amerikai spekuláns bűnösségét, aminek következtében nemzetközi elfogatóparancsot kellett volna kiadni ellene. Ez a mai napig nem történt meg, úgy látszik, Soros György megúszta ezt a pénzügyi machinációt."
csütörtök, 13:54
előzmény: #12919  Peterbond
#12921
Azóta módosították a francia jogi szabályozást, és ma már egyértelműen bennfentes kereskedelemnek minősül Soros cselekedete.A strasbourgi bíróság héttagú tanácsa 4-3 arányban úgy döntött: még ha a francia jog nem fogalmazott is pontosan akkoriban a kérdésről, a tőzsdei befektetők ettől függetlenül kötelesek átlátható módon intézni ügyeiket. Soros a kérdéses időszakban már elég tapasztalt befektető volt ahhoz, hogy tudja, amit tesz, kimerítheti a bennfentes kereskedelem fogalmát.Soros György ügyvédje kiábrándítónak nevezte az emberi jogi bíróság határozatát, és közölte, fellebbezést nyújtanak be. A befektető híres ügyleteiről itt olvashat.

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE